Дәндерді бөлек ыдыста пісіріп алған дұрыс

Наурыз көжені дәмді етіп дайындау.
Құрамы:
Ет
Кеспе
Арпа (перловка)
Күріш
Асбұршақ (горох)
Қарақұмық (гречка)
Жүгері
Тұз.

Наурыз көжені дайындау үшін сүр ет, қазы және жаңа сойылған мал етін қосып әзірлесе дәмді болады. Ең алдымен етті, қазыны жуып қазанға салыңыз қайнайын дегенде көбігін алып астын басып қойыңыз. Жай отта 2 - 2, 5 сағат қайнап пісуі қажет. Ет дайын болғанша дәндерді пісіру қажет.

Дәндерді бөлек ыдыста пісіріп алған дұрыс. Ол үшін: кеңірек ыдысқа су құйып отқа қойыңыз да, су қайнағанда жарты шай кесе арпаны жуып салып қайнатыңыз, отты басып жай отта қайнату керек. Арпа 1 сағатқа жуық қайнаған соң, жарты шай кесе асбұршақты салу керек, ол жарты сағаттай қайнаған соң, жарты шай кесе күрішті салу керек, 20 минуттай қайнаған соң, жарты шай кесе қарақұмықты салуға болады. Дәндер пісіп дайын болған соң консервіленген дайын жүгеріні салуға болады. Дәнді пісіргенде аздаған тұз салуға болады. Ескерте кетейін, сүр ет тұзды болса, дәнді тұз салмай - ақ пісірсеңіз болады.

Ет піскен соң түсіріп алып, суытып қойыңыз. Етті түсіріп алған соң, еттің сорпасына аздап кеспені салып пісіріп алыңыз. Кеспені көп салуға болмайды сорпа сұйықтау болуы қажет. Қалауыңызша картоп, сәбіз салуға да болады.

Дайын болған дәннен әр кесеге аздап салып, үстіне еттің сорпасын құйып, туралған етті салып ұсынуға болады.
Көжені бұлай жасау көп қонақ келген кезде, тіптен қолайлы. Себебі, көже қою болып кетпеді ме , деп алаңдамайсыз барлығы өз қолыңызда. Дәнді көбірек салсаңыз қою болады, аз салсаңыз сұйықтау болады.
Айранды үлкен кесеге құйып бөлек ұсынған дұрыс, әркім өз қалауынша қосып ішуіне болады. Кейде, айран қатпай ішкісі келетін адамдарда да болуы мүмкін.



Ұқсас жұмыстар

Салқын соустар мен тұздықтар. Гарнирлер
Сүт өнімдерінің оның ішінде ірімшік өнімінің сапа элементтеріне талдау жүргізу
Терісі бағалы аңдарды өсіру
Тауартану – тауарлардың тұтынушылық қасиеттерін зерттейтін ғылыми пән
Қоғамдық тамақтану ісі
Еттен және ет өнімдерінен тағамдар
Тамақтану гигиенасы жайлы
Жұмыртқа қабығының пайдасы
Астық қоймаларының сыйымдылығының ұйғарымдары
Стандарттау, метрология және сәйкестікті растау жұмыстары
Теңіз сорапты штангілі қондығылармен жабдықталған ұңғылардың жабдығын таңдау және технологиялық жұмыс режимін орнату
Кәсіпорынның өндіріске, өнімді сатуға жұмсалған және басқа да шығындары
Ақыл-ойының дамуы артта қалған 2-3 сынып оқушыларының уақыт және кеңістік жөніндегі түсініктерді қолдануы
Көйлектік маталар тобына арналған реляциондық мәліметтер қорын құру және өнімдер сапасын эксперттік бағалау
Қазақстанда жастарға арналған әлеуметтік қызмет
Программаға арналған негізгі шарттар және орындау жолдар
Сауықтырудың көп таралған түрлері
Үкіметтің 2006 - 2008 жылдарға арналған бағдарламасы
БАСТАЛҒАН ЖЫЛҒА ЖОСПАР КӨП
Бұрғы қондырғыларының қозғалтқыштарының қазымдалған газдарының жылуын кәдеге асыру