Ганфан ұйғыр халқының тағамы болып есептеледі

Ганфан ұйғыр халқының тағамы болып есептеледі.
Күріш – 200 гр
Ет – 150 - 200 гр
Пияз – 1 бас
Болгар бұрышы – 2 бас (түрлі-түсті қызыл, көк)
Сарымсақ – 1 - 2 түйір
Майонез – 1 - 2 ас қасық
Томат – 1 шай қасық
Зира – (қалауыңызша)
Дәмдеуіштер етке арналған (приправа) – дәміне қарай
Тұз – дәміне қарай

Күрішін пісіру
▪ Күрішті тазалап, жуып алыңыз.
▪ Табаға 2 ас қасық майды құйып күрішті 3 - 4 минуттай майға араластырып қуырыңыз.
▪ Шай қасықтың ұшымен аз ғана тұз салып, үстінен су құйыңыз. Су күріштен 1 см асып тұруы керек, шамамен бір елідей.
▪ Қайнап шыққан соң отты басып қойыңыз, жай отта 20 минуттай тұрып, пісуі қажет.

Етті пісіру
Жаңа сойылған, жұмсақ сиыр еті болғаны дұрыс.
▪ Етті жуып алған соң, жұқалап жапырақтап тураңыз.
▪ Майонез бен томатты, дәмдеуіштерді майдалап туралған сарымсақты араластырыңыз.
▪ Майонез бен томаттан дайындалған қоймалжыңды етпен араластырып 10 - 15 минутқа қалдырыңыз.
▪ Пияз бен бұрышты төртбұрышты етіп тураңыз.
▪ Табаға майды құйып етті қуырыңыз, отты орташа етіп қойыңыз. Ет қызарып, жақсылап қуырылып болғаннан кейін үстіне 50 - 70 грамдай су құйып астын жай басып қойып 15 минуттай пісіріңіз. Ең соңынан пияз бен бұрышты салып тағы да 7 - 10 минуттай пісіріңіз.
▪ Дайын болған күріштің үстіне қуырылған етті салып ұсыныңыз.



Ұқсас жұмыстар

Ұйғыр халқының материалдық және рухани мәдениеті
Орталық Азиядағы түркі халықтарының тарихы: Қырғыздар. Ұйғырлар. Өзбектер. Түркмендер. Қарақалпақтар
Қазақ–ұйғыр мақал-мәтелдерінің паремиологиялық жүйесі
Қытай
Түркі мәдениеті мен өркениеті және олардың Ұлы Жібек жолы халықтарының мәдениеті дамуындағы мәдени-өркениеттік рөлі
Гастрономиялық туризмнің арнайы белгілері
Гастрономиялық туризмнің ерекшелігі
Қазақ ұлттық тағам атауларының этимологиясы
Шоқан Уалиханов Ұлы ғалым
Гастрономиялық туризм түсінігі
Қазақ халқының ХVІІІ ғасырдағы саяси жағдайы
Синьцзян Ұйғыр автономия Іле қазақ облысының экономикалық географиялық проблемалары
Бүгінгі күндегі ата ұрпақтары қордың негізгі 4 түрлі мақсаты бар деп есептеледі
Қазақстан Республикасының БҰҰ –ға мүше болып қабылдануы
ҚАЗАҚ ХАЛҚЫНЫҢ РУХАНИ БАЙЛЫҒЫ
Қазақ халқының жоңғар шапқынышылығына қарсы күресі.
Ы. Алтынсарин қазақ халқының тұңғыш ағартушысы
Қазақ халқының қол өнері.
Қазақ халқының салт – дәстүрлері мен мерекелері
ҚАЗАҚ ХАЛҚЫНЫҢ 1916 ЖЫЛҒЫ ҰЛТ-АЗАТТЫҚ КӨТЕРІЛІСІ