Майды жай отта ерітіп алыңыз, от жай басылып тұрған күйінде сүтті құйыңыз, жұмыртқаны салыңыз, тұзды, шекерді салыңыз

Сүт –150-200 гр
Сары май (слив. масло) – 3 ас қасық
Жұмыртқа – 1 бас
Ашытқы (дрожжи) – 1 шай қасық
Шекер – 2 шай қасық
Тұз – 1 шай қасық
Ұн – қалауыңызша (қамыр жұмсақ болуы керек)

Бұл тәтті тоқаш ашыған қамырдан дайындалады.
Майды жай отта ерітіп алыңыз, от жай басылып тұрған күйінде сүтті құйыңыз, жұмыртқаны салыңыз, тұзды, шекерді салыңыз. Оттан түсіріп алып ашытқыны салыңыз араластырыңыз да ұнды салып жұмсақ қамыр илеңіз.
Қамырды суытпай жылы орап қойыңыз 15-20 минуттан соң бір илеп қайта 7-10 минутқа қалдырыңыз. Содан соң қамырды майда бөлшектерге бөліп өзіңіздің қалауыңызша түйіп, түйген қамырды және 5 минутқа көтерілгенше қоя тұрыңыз. Қызып тұрған пешке саларда бетіне жұмыртқа сарысын жағып салыңыз. Кез келген тосаппен қосып жесе тамаша болады.
Дайындаған: Жадыра
Суретімен жүктеу

Сіздің де рецептеріңіз болса салуға болады, пікір қалдыру жолына жазып қалдырыңыз немесе сайтқа кіріп енгізіңіз поштаға жіберуге де болады



Ұқсас жұмыстар

Жармаларды пісіруге дайындау
Голландиялық тұздық
Ұннан жасалған кондитер өнімдерінің қантты кондитер өнімдерінен айырмашылығы - құрамында ұнның болуы
Заттардың химиялык эквиваленті
Қазақстан Республикасының мерекелері
Өмір қауіпсіздігі негіздері
Қазақстан жеріндегі тұзды көлдер
Сүт сапасының көрсеткіштері
Тәрбиешілерге арналған әдістемелік құрал
Гастрономиялық туризм түсінігі
Басқару процесiнiң мазмұны
ТІЛЕУҚАБЫЛ ӨТЕЙБОЙДАҚ
Социум және әлеуметтік қатынастарды әлеуметтік жұмыс өрісінің объектісі ретінде қарастыру
Ерекше қорғалатын табиғи территориялар экотуризм дамуы Ақсу-Жабағлы қорығы
Жүк көтергіштігі 6-тонна жүктік автомобиль жасап, арнайы бөлімде ілініс муфтасының құрылысын жобалау
Экранды басқаратын процедуралар мен функциялар
ӨТЕҒҰЛҰЛЫ ӨТЕГЕН туралы
Банктік есепшот келісімі
ҚОҢЫРБАЙҰЛЫ АҒЫБАЙ жайлы жайлы жайлы жайлы
ӨТЕМІСҰЛЫ МАХАМБЕТ