Таба құймаққа арналған немесе бауырсақ пісіріп жүрген таба болса құба - құп

Жұқа құймақша, Блинчики
Сүт (шикі) – 1 литр
Жұмыртқа – 2 бас
Шекер – 2 ас қасық
Ұн – 250 гр
Сұйық май – 4 - 5 ас қасық
Тұз – шай қасық ұшымен
Сода – жарты шай қасық
Сары май (слив. масло) – піскен құймақтың арасына жағып отыру үшін.

▪ Шикі сүтті отқа қойып аздап жылытып алыңыз.
▪ Жұмыртқаны, шекерді, тұзды, соданы салып бөлек ыдысқа әбден араластырып алыңыз.
▪ Сүтке, жұмыртқа, ұн, сұйық майды құйып және араластырыңыз.
▪ Дайын болған сұйықтықты 10 минуттай қалдырыңыз.
▪ Табаны қыздырып ожаумен шетінен құйып пісіре беруге болады.
▪ Әр құймақ арасына жұқалап сары май жағып отырыңыз.
Ескерту: Таба құймаққа арналған немесе бауырсақ пісіріп жүрген таба болса құба - құп. Олай болмаған жағдайда асты жабысуы мүмкін.
1 литр сүттен орташа табамен өлшегенде 30 - 35 құймақ шығуы мүмкін.



Ұқсас жұмыстар

Қазақ халқының бидай дақылынан жасалатын тағамдары
Сықпа құрт
Құртты ветсансараптау
Балаларға қағазға заттарды орналастыру дағдыларын үйрету
Нан ашытқысы
Таба нан
Аспазшылық технологиясы бөлімінің сабақтарын жүргізу әдістемесі
Нан өімдерін өндіру технологиясы
Ас – адамның арқауы. Әр түрлі тағамдар дайындау әдістері
Қазақтың ұлттық тағамдары
Коммерциялық ақпарат пен коммерциялық кұпия мәні және оны қорғау
Көйлектік маталар тобына арналған реляциондық мәліметтер қорын құру және өнімдер сапасын эксперттік бағалау
Қазіргі уақытта қалыпты температурада тұтқырлығы жоғары мүнайларды, немесе парафин мөлшері
Қазақстанда жастарға арналған әлеуметтік қызмет
Программаға арналған негізгі шарттар және орындау жолдар
Натуралистшіл немесе позитивтік
Ақпаратты қорғау мен оның құпиялық стратегиясы
Үкіметтің 2006 - 2008 жылдарға арналған бағдарламасы
ҚОСАҒАШ НЕМЕСЕ ШҮЙ ҚАЗАҚТАРЫ ТУРАЛЫ
Шыңғыстау обаларының құпиясы