Қызанақ - 2 кгБолгар бұрышы - 2 басСәбіз - 2 басСарымсақ - 2 басАщы бұрыш - 7 - 8 басАджика дәмдеуіші - 1 ас қасықУксус 70 - 2 шай қасықСұйық май - 50 млТұз - 1 ас қасықШекер - дәміне қарайЖасалуыКөкөністердің барлығын жуып - тазалап аламыз

Қызанақ – 2 кг
Болгар бұрышы – 2 бас
Сәбіз – 2 бас
Сарымсақ – 2 бас
Ащы бұрыш – 7 - 8 бас
Аджика дәмдеуіші – 1 ас қасық
Уксус 70 % – 2 шай қасық
Сұйық май – 50 мл
Тұз – 1 ас қасық
Шекер - дәміне қарай

Жасалуы
Көкөністердің барлығын жуып-тазалап аламыз. Қызанақты, болгар бұрышын, ащы бұрышты, сарымсақты, сәбізді еттартқыштан (мясорубка) өткіземіз. Ащы бұрыштың өзегін тазаламаймыз, тұқымымен қоса саламыз. Барлығын үлкен ыдысқа құйып отқа қоямыз, қайнап шыққан соң отты жай басып қоямыз, жай отта 1 сағаттан аса қайнауы қажет. Соңынан сарымсақты, дәмдеуішті, тұзды, шекерді салып, майды және уксусты құйып 10 минуттай және қайнатамыз. Дайын болған аджиканы тоңазытқышта сақтауға немесе банкіге жауып қысқа сақтауға болады.



Ұқсас жұмыстар

Көкөністерден әзірленген тағамдар
Голландиялық тұздық
Ас – адамның арқауы. Әр түрлі тағамдар дайындау әдістері
Гастрономиялық туризмнің арнайы белгілері
Кондитерлік өнімдер өндіру
Салқын соустар мен тұздықтар. Гарнирлер
Қазақтың ұлттық тағамдарының маңызы
Кондитерлік тағамдарды дайындау технологиясы
Қазақтардың ұлттық тағамдары
Гастрономиялық туризм түсінігі
Тасымалдау шаруашылығын ұйымдастыру
Қазіргі дүниежүзінің саяси картасы
ҚАРАШАҰЛЫ БӘЙДІБЕК
Жазаның жүйелерінің және түрлерінің жалпы сипаттамасы
Адамдар арасындағы қарым-қатынас және іс-әрекет психологиясы
Батыс Еуропа елдері экономикалық интеграциясының ерекшеліктері
ӘБУ НАСР ӘЛ-ФАРАБИ
Қазақстан Республикасының заңдарын сақтауын тексерулерді ұйымдастыру мен жүргiзу ережесi