Қызанақтан сок дайындап алыңыз
Қызанақ (помидор) – 2кг
Сәбіз - 1 кг
Бұрыш (перец) – 1кг
Пияз – 1кг
Қант – 200 гр
Тұз – 1-1,5 ас қасық
Май – 200 гр
Ашты бұрыш – 1бас
Сарымсақ (чеснок) – 3-4 тал
Дәмдеуіштер: аскөк (укроп), райхан (базилик), лавр жапырағы
Ең алдымен көкөністерді жуып тазалап алыңыз. Қызанақтан сок дайындап алыңыз. Сәбізді ұзынша етіп теркадан өткізіңіз, пиязды, бұрышты ірі төртбұрыш етіп тураңыз. Сарымсақты, ашты бұрышты майдалап тураңыз. Өлшеп алған майды қазанға құйыңыз қызғаннан соң, пиязды салып аздап қуырыңыз, аздан соң бұрышты сонан соң сәбізді салып әбден араластырыңыз майға әбден араласқан соң, үстінен дайын тұрған қызанақтан дайындаған шырынды құйыңыз. Сөйтіп қатты бір қайнап шыққан соң сарымсақ, ашты бұрышты, шекер, тұзды салыңыз, отты басып қойып 30-40 минуттай қайнатыңыз. Жиі қозғап араластырып тұрыңыз, сәбіз, пияз жұмсарғанша қайнауы керек. Дайын болғанға дейін 5 минут қалғанда дәмдеуіштерді салыңыз. Банкіні булап (стерилизация) алып жаба бересіз.
Ұнды кондитер өндірісінің технологиялық режимдері
Қызанақтың экологиялық – биологиялық ерекшеліктері
Алоэның емдік қасиеттеріне шолу
Көкөністерден әзірленген тағамдар
Голландиялық тұздық
Қызанақ
Қызанақ көшеттерін өсіру
Маникюр мен педикюр
Қызанақ биологиялық ерекшелігі
Жамбыл облысы Байзақ ауданындағы қызанақ дақылы мен оның аурулары
Сократ
Жаркент оязында қазақ соқтыққан қалалар
Туберкулез ауруы - асқынған кезде соңы адам өліміне дейін соқтыруы мүмкін күрделі жұқпалы ауру
Сөзге құлақ салыңызшы, Оле - Лукойе мырза
Ендігі жерде Алыпсоқтыңда жүгі ауырлай бастады, кешке таман үйге қайтқысы келмейтін түйелерді кері қуып әлек
Екі кезі таспадай шұбалып, таусылмай алға бастаған соқпақ жолда
Соқырдың сөзі пысықтау
Тырнауышқа жегілген қос өгіздің қапталына соқыр атты жеге тұрып, балалардың мазағы ойына оралған Жолдыбай терең күрсінді
Соққан едім санымды
Кездейсоқ шама мәндері