Технология пәні бойынша Күнтізбелік - тақырыптық жоспарСағаттар саны:Барлығы 34, аптасына1 сағат (оқу жоспарына сәйкес)Компонент инвариантты
5 - 9 сыныптарға арналған Технология пәні бойынша Күнтізбелік - тақырыптық жоспар
Сағаттар саны:
Барлығы 34, аптасына1 сағат (оқу жоспарына сәйкес)
Компонент инвариантты.
Жоспарлы бақылау сабақтары(Практикалық жұмыс):
5 сынып – 24;
6 сынып – 26;
7 сынып – 26;
8 сынып – 24;
9 сынып – 25.
Бағдарламалық және оқу - әдістемелік жағынан жабдықтау
Оқулық, мұғалімге арналған оқулықтар, дидактикалық жинақтар, оқушыға арналған дәптер, электрондық басылымдар, басқа әдебиет:
5 - сынып оқушыларының дайындық деңгейіне қойылатын талаптар:
1) асүй мен асханаға қойылатын санитарлық - гигиеналық талаптарды;
2) азық - түліктерді өңдеу; қазіргі асүй жабдықтарының түрлерін;
3) бутерброд пен ыстық сусындар дайындау технологиясы мен түрлерін;
4) көкөністердің тағамдық құндылығын;
5) тоқыма талшықтарының жіктелуін;
6) матаның өңі мен теріс жағын;
7) матаның негіз жібін, өңі мен теріс жағын анықтау;
8) мата, жіп, ине таңдауды;
9) қолмен тігілетін инешаншымдар мен тігімдерді орындауды;
10) матаны сырып тігу, бастыра тігу, бүгіп тігу, шеттіктеу тігістерімен біріктіру және өңдеуді;
11) ішкі көрініс, сәулет қысқаша мәліметтерді;
12) ұлттық салт - дәстүрлерді;
13) тұрғын үйдің ішкі көрінісін әрлеу, әсемдеу тәсілдерін
14) мақта мен зығырдан тігілген киімдер күтімін;
15) аяқкиімді күту тәсілдерін;
16) киімді күтудің шартты белгілерін;
17) маңызды көкөніс дақылдарын (пияз тектес, асқабақ тектес, асханалық);
18) көшеттерді отырғызу ережелерін (қырыққабат, бұрыш, баклажан, қызанақ);
19) жобаны таңдаудың себебін (мәселелері, қажеттілігі), міндетін, қолдану аймағын;
20) халық шығармашылығының түрлерін;
21) жобаны дағды, білім алудағы шығармашылық жұмыс ретінде, халық дәстүрі мен тарихына құрмет ретінде.
білу түсіну тиіс:
1) асүй құрал - жабдықтарымен жұмыс істеуді;
2) сыртқы түріне қарап азық - түліктердің сапасын анықтауды;
3) тағам өнімдерін механикалық және жылумен өңдеуді;
4) жұмыртқа, көкөністерден жасалған тағамдар, бутерброд және ыстық сусындар дайындауды;
5) матаның түрлерін анықтауды;
6) мата, жіп, ине таңдауды;
7) қолмен тігілетін инешаншымдар мен тігімдерді орындауды;
8) матаны сырып тігу, бастыра тігу, бүгіп тігу, шеттіктеу тігістерімен біріктіру және өңдеуді;
9) сәндік және әрлеу жұмыстарын орындауды;
10) жиһазды орналастыру, түстерді таңдауды;
11) киім тазалау және дақтарды кетіруді;
12) киімге қарапайым жөндеу жұмыстарын жүргізуді;
13) киімді жөндеудің тиімді тәсілдері және оны күтудің құралдарын таңдауды;
14) бөлме жағдайында көшеттер отырғызуды;
15) өсімдіктерді көшіріп отырғызу, суару, күтуді;
16) тұқымның өнгіштігін тексеруді;
17) өсімдікті топыраққа отырғызуды;
18) шығармашылық қызметте өзінің мүмкіндіктерін бағалауды;
19) жобаны дайындау, туындаған идеяны жүзеге асырылатын нәтижесіне дейін жеткізу бұйым дайындауды;
20) жасалған жұмысты бағалауды;
21) құрақ техникасын орындау, кілемше, панно, көрпе, майлық, үйкекті (заттың астына қоятын бұйым) тігуге байланысты жұмысты технологиялық жағынан дұрыс орындауды;
22) дайын бұйымды әсемдеуді меңгеруі тиіс.
Тақырыптық жоспарды құрастырды____________________
ТҚЖ құрастырды: технология пәннің мұғалімі Жаксылыкова Т. Т.
Технология пәні бойынша Күнтізбелік - тақырыптық жоспар 5 - 9 сыныптарға арналған. жүктеу
Информатиканы продуктивті оқыту әдістері
Жаратылыстану-математика бағытындағы информатикадан жүргізілетін қолданбалы курстар
Тест тапсырмаларын бағалау нормалары
Қазақстан Республикасы мемлекеттік жалпыға міндетті білім беру стандарты
Бидай селекциясында заманауи биотехнологиялық әдістерді қолдану арқылы болашақ мамандардың кәсіби құзыреттілігін арттырудың ғылыми теориялық негіздері
Бейіндік оқу
Мектептерде информатиканы оқытуды стандарттау
Мектептегі информатика курсының тәрбиелік мақсаты. Қазақстандағы бейіндік оқытуды ұйымдастыру тәжірибесі
Орыс тілі мен әдебиеті
Тарихты оқыту әдістемесінің міндеттері
Оқытудың жаңа технологиясын пайдалану
Ауыл мектебі оқушыларын рухани-адамгершілікке тәрбиелеудің педагогикалық шарттарының орындалуы
Ақтөбе қаласы бойынша салық және басқа да міндетті төлемдердің бюджетке түсуін талдаудың ақпараттық жүйесін тұрғызу
Қазақстандағы саяси PR технологияларының сайлау кампанияларындағы қолдану
ТОҚТЫБАЙҰЛЫ САҢЫРЫҚ
Модулдық технологияны сабақта пайдалану
Теңіз сорапты штангілі қондығылармен жабдықталған ұңғылардың жабдығын таңдау және технологиялық жұмыс режимін орнату
Бәсекеге қабілетті экономиканың системасын қазіргі заманға концепция бойынша құру және іске асыру
Валюта нарығындағы валюталық реттеудің нысаны мен әдістері
Кәсіби бағдар берудегі оқушылардың тұлғалық ерекшеліктерін психологиялық зерттеу