Болгар бұрышы - 5 басФарш - 200 грКүріш - 2 - 3 ас қасықПияз - 2 басСәбіз - 1 басТомат - 1 шай қасықТұз - жарты шай қасықЗира - қалауыңызша Қара бұрыш - қалауыңызша
Болгар бұрышы – 5 бас
Фарш – 200 гр
Күріш – 2-3 ас қасық
Пияз – 2 бас
Сәбіз – 1 бас
Томат – 1 шай қасық
Тұз – жарты шай қасық
Зира – қалауыңызша
Қара бұрыш – қалауыңызша
▪ Алдымен бұрышты жуып тазалап түп жағын кесіп, ішін тазалап алыңыз.
▪ Күрішті салқын сумен жуып, жай отта 5 минуттай қайнатып алыңыз.
▪ Пиязды қабығынан тазалап алып, майдалап төртбұрышты етіп тураңыз. Өте майда етіп турау керек.
▪ Фарш, күріш, пияз, тұз, қара бұрыш, зира барлығын жақсылап араластырыңыз.
▪ Фаршты бұрыштың ішіне сыйымды етіп салыңыз, қатты нығыздау қажет емес.
▪ Қазанды отқа қойып пияз бен сәбізді томатты қуырыңыз да бір шай кесе су құйыңыз. Фарштаған бұрышты қатарынан салып үстінен қайнап тұрған суды құйыңыз, бұрыштың бетін жабатындай болсын. Жай отта 20-25 минуттай қайнауы қажет.
Асыңыз дәмді болсын!
Дайындаған: Жадыра
Пікір қалдырыңыз, рецептеріңіз болса поштаға жолдаңыз: @yandex
Жеміс – жидек түрлері
Салқын соустар мен тұздықтар. Гарнирлер
Ұннан жасалған кондитер өнімдерінің қантты кондитер өнімдерінен айырмашылығы - құрамында ұнның болуы
Сусындар түрлері
Ыстық цех
Ыстық және салқын сусындар дайындау технологиясы
Жуу құралдары
Гастрономиялық туризм түсінігі
Электрондық басылымдарды жасау технологиясы және рнр скриптін оқытудың негіздері
Кәсіпорынның өндірістік бағдарламасы
Тасымалдау шаруашылығын ұйымдастыру
Қазіргі дүниежүзінің саяси картасы
ҚАРАШАҰЛЫ БӘЙДІБЕК
Жазаның жүйелерінің және түрлерінің жалпы сипаттамасы
Адамдар арасындағы қарым-қатынас және іс-әрекет психологиясы
Батыс Еуропа елдері экономикалық интеграциясының ерекшеліктері
ӘБУ НАСР ӘЛ-ФАРАБИ
Қазақстан Республикасының заңдарын сақтауын тексерулерді ұйымдастыру мен жүргiзу ережесi