Карапайым ұзыншалап турау
Сабақтың тақырыбы: Көкөністерді тураудың қарапайым және күрделі түрі.
Сабақтың мақсаты:
Білімділік: Оқушылар көкөніс тураудың қарапайым және күрделі түрлері турау әдісімен танысып үйренеді.
Дамытушылық: Оқушылар өзара біріп жұмыс жасауға, ұқыптылық сақтауға, еңбек дағдысын қалыптастырады.
Тәрбиелік: Оқушылардың ойлау қабілетін, білімін дамытады.
Сабақ түрі: дәстүрлі емес
Сабақ әдісі: СТО
1.Ұйымдастыру.
Оқушылармен сәлемдесу, түгелдеу.
Топқа бөлу. топ басшы сайлау.
2. Қызығушылығын ояту.
А) Іс қимыл арқылы сахналау арқылы ар топ үй тапсырмасы бойынша тапсырма беру. Қалған топ оқушылары сол жұмбақ шешімін табу.
А) Сиқырлы қалам арқылы Көкөністі алғашқы өндеу туралы білетінін айту
3. Мағынаны тану. Жигсо - 2
Әр топқа оқулықтағы тексттін бөліктері бойынша 2 сұрақ беру 3 сұрақ ситуациялық.
1. Өз бетінше оқып әр қайсысы өз жауабын дәптерге жазу
2. Әр топты саны бойынша отырғып өз сұрақтарын талқылату
3. Қайта бастапқы орындарына отырғызып жұп арасында өз сұрағын басқа топ мүшесіне таныстыру, талқылау
4. Әр командадан бір оқушы шығып сұрақтарға жауап беру.
Сұрақтар.
1 - топқа
1. Қызынақтан, жуадан гүлді қалай жасайды?
2. Жапырақ пен жүрекшені қалай жасайды?
3. Айнұр француз салатын жасады ол қызылшаны майда төрт бұрышты, ал жұмыртқаны ұзыншалап тілімдеп, алманы ұзыншалап, колбасаны төрт бұрыштылап турады. Айнұр нені дұрыс жасамады?
2 - топқа
1. Көкөніс тураудың қандай түрлері бар және олардың көлемі қандай болу керек?
2. Сәбізден ұзынша тілімдерді біркелкі кесу үшін қалай кесеміз?
3. Раушан гүлінің күлтелері бөлек бөлек олай болса осы күлтелерді көкөніс тілімдерінен қалай жасайды?
4. Ой толғаныс.(Идея жинау әдісі)
Интерактивті тақтада берілген мәліметтер бойынша жұп арасында және топ арасында талқылау.
1. Тақырып ұсыну.
2. Оқушы өз білгенін ақпаратты жазады
3. Жұппен ой бөлісу
4. Идея жинауға интервю алу
5. талқылау саралау, ойын айту.
5. Үйге тапсырма: Осы тақырып және көкөкніс тураудын басқа түрлерін зерттеу.
6. Сарамандалық жұмыс.
Француз салаты.
Қажетті заттар: асылған 2 қызылша, төрт жұмыртқа, екі алма, 200 гр колбаса, консервленген жүгері, керешки, майонез.
Жасалуы:
1. Алғашқы өндеу
2. Карапайым ұзыншалап турау
3. Әр көкөніс түрін тәрелкеге орналастырып ортасына майонез құю.
Қазақтың ұлттық тағамдарының маңызы
Нан турауға арналған машиналар
Майдалау машиналарына шолу
Терілерді сақтау цехы
Көкөністерден әзірленген тағамдар
Консервілерді алғашқы сорттау
Аспазшылық технологиясы бөлімінің сабақтарын жүргізу әдістемесі
Нур Ислам асханалар желісі
Түйе майынан дайындалған қазақтың ұлттық тағамы «Бұжы»
Мал азықтарының жіктелімі
Қарапайым электр тізбегі
Қарапайымдылардың морфологиялық сипаттамасы
Ахмет Байтұрсынұлы қарапайым кісі емес, оқыған кісі
Отбасы шағын мемлекет демекші, өз отбасымды, әрине, айрандай ұйыған, тату тәтті, бірлікте өмір сүріп жүрген қарапайым қазақ отбасылардың біріміз
ҚАРАПАЙЫМ АМЕБАЛАР
Аденил қышқылы - адам мен жануарлар бұлшықеттер ұлпаларының қызметінде маңызды рөл атқаратын қарапайым нуклеотид
Отбасы шағын мемлекет мемлекет демекші, айрандай ұйыған, тату - тәтті қарапайым қазақ отбасының бір мүшесі болғанымды мақтан тұтамын
Қоректену кезінде қарапайымдылар
Қарапайымдылар тақырыбының сабақ жоспары
Қарапайым дифференциалдық теңдеулер үшін шектік есептер