Табыс критерийлерін оқушылармен бірге шығару
Тақырыбы: Көкөністі дақылдар, олардың нәрлі және емдік қасиеттері.
Мақсаты: Көкөніс дақылдарының пайдасы мен емдік қасиеттері туралы білім қалыптастыру.
Күтілетін нәтиже:
А. Көкөніс түрлерін олардың пайдасы мен емдік қасиеттері туралы біледі.
В. Көкөністердің тағамдық және емдік ерекшелігін түсінеді, ажыратады өз сөзімен баяндайды.
С. Өз бетімен көкөністерден салқын тағам түрлерін дайындап көпшілікке ұсынады.
Дереккөздер, құрал - жабдықтар: АКТ таныстырылым, флипчарт, маркер, стикерлер, ресурстар, бағалау парағы, интернет желісі.
Сабақтың барысы:
Кіріспе:
1. Сергіту сәті.(би қимылы)
2. Топқа бөлу(атомдар мен молекулалар) әдісімен екі топқа бөлу.
3. Топ ережесін еске түсіру.
4. топ басшысын сайлау.
(бағалау парағын беру) Сергіту жаттығуларын орындайды.
Топқа бөлінеді. топтық ережені еске түсіреді. Топ басшысын сайлайды. Бағалау парағымен танысады.
Тұсаукесер:
Ойлы болса, озып көр
Матиматикалық ойын
1 2 3 4 5 6 7
ө н с к і ө к
Көкөніс ассоциация құру.
Бейне жазба көрсету.
Оқушылар пікірлерін тыңдай отырып, жаңа сабақ тақырыбы мен мақсатын таныстыру
Әріптерден көкөніс сөзін құрастырады.
Көкөніс сөзіне ой қозғайды.
Көкөніс
Дәруменге бай.
Шырын, сусын дайындайды.
Тосаптар дайындайды.
Тұздайды
Салаттар дайындайды.
Маринадтайды
Тамақ дайындауда.
Негізгі бөлім[
Жаңа тақырыппен жұмыс
ресурс парағы беріледі.
зерттеушілік әңгіме әдісі.
Оқушылар бірге ойланады, әңгімеге тартылады,
идеялармен пікір алмасады, бір - бірін тыңдайды. өз жауаптарын талдайды. болжамдар ұсынып, талқылайды.
Әр топ берілген тапсырма бойынша жұмыстанып, постер дайындайды, қорғайды.
Табыс критерийлерін оқушылармен бірге шығару.
Екі жұлдыз бір ұсыныс айтып бағалайды.
2 Ойлан тап
Көкөністерді алғашқы өңдеу.(ретімен қою)
Тазалау -
Турау -
Сұрыптау -
Жуып - тазалау -
Қайтара жуып - тазалау -
3. Сәйкестендіру тест
Ресурс парақтарын беремін.
Көкөністі турау әдісін сурет бойынша анықтайды. жеке жұмыстанып, сағат тілімен парақтарын ауыстырып бір - бірін тексереді, дұрыс жауаптарын анықтап бағалайды.
Дұрыс жауаптары:
Картоп - Б
Сәбіз - А
Қызылша - Б
Орамжапырақ - А
Сәбіз - Г
Картоп - В
Қызылша - В
Баклажан - Г
Қияр - Г
Орамжапырақ - Е
Картоп – Д
Пияз - З
Орамжапырақ - Ж
4. Шығармашылық жұмыс.
1 - топ Сәбіз салаты.
2 - топ Қызылша салаты. Маршруттық картамен жұмыстанады.
Табыс критерийлерді оқушылармен бірге шығару.
Шығармашылық жұмысты әр топтан бір оқушы сарапшы ретінде шығып, дайындаған тағамды критерийлер бойынша басбармақ әдісімен бағалайды.
Тапсырманы топта өзара бөліседі. Жеке жұмыстанып, топта талқылайды, бірлесіп постер дайындайды. және қорғайды.
Табыс критерийлері:
Критери - й Толық Жартылай
мазмұны
баяндауы
әдемілігі
Топтар бір - бірін критерийлер бойынша бағалайды. Екі жұлдыз бір ұсыныс айтады.
Көкөністі өңдеуді ретімен орналастырып баяндайды.
Көкөністі туралу әдісін ретімен орналастыру.
Әр топ берілген тағам түрін дайындайды..
Бағалау критерийлері.
Крит - й 3 4 5
әдемі
дәмді
ұсыну
Басбармақ әдісі арқылы бағалау.
басбармақжоғары 5
басбармақорташа 4
басбармақтөмен 3
Қорытынды.
Жалғастыру диктанты.
Сөйлемді толықтыр.
1. Сәбіз....... көзі.
2. Аскөк бір немесе көп жылдық...... өсімдік.
3. Қырыққабат құрамында......... дәрумендері бар.
4. Қызанақ отаны....
5. Картоп құрамында..... бар.
6. Жалбыздан..... майын алады.
7. Асқабақ...... өте пайдалы.
8. Қызылшаны ең алғаш рет тағам ретінде.... пайдаланған.
Рефлексия жасау.
Мен................. білдім.
Көкөніс................. түсіндім
................ қолданамын
Оқушылар сабақ бойы меңгерген білімдерін жинақтап, бекіту сұрақтарына жауап береді.
Стикерге бүгінгі сабақтан алған әсерін жазады және өзінің сабаққа қатысу дәрежесін бағалау ағашына белгілейді.
Ауызша жауапты бағалау критерийлері
Критериалды бағалаутүсінігі, қызметі мен міндеттері
ЖАҢАРТЫЛҒАН БІЛІМ МАЗМҰНЫ ГЕОГРАФИЯ ПӘНІНДЕ
Бағалау әрекетіндегі мұғалімдердің құзіреттілігін арттыру
Оқушылардың оқу жетістіктерін сапалы бағалау
Тиімділікті бағалау критерийлері
Критериалды бағалаудың құрылымы
Бағалау нәтижесін ескере отырып, оқытуды түрлендіру
Оқушыны критериалды бағалауды негізі қалыптастырушы бағалау
Оқушылардың маңызды оқу жұмыстарын және нәтижелерін бағалауға көңіл аудару
Төлем көзінен салық салынбайтын табыстар
ПАСКАЛЬ - Программалау стилі, деректерді енгізу және шығару
Өнімді өткізу, жұмыстар мен қызмет көрсетулерден түсетін табыс, оның өсу факторлары және оны жоспарлау
Қазмұнайгаз компаниясының тұрақты дамуы, компанияның болашақтағы табыстарының негізі
Болашақ кезеңнің табыстарының есебі
Есеп шығаруға үйретудің жалпы мәселелері
Басқару ұйымастыру үкім шығару қызметіне қажет
Құжаттарды баспаға шығару
Лицензиясыз қызметтен түскен табыстан айыру жөнінде
Жиынтық табысты есептеу тәртібі