Тамақтандыруды ұйымдастыру
Мамандығы: Тамақтандыруды ұйымдастыру
1. Сабақтың тақырыбы: Шапқан ет массасын дайындау.
2. Сабақтың мақсаттары: Шапқан ет массасын дайындауды үйрету.
3. Өткізетін орны: Кондитер өнімінің технологиясы бөлмесі
4. Сабақты өткізу уақыты 3 сағат
5. Сабақтың өткізілетін күні 10 04 2015 жыл
6. Сабақтың материалдық - техникалық жабдықталуы: Нұсқау карталары, Слайд 31 - сурет
Сабақтың жүрісі
І. Ұйымдастыру бөлімі – оқушыларды журнал бойынша тексеріп, түгендеу, олардың сыртқы келбеті мен жұмыс киімдерін бақылау, сабаққа қажетті құрал - саймандарын тексеру.
ІІ. Кіріспе нұсқау(сабақты түсіндіру). Шабынды ет массасын дайындау үшін етті сүйектен ажырату кезінде алынған мойын бөлігі, құрсақ көк еті, жиек еттері, кесінді еттер пайдаланылады. Егер шабынды ет массасына II сорттағы ет пайдаланылса, онда оның шырындылығын арттыру және дәмін жақсарту үшін шошқа майын қосады. Тазартылған етті кесектерге турап, шошқа майымен қосып екі тор көзді болса екі рет өткізеді. Алынған массаға су немесе сүт, тұз, бұрыш қосып, жақсылап араластырады. Шабылған ет массасы майлы еттен дайындалса, шошқа майы қосылмайды, бірақ ет мөлшерін көбейтеді.
ІІІ. Негізгі бөлім(оқушылардың өз бетімен жұмысы)
а). Сабақтың мақсаты мен мазмұны.
ә). Шапқан ет массасын дайындауды білу.
б). Шабылған ет бифштексін дайындауды білу.
в). Шабылған ет табиғи шницелін дайындауды білу.
IV. Ағымдағы нұсқау(оқушылардың өз бетімен жұмысы кезінде жүргізіледі).
а). Оқушының ой - өрісін қадағалау.
ә). Шапқан ет массасын дайындауды үйрету.
б). Шабылған ет бифштексін дайындауды үйрету.
в). Шабылған ет табиғи шницелін дайындауды үйрету.
V. Ақтық нұсқау(сабақты қорытындылау).
а). Жақсы жақтарын атау.
ә). Түсінбеген сұрақтарын қайта түсіндіру.
б). Қателіктерін көрсетіп өздеріне түзеттіру.
в). Бағалау.
Пайдаланылған әдебиеттер:
Аспаздық (оқулық) Фолиант баспасы Астана - 2007 Г. Бесімбаева, Е. Бесімбаев.
Тамақ кәсіпорнының маманы Фолиант баспасы Астана - 2010 И. М. Самсаев
Қағидалардың 159 - тармағына сәйкес конкурстық комиссияның сауалдары туралы
Кәсіпорындағы еңбекті ұйымдастыру
Кәсіпорын түрлері
Қоғамдық тамақтану кәсіпорындары қызметінің теориялық негіздері
Қоғамдық тамақтану кәсіпорындарының ұсынатын қызмет түрлері
Қоғамдық тамақтану кәсіпорындары
Қонақ үйде тамақтандыруды ұйымдастыру
Науқастарды тамақтандыру
Балаларды тамақтандыру туралы қысқаша түсінік
Неонатальді сарғыштану
Тасымалдау шаруашылығын ұйымдастыру
Қазақстан Республикасының заңдарын сақтауын тексерулерді ұйымдастыру мен жүргiзу ережесi
Қазақ тiлiн оқытудың, ұйымдастырудың әдiстемелiк ерекшелiктерi
Қаржы механизмі қаржы қатынастары мен қаржы саясатын ұйымдастырудың экономикалық механизмі
ҚР банктеріндегі ипотекалық несиелендіруді ұйымдастыру және дамыту. Ипотекалық несиелер есебі
Мақта тазалау кәсіпорын басқарушылық есебін және ішкі аудитін ұйымдастыруды ( Шардара - мақта ЖШС)
Шаруашылық жүргізудің әр түрлі меншік формаларындағы кәсіпорынның қаржысын ұйымдастыру ерекшеліктері«СЕНІМ» АҚ
Брокерлік фирманың қор операциялары жобаларына сараптама жасауды ұйымдастыру
Аймақтық экономиканың дамуындағы кәсіпорындарда қаржылық жоспарлауды ұйымдастыру (ЖШС «ГЕРМЕС»)
Балалардың мектепке дайындығын жан - жақты ұйымдастырудың психологиялық - педагогикалық негiздерi