Бактерияларды пайдалану
Бактерияларды пайдалану. Табиғаттағы және адам өміріндегі бактериялардың маңызы
Сабақтың мақсаттары: Бактериялардың зиянды және пайдалы түрлерін біледі, ажырата алады.
Ірімшік және йогурт өндірісін зерттейді.
Йогурт пен ірімшік және сүт өнеркәсібінде бактериялардың маңызын біледі.
Жасау технологиясымен танысады.
Бағалау критерийлеріПайдалы бактериялар туралы біледі;
Олардың маңыздылығын түсіндіре алады;
Йогурт пен ірімшік дайындау әдісін біледі,
Ірімшік және йогурт өндірісін зерттей алады.
Оқушылар йогурт және ірімшік дайындау үдерісін өз сөздерімен сипаттай алады.
Қоректік орталарға сипаттама. Пайдалану мақсатына қарай қоректік орталардың топтары
Мұнаймен ластанған топырақтың биоремедиациясы
Қоректік орталарға сипаттама
Құлмақ ашытқысындағы нан құрамы
Экологиялық факторлардың түйнекті бактериялар Rhizobium Meliloti өнімділігіне әсері
Шұжық жасау технологиясы
Қоректік орталарды залалсыздандыру
Бактериялардың ферменттері
Целлюлозалитикалық бактериялар
Микроорганизмдерді бөліп алу және өсіру
Оқытудың жаңа технологиясын пайдалану
Бас тоғанның негізделуі, Арыс-Түркістан каналын суғару мақсатында пайдалану және су әкету
Модулдық технологияны сабақта пайдалану
Көркем шығарманы детальдап талдауда модульдік оқыту технологиясын пайдалану
Ресей Федерациясындағы жерге меншік және жер пайдалану құқығы
Жол қозғалысы және көлік құралдарын пайдалану ережелерін бұзғаны үшін жауапкершілік
Су табиғи қор ретінде пайдалану және қолдану
Азаматтық құқық табиғи ресустарды пайдалану
EXCEL ПРОГРАММАСЫН ПАЙДАЛАНУ
Қазақстан жер қыртысы ресурстары оны пайдалану және қорғау