Тағамның құрамы, энергиялық қуаты
Дене температурасын реттеу.Май,ақ уыз, көмірсуының,тұздар мен судың, минералдық заттардың алмасуы тағамның құрамына, организмнің жағдайына,жасына сәйкес.Тағамдағы қоректік заттардың мөлшері қоршаған ортаның қасиетіне, құрамына байланысты. Қуаттың алмасуы организмнің күнделікті жұмсайтын қуат мөлшері, тамақтану тәртібіне, жұмыс ерекшелігіне сәйкес болады.Тағамның құрамы, энергиялық қуаты. Витаминдер,оның маңызы; организмді сырқаттан қорғау, иммунитетін қалыптастыру, жұмыс қабілетін жоғарлату. Витаминдердің тәуліктік мөлшері адамның жасына байланысты.
Пациенттерді тамақтандыру жайында
Алиментарлық аурулар, олардың алдын алу
Мектеп оқушыларын тамақтандырудағы қызмет көрсетуді ұйымдастыру
Тамақтану және денсаулық туралы
Рационалды тамақтанудың негізгі принциптері
Микроэлементтер
Асқорыту мүшелерінің аурулары және олардың алдын алу жолдары
Тамақтану туралы түсінік
Өсімдік майы
«Тамақтану гигенасы. Тамаққа қойылатын гигеналық талаптар. Балалардың тамақтану рационын құру. Қазақтың ұлттық тамаұтарының маңызы.»
Қылмыс қүрамының түсінігі және маңызы
Мұнаймен ластанған топырақтан бөлініп алынған микроорганизмдердің микробтық құрамын зерттеу
Мемлекеттік бюджеттің кірістері мен шығыстарының құрамы
Инфрақұрылым кешенінің құрамы
Бюджеттің кірістері мен шығыстарының құрамы.
Бие сүті және қымыздың құрамы мен қасиеттері. туралы
Кіші жүздің Ресей империясынын құрамына енуі.
Бие сүті және қымыздың құрамы мен қасиеттері.
Топырақтың түзілуі және оның құрамы
Өндірістік бөлімшенің жалпы құрамы