Сүзбе өніміндегі ақаулар туралы қазақша реферат
Сүзбе өніміндегі ақаулар туралы қазақша реферат
Майлы ,жартылай майлы жәнемайсыз сұзбе жоғары және 1-ші сортқа бөлінеді.Қалған сүзбе түрлері сортқа бөлінбейді.Сүзбе жұмсақ болу керек ,біртексіз консистенция,ал майсыз сүзбе үшін сәл сарысуы бөлінген шашыраңқы консистенциялы болу рұқсат етіледі.Емдәмдік сүзбе нәзік,сәл жағылғыш консистенциялы,бөтен дәм мен иіссіз,ал 1-ші сортты сүзбе үшін сәл жем татымы,ыдыс татымы және әлсіз ашқылтым болуы рұқсат етіледі.Сүзбе түсі ақ крем реңді немесе сәл сарғыш реңді болу керек.Физико-химиялық көрсеткіштерден стандартпен майлылығы,ылғал мөлшері,қышқылдылығы нормаланады.
Сүзбені буып-түю және сақтау.Саудаға сүзбе өлщенетін және өлшеніп оралған түрде түседі.Майлы,жартылай майлы және майсыз сүзбе 250 г-нан пергаментке,қағазға оралады,емдәмдік сүзбе-100,200,250 г-нан полимерлі стакандарға,пакеттерге салынады.
Өлшеп сатылатын сүзбені 50 кг дейін ағаш бөшкелерге,35 кг дейін металл флягтарға,10 кг-нан алюминий бидондарға салынады.Дүкендерде сүзбені 8°С дейін температурада 36 сағатқа дейін сақталады.
Ұзағырақ сақтау үшін сүзбені-25°С-та қатырады да,-18°С-та оралған сүзбені 4 айға дейін,өлшемді сүзбені 6 айға дейін сақтайды.
Шет елдік өнім мен отандық өнімді салыстыру (сүзбе өнімі)
Пастерленген сүт технологиясы
Сарысу негізіндегі жұмсақ ірімшік технологиясының экономикалық тиімділігі
Йогурт сапасын бақылау
«Стандарттау, сертификаттау және метрология (салалар бойынша)» мамандығы бойынша «Квалиметрия» пәнінен оқу-әдістемелік материалдар
Сүт өнімдерінің сапасын бақылау және оның қауіпсіздігін қамтамасыз ету
Пастерленген сүттің квалиметриялық бағалануы мен оның сапасын жақсарту жөніндегі шараларды ұйымдастыру
Азық түлік өнімдерінің технологиясы
Сүтқышқылды өнімдері өндірудің технологиялық желісі
Қазақтардың ұлттық тағамдары
ҚОРҚЫТ туралы
МАХМҰД ҚАШҚАРИ туралы
ЖҮСІП БАЛАСАҒҰН туралы
Қожа Ахмет Яссауи туралы
ШАҚШАҚҰЛЫ ЖӘНІБЕК туралы
ӨТЕҒҰЛҰЛЫ ӨТЕГЕН туралы
Мемлекеттің пайда болуы туралы
Қазақстандағы банктік жүйенің даму кезеңдері туралы
ӘБІЛҒАЗЫҰЛЫ АРЫНҒАЗЫ туралы
1930 – 1932 ж. несие реформасының мазмұны туралы