Тауар номенклатурасымен танысу



 Жоспар
Кіріспе
Ι-ТАРАУ. «ФудМастер» компаниясы
1.1 «ФудМастер» компаниясы туралы жалпы түсінік.
1.2 Алғашқы зауыты – Есікте.
1.3 Тоқтап қалған кәсіпорынды қатарға қосу .
1.4 Шымкент пен Қордайда ірімшік өндіру дәстүрі
1.5 Сапа, сапа және сапа.
1.6 Компьютерлендірілген «ФудМастер» компаниясы сауын сиыр фермасы.
1.7 Алматы облысындағы сүт өнімдерін фермерлік шаруашылықтар өнімдерінің
Қорытынды
Пайдаланған әдебиеттер
Кіріспе
Маркетингілік зерттеу-фирма алдындағы маркетингілік жағдайға байланысты қажетті
Фирма маркетингілік зерттеу туралы тапсырысты бірнеше түрде беруіне
Ι-ТАРАУ. «ФудМастер» компаниясы
1.1 «ФудМастер» компаниясы туралы жалпы түсінік.
«ФудМастер»- сүт өнімдерін, балмұздақ, шырын өндіретін фирма. Қазақстанда
Компанияның 2002 жылғы жылдық қаражат айналымы 24 млн
Ең алғашқы зауыт-« ФудМастер-Алматы» Алматы облысының Есік қаласында
желілермен жарақтанып, өнімнің әрдайым сапалы болуына кепілдік
Зауыт күн сайын 100 тоннадай сүт өңдейді, кефир,
1997 жылы компания Астана қаласындағы «ФудМастер-ЖА» (Жаңа астана)
1998 жылы компания сыр шығаратын екі зауыт сатып
«ФудМастер Қордай» «ФудМастер –Шымкент» қазіргі еуропалық технология бойынша
1999 жылы шілдеде компания табиғи шырын және ұзақ
Компания жеті жылдан бері өндірісті шикізатпен қамтамасыз ету
«ФудМастер-Агро» 500 сауын сиырдан күн сайын 8 тоннадан
компания Данияда шығарылған шағын құрама жем цехын сатып
2002 жылы компания Алматы қаласында «ФудМастер АйсКрим»
«ФудМастер» компаниясының сапа стандарттары шикізат ретінде де, сондай-ақ
Компанияның атақ-абыройы қазіргі заманға сай технологиялары мен сауатты
Осы күні бір зауыт, бір өндіріс орны ашылып
шымкенттік ертеректегі «Восход», алматылық «Жетісудың» деңгейіндегі тауарлар қазір
және басқа да өнімдерді шығаратын «ФудМастер-АйсКрим» зауытын ашты.
Мұндай өндірістің арзан емес екенін әркім біледі. Жоба
Болашақта оның қатары 20-ға дейін көтеріледі деп күтілуде.
берді: «Отандық нарықты қараңыз, біздің бұған дейін шығарған
балмұздақтарымызды түрлі әлеуметтік топтардың өкілдері тұтына алатын деңгейде
Шынында да балмұздақ тым «кірпияз»өнім. Дегенмен, оны жақсы
Дәрігерлер соңғы кезде мынадай бір қызық көзқарасты айта
күшті. Бал-шикізатты өңдейтін және дайын өнім алатын 7
жеп отыр. «Автоматтандырылған технологиямен жұмыс істеудің өзі бір
Ертеректе тігін фабрикасы болған, Өндірісі тоқтап қалғаннан кейін
Бәріміздің есімізде Үкімет осыдан бірер жыл бұрын импортты
Жақында осы компанияның Есіктегі сүт зауыты халықаралық ISO
Статистика жөніндегі агенттіктің мәләметіне қарағанда, Еліміздегі біз тұтынып
жүзеге сып жатқандығын байқауға болады. Бірлі- жарымды кәсіпорындар
Еліміздегі сүт өнімдері әу баста көш басшысы атанған
сұхбаттасыпты.
Сәкен, осы күні сүт өнімдері нарқының басты «ойыншысы
Иә, әу баста біз бұл нарықта жалғыз едік.
отырмыз.Бұрындары компаниямыз жұмысы тоқтап қалған
- зауыттарды сатып алып, тіршілігін түзесе, бұдан былай
Терезесі тең бәсекелестер туралы маған айту қиын болар.
Кезінде «ФудМастер» сапасыз сүт жинап жатыр» дегенді естіп
Біздің компания ешқашан сапасыз шикізат жинап көрген жоқ.
Отандық өндіріс деңгейіне қандай баға берер едіңіз?
Етегімізді жинаған 10 жылдың ішінде көп нәрсе үйрендік.
Саясатқа қалайсыз, онымен айналысуға ниет жоқ па?
Жоқ. Мен – бизнестің адамымын. Саясат маңында жүрген
өзінің жанына жақын, не нәрсеге икемді болса, сонымен
зерттеулерінің түрлері
Зерттеулер өрісі және 798 фирманың жүргізген маркетингілік түрлері
Зерттеу жүргізген фирмалардың пайызы
Жарнама
Тұтыныс мүдделерін зерттеу
48
Жарнама текстерін зерттеу
49
Жарнама құралдарымен танысу
61
Жарнамалық құлақтандырулардың тиімділігімен танысу 67
Коммерциялық әрекеттер және онің тиімділігі 85
Қысқа аралық болжам
82
Ұзақ уақыттық болжам
86
Іскерлік екпінділігінің тенденциясымен танысу 81
Баға саясатымен танысу
71
Кәсіпорындар және қоймалар орналасу ұстанымымен танысу 51
Тауар номенклатурасымен танысу
51
Басшыларды ақпараттау жүйесі
72
Фирма жауапкершілігі
Тұтынушыларды ақпараттау проблемаларымен танысу 26
Жарнама және ынталандыру салаларындағы заңдылық шектеулерімен танысу 51
Қоғам құндылықтары және әлеуметтік саясат проблемаларымен танысу 40
Тауарларды дайындау
Жаңа тауарға және оның потенциялына деген реакциясымен танысу
Бәсекелестер тауарымен танысу
85
Тауарларды тестілеу
75
Орауыштар жасау проблемаларымен танысу 60
Өткізу және нарықтар
Нарықтың потенциялды мүмкіншіліктерін өлшеу 93
Нарықтағы фирмалар үлестерін талдау
92
Нарықтық сипаттамаларымен танысу
93
Өткізуді талдау
89
Өткізу квоталарын және аумақтарын талдау 75
Тарату арналарымен танысу
69
Байқау маркетингі
54
Өткізуді ынталандыру стратегиясымен танысу 52
1.2 Алғашқы зауыты – Есікте.
Компанияның тұңғыш зауыты – «ФудМастер - Алматы» жоғарыда
1.3 Тоқтап қалған кәсіпорынды қатарға қосу .
1997 жылы компания Астана қаласынан зауыт сатып алды.
небәрі үш айдың ішінде өндірісті жолға қойып, алғашқы
1.4 Шымкент пен Қордайда ірімшік өндіру дәстүрі
1998 жылдан бастап аталмыш компания оңтүстік өңірден екі
«ФудМастер – Шымкент » күніне 12 – 14
Ал «ФудМастер – Қордай » екі цехтың басын
1.5 Сапа, сапа және сапа.
1999 жылы компания ұзақ мерзімге дейін сақталатын табиғи
1.6 Компьютерлендірілген «ФудМастер» компаниясы сауын сиыр фермасы.
7 жыл бойы компания өндірісті шикізатпен қамтамасыз етуді
1999 жылы «ФудМастер» Алматы облысы, Іле ауданы, Междуреченск
1.7 Алматы облысындағы сүт өнімдерін фермерлік шаруашылықтар өнімдерінің
«Новобратский – К » ЖШС – «Балқаш» асыл
Ұрғашы малдың 45,5 пайызы элита-рекорд, 34,0 пайызы элита,
Қорыта келгенде, малдың негізгі белгілерінің өзгергіштігі тірілей салмағы
себепті рационға сүрлем, пішіндеме қосу керек. Сонда ғана
генотипі толық айқындалады.
Сиыр сүті ақ немесе сарғыш түсті келеді. Сүт
Сүттің майлылығы сиыр тұқымына, сүт беретін мезгіліне және
Олар май қышқылдары ( олеин, пальметин, миристин, стеорин
Сүт белогының құрамында басқа заттар белоктарына қарағанда амин
Сүт құрамында көмірсулардан тек сүт қанты мен лактоза
Сүттің құрамы мен қасиеттері сиырлардың сүт беру мерзіміне,
Сиыр туғаннан кейін желіндерінен 7 – 10 күнге
Сүттің бактерицидтік фазасы сүттің суықтығына ( температурасына )
Сүттің тек өзіне ғана тән ұнамды иісі болады
Сүттің орташа тығыздылығы 1,030 г/см (1,027
құрамындағы тұзға, белокқа, көмір қышқылына және аз мөлшерде
Сүттің құрамыда орташа 7% газ бар ,
Сүт өндіретін фермерлік шаруашылықтарда сүттің сапасын білу өте
Алматы облысының сүт бағытындағы сиыр малымен айналысатын «Хильниченко
Бұл үшін алдымен әр сауын сиырдың тәуліктік сүт
«Күреңбел» ЖШС мен «Ескелді» ӨҚ шаруашылықтарында жалпы сауылатын
Қорытынды.
Биыл компания «ФудМастер – ice cream» (балмұздақ) деп
технологиясы жағынан ең озық өндіріс орны болады деп
Бұған қоса Өскемен қаласынан тағы бір зауыттың есігі
100000 АҚШ доллары көлемінде қаржы бөліну көзделіп отыр.
Пайдаланған әдебиеттер
Маркетинг. Филипп Котлер
Маркетинг. С.Р.Есімжанова. оқу құралы Алматы 2003.
Газет. «Жас алаш».
Интернет.www/FudMaster/kz/
Академия рынка: маркетинг/пер. с фр. (Дайан А., Букерель
др.); науч.ред. Худакормов А.Г. - М.: Экономика, 1993.
Багиев Г.Л., Тарасевич В.М. Маркетинг. СПб: СПБУЭФ, 1996.
1



Ұқсас жұмыстар

Маркетингтік ақпарат жүйесі
Өндірістегі шығынға аудит
Халықаралық ынтымақтастық және шетел студенттерді тарту бөлімі
Маркетингтік ақпарат жүйесі туралы
Қазақстан Республикасында шағын жəне орта бизнестің дамуы
«Фудмастер» компаниясы
ҚАЗАҚСТАН ЭКОНОМИКАСЫНДАҒЫ ШАҒЫН ЖӘНЕ ОРТА КӘСІПОРЫНДАРДЫҢ ЖАҒДАЙЫ
Матеметикалық модельдеу әдісі
Ұстағыштың көмегімен ыстық ыдысты көтеру
Тауар мен қызмет көрсетудің мониторингі