Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын басқару процесі




Жоспар:
Кіріспе
1.
Қоғамдық тамақтандыру қызметінің жіктемесі.
1.2. Қоғамдық тамақтандыру
1.3. Ресторан қызметкерлерінің
Қорытынды
Қолданған әдебиеттер тізімі
Кіріспе
Қоғамдық сектор экономикасында қызмет істейтін немесе
Рухани: кино, кітап, би, ән және
Материалдық: үй, жиhаз, киім және т.б.
Қоғам белгілі бір нәрсеге қажеттілік етеді.
Қоғамдық сектор қызметінің негізгі нәтижесі қоғамдық
Айрықшаланбайтын игілік деп біз техникалық мүмкіншіліктің
Осы екі негізгі қасиеті бар игіліктерді
Біріншіден, бұл категория тұтынушыларға тікелей тағамдарды
Екіншіден, бұл кәсіпорындар адамның тағамға деген
Үшіншіден, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының жиынтығы халық
Басқару әдістерін таңдауға, ең алдымен объектінің
Өндірістік кәсіпорынның өндірістік іс-әрекетіне шикізатты қабылдау
I. Жалпы қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарына сипаттама.
1.1. Қоғамдық тамақтандыру қызметінің жіктемесі.
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорнының көп түрлі ұйымдастырылған
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорнының келесідей типтерін бөледі:
Кәсіпорындардың әртүрлі типтерінің арасындағы негізгі айырмашылықты
Ресторан – фирмалық және заказ, сусын,
Бар – кондитерлік және нан өнімдерімен,
Кафе – тұтынушыларға ресторан өнімдерінің ассортиментімен
Асхана - әртүрлі күнделікті дайындайтын және
Жеңіл асхана – тұтынушыларға тез қызмет
Кәсіпорын типтерін анықтауда келесі факторлар қарастырылады:
Сонымен, ресторан және барлар қызмет
«Люкс» - интерьер сыпайылығы, жабдықталғандықтың ең
«Жоғарғы класс» - интерьер тартымдылығы, қызмет
«Бірінші класс» - үйлесімділік, ыңғайлылық және
Жалпыға бірдей қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындары белгіленген
1.2. Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын басқару процесі.
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын басқару процесін олардың
1.3. Ресторан жұмысшыларының құқықтары мен міндеттері.
Ресторан жұмысшыларының құқықтары мен міндеттері ішкі
Коллектив басында адамдармен жұмыс істей алатын
Ресторан өндірісінің меңгерушісі – тұтынушының сұранысын
Метрдотель – официанттар, гардеробшылар, зал тазалаушы,
Официант – залдың толық құқықты қожайыны.
Ресторандарда официанттар еңбектерін ұйымдастырудың екі әдісін
Жеке әдіс. Бұл әдістің мәні мынада:
Звено немесе бригадалық әдіс.
Бұл әдіс қолайлы әдіс, қызмет көрсету
Звено, әртүрлі топтастырылған 3-4 официанттардан тұрады.
Елімізде рыноктық қатынастардың құрылуымен, дамуымен байланысты
«Иссык» ресторанын алуға болады. Акцияның
«Иссык» ресторанында жоспарлау бұрынғы периодтың экономикалық
Қаржылық ресурстар аймағын алдын-ала бақылауды шектелген
Қорытынды
Республика 1998 ж. бастап қоғамдық тамақтандыру
Республикада 2002 ж. 1 каңтарында қоғамдық
Қоғамдық тамақтандыру қызметінің көп бөлігін мемлекеттік
Қазіргі уақытта ресторан, кафе, бар және
Қолданылған әдибиеттер тізімі:
«Государственный сектор экономики» Л.И. Якобсон
«Экономика и менеджмент в сфере услуг»
Ежегодник Казахстана 1998-2002 г.г.
Аль-Пари, 2000 № 3
1





Ұқсас жұмыстар

Жалпы қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарына сипаттама
Кәсіпорын бөлмелерінің тізімі
Кәсіпорындағы өндірістік цехтардың жұмысын ұйымдастыру
Мейрамхана кешеніндегі қауіпсіздік жүйесін қамтамасыз ету
Көкөніс цехының есебі
Салқын цехтың жұмысын ұйымдастыру
Кәсіпорынның өндірістік бағдарламасын есептеу
ҚР жекешелендіру мәні, кезеңдері және оны жүргізу әдістері жайлы ақпарат
Қазақстан Республикасының жекешелендіру, кезеңдері және оны жүргізу әдістері
Кәсіпорынның өндірістік бағдарламасы