Тағамдардың химиялық құрамы
Тамақтану және
Жоспары
Кіріспе.
Негізгі бөлім.
а) Тағамдардағы қоректік заттар.
б) Ас қорыту жүйесі.
в) Витаминдер- денсаулық тірегі.
г) Тағамдардың химиялық құрамы.
Қорытынды.
Кіріспе
Денсаулық - адам өміріндегі ең жоғары
Тағамдардағы қоректік заттар
Тағамдардың негізгі құрылысын жасайтын химиялық қосылыстар
Ас қорыту жүйесі
Ішкен тағамдар ас қорыту органдарында механикалық
1) тәуліктік қоректік заттардың ара қатынасының
2) дұрыс тамақ ішуді тәртібі, рационалды
Витаминдер- денсаулық тірегі
Витаминдер деп химиялық табиғаты әр түрлі
Тағамдардың химиялық құрамы
Тағамдардың химиялық құрамының адам денсаулығының ең
1. Тиімді тамақтану ағзаның айналаны қоршаған
2. Теңестірілген тағамдардың рөлі.
3. Тағам мөлшерінде.
4. Ішетін тамақ жас ерекшелігіне, істейтін
Зат алмасу
Өмірдің басты көрсеткіші зат алмасу болып
Қорытынды.
Дұрыс тамақтану денсаулыққа тікелей әсер етеді.
Әр адам ең біріншіден өз денсаулын
Әдебиеттер тізімі.
1. Ж. Ж. Жатқанбаев. Валеология Алматы
2004ж
2
Адам денсаулығына зиянды тағамдардың құрамы және адам ағзасына әсері
Пробиотикалық сүт тағамдарының технологиясы, сапасы мен қауіпсіздігі
Диеталар сипаттамасы
Зиянды тағамдық заттар қоспалары
Фаст - фуд өнімі
Тамақтану және денсаулық туралы
Тамақтану және денсаулық
Емдік тағам белгілеудің негізгі принциптері
Қазақ халқының ұлттық тағамдарының зерттелуі
Емдік және мектеп тамақтандыруы үшін тағамдар мен аспаздық өнімдер дайындаудың технологиясы