Помадалы кәмпитті пішіндеуші машина



Өнімділігі тәулігіне 500 т помадалы конфетті өндіретін цехты
МАЗМҰНЫ
Аннотация
Анықтамалар
Белгілер мен қысқартулар
Нормативтік сілтемелер
Кіріспе
1. Әдеби шолу ....................................................................................................... 10
2.Жобаланатын аппараттың немесе құрылғының және
өндірістің технологиялық тәсімінің технико-экономикалық
негіздемесі . . . . . .
3.Технологиялық есептемелер . . . . . .
4.Кинетикалық есептемелер . . . . .
5.Жылу есептемелер . . . . . .
6.Құрылғының қосымша элементтерінің есебі .. . . .
7.Аппаратта немесе құрылғыда жұмыс істеу барысындағы техника
қауіпсіздігі мен еңбекті қорғау. . . . .
8.Қорытынды. . . . . . . .
9.Қолданылған әдебиеттер тізімі. . . . . .
Аннотация
Менің курстық жобамның тақырыбы бойынша ”өнімділігі тәулігіне 500
Көмекші материалдар және өндіріс қалдықтарын, шикізат түрлері конфет
Помадалы конфетті өндіретін цехты жобалап, онда жоба сызбасындағы
Менің курстық жобам 45 беттен, 3
Анықтамалар
Кәмпит- түрлі түсті, пішінді, дәмі де әр
Чан – үлкен сиымдылықтағы ыдыс;
Помада – деп сұйық және қатты заттардан тұратын
Аргонолептикалық көрсеткіш – шикізаттың иісі, дәм концентрациясы;
Эмульгатор – сыртқы көрінісін және дайын өнімнің дәмдік
Золь (күл) – шырынды ақуызды және сілікпе күйге
Сірне – крахмал ыдырай бастағанда пайда болатын, крахмал
Транспартер – жүкті үздіксіз бір орынан екінші орынға
Эссенция – сірне қышқылының ертіндісі;
Конвейер – ленталы және шынжырлы беріліс;
Сүтті помада – қаймағы алынбаған немесе алынған сары
Қысқартулар мен белгілеулер
МЕСТ – мемлекеттік стандарт;
ҚР – Қазақстан Республикасы;
мин. – минут;
сағ. – сағат;
т – тонна;
м – метр, ұзындық өлшем бірлігі;
мм – миллиметр, ұзындық өлшем бірлігі;
м3 – метр куб, көлемі, сиымдылығы;
м2 – метр квадрат, ауданы, беті;
кг – киллограмм, масса өлшемі;
г – грамм, масса өлшемі
t° – температура;
°С – температураның өлшем бірлігі, градус цельсий;
т.б. – тағы басқа;
с.с. – сол сияқты;
% - пайыз;
кВт – қуаттылық;
МПа, кПа – қысым мөлшері;
Рад/с – бұрыштық жылдамдық;
н/м2 – динамикалық жабысқақтық;
кг/сағ – өнімділігі.
Нормативтік сілтемелер
МЕСТ 1341 – 84
МЕСТ 2228 – 81
МЕСТ 5897 – 90
МЕСТ 5898 – 87
МЕСТ 5902 – 80
МЕСТ 5903 – 89
МЕСТ 5904 – 82
МЕСТ 7625 – 86
МЕСТ 7730 – 89
МЕСТ 7933 – 89
МЕСТ 8273 – 75
МЕСТ 9569 – 79
МЕСТ 10131 – 93
МЕСТ 11354 – 93
МЕСТ 13511 – 91
МЕСТ 13512 – 91
МЕСТ 14192 – 77
МЕСТ 15846 – 79
МЕСТ 24597 – 81
МЕСТ 24831 – 81
МЕСТ 26663 – 85
МЕСТ 26668 – 85
МЕСТ 26669 – 85
МЕСТ 26670 – 91
МЕСТ 26811 – 86
МЕСТ 26927 – 86
МЕСТ 26929 – 94
МЕСТ 26930 – 86
МЕСТ 26931 – 86
Кіріспе
Помада деп сұйық және қатты заттардан тұратын әсем
Қатты заттар тобына сахарозаның кристалдары жатады, ал сұйық
Помада жасауға ең негізгі шикізат ретінде құмшекерді қолданады,
Помадалар кәмпит жасауға керекті жартылай шала фабрикаттар (дүмбілі)
Сыртқы көрінісіне қарай оралған немесе оралмаған деп бөлінеді.
Кәмпиттерді жасауға қант,крахмал сірнесін,салманы дайындайтын әр түрлі жеміс
Помадалы кәмпитті жасау бірнеше сатыдан тұрады: кәмпит
Кондитер өндірісінде кәмпиттердің массалық сорттарын өндірудің механикаландырылған
Помадалы кәмпиттің бұлардан басқа түрлерін өндірудің жартылай
Әдеби шолу
Помадалы кәмпит шырынын дайындау
Кәмпит өндірісі
Кәмпит деп түрлі түсті, пішінді, дәмі де әр
Карамельге қараганда кәмпит жұмсақ, құрылысы нәзік. Сондықтан көбінесе
Өздерінің шығарылу технологиясына және сыртқы пішініне қарай кәмпитті
Кәмпитті затбелгіге орап, орамай, жекелеп қорапшаларға салып та
Әйнекейлеуген кәмпиттің ішкі, ал ойнекейлеуген кәмпиттің сыртқы қабыршағын
Кәмпиттің түрлері де, оларды шығару технологиясы да көп
Өндірісте негізгі кәмпиттер толассыз - механикаландырылған желілерде дайындалады.
Әйнекейлеуген құйма кәмпиттерді шығаруда
механикаландырылған ағымды желісінің сызба нұсқасы
Негізгі шикізаттар (қант, шырын, сірнс, сүт, жеміс езіндісі),1-шығын
Бұл толассыз желіде жемісті және сүтті кәмпиттерді дайындауға
Кәмпит массасын дайындау
Помада дайындау. помада деп сұйық және қатты заттардан
Қатты заттар тобына сахарозаның кристалдары жатады, ал сұйық
Помада жасауға ең негізгі шикізат ретінде құмшекерді қолданады,
Помадалар кәмпит жасауға керекті жартылай шала фабрикаттар (дүмбілі)
Қант помадасы. Қант помадасын дайындау, қантты еріту, помада
Қантты ашық, сыртында ыстық су жүретін койлегі бар
Үлкен заводтарда қант ерітіндісін карамель шырынын қайнатуға арналған
Қант ерітіндісін плунжерлі насостың көмегімен, рецептураға сәйкес сірне,
Суалған помада шырын буды бөліп шағаратын бу бөлгіштен
Сүт помадасы. Сүт помадасының қаймағы алынбаған немесе қаймағы
Егер сүт коп болса (екі бөлік), сірнені қоспай
Қант сүт шырынды бұрандалы (шнекті) бұлғау машинасына құйып
Крем брюле атты түсі қоңырқай тарттқан помадада да
Жобаланатын аппараттың немесе өндірістің технологиялық тәсімінің
технико – экономикалық негіздемесі.
Помадалы конфет массадан алынған ширатпаны қалыптауға арналған
Кәмпитті және басқа да кондитерлік өнімдерді қалыптау иілмелі
Жою арқылы алдымен формаланатын массаға конусты батон формасын
Помадалы кәмпитті және басқа да массалардан ширатпа дайындау
кәмпит жайғыш машиналар қолданылады. Ол машина роликтерінің
1-ші суретте кондитерлік массадан ширатпаны түзудің принципиалды сызба
Ширатпаны формалау үшін қолданылатын қондырғылар: көлденең кәмпит жаю
1 - сурет. Ширатпаны алудың принципиалды сызбасы.
Помадалы кәмпит өндірісінің автомеханизацияланған ағымдағы желісі.
Кәмпит өндірісі үшін арналған. Ол параллелепипед форма
Сірне мен қантты шырын сыйымдылықтан 1 екі плунжерлі
2 сурет Помадалы кәмпиттің механизерленген ағымды таспасы.
Өндіріс орнының алаңына мен ШПА станциялы
Помадалы кәмпиттің массасының, салмалы кәмпит өдірісінің ағымды
бөлек бөлме бөлінеді, ал желіде шырын мен тосапты
Көрсетілген схемаларда әрбір жоғарыда түсіндірілген желі бойынша негізгі
Помада бұлғағыш ПСА агрегаты . Бұл машина –
корпус ішінде біліктер айналып отырады. Екі секция 3
Дайын помаданың температурасы 55-60°С болу керек. Помадабұлғағыш машинасына
Помадалы кәмпитті қалыптауға арналған жабдықтар
Кәмпитті пішіндеу үшін келесі пішіндеу машиналарын қолданады:
шынжырлы кәмпитті кесу машинасы, «подушечька» түріндегі кәмпитті қалыптау
шынжырлы помадалы кәмпитті қалыптаушы машиналар, домалақ, сопақша, созылған-
шынжырлы кәмпитті пішіндеуші- илеуші машина, әртүрлі кәмпиттерді қалыптау
айналдырып кәмпитті пішіндеуші машина сол тұрдегі кәмпиттерді шығару
ротациондық кәмпит пішіндеуші машина, әртүрлі пішінді және таблетка
монпансиялық машина, әртұрлі пішінді монпансьелі және қатты
қалыптаушы- ораушы агрегат, қатты конфеттер (леденцы) помадалы
Жоғарыда айтылғандардан басқа да өте көптеген кәмпитті қалыптаушы
Кәмпитті шынжырлы қалыптау машинасынан алу тәсімі.
Помадалы кәмпитті пішіндеуші машина. Шынжырлы кәмпитті қалыптау
Сыртқы қабаттан 1 және салмадан 3 тұратын (немесе
4 және 16 дөңгелекшелерді иіліп өтіп, жоғарғы және
Колибрленген кәмпит ширатқышы ширатқыш машина көмегімен жоғарғы және
Штамптаушы шынжырлар пуансон пішініне байланысты келесі тұрлерге бөлінеді:
Жоғарғы шынжырлы штамптау машинасы екі суретте көрсетілген. Ол
бір- бірімен 4 осьтерімен қосылған. П тәріздес 1
Бөлімшелері 9 пуансондарымен күрастырылған, олар қозғалуы мүмкін
пуансондар-3 көмегімен қосылады, бұлар қалыптау кезінде шынжырдың жанына
қайтып келеді, олар орналасқан серіппе 5 қатысуымен ішкі
Көпір 8 кесу кромкаларымен жабдықталған, ол осьтерге айналу
Машинаның төменгі шынжыры тек қана кеседі және де
Помадалы кәмпитті пішіндеуші машиналардың кемшілігі жұмысшы шынжыр ішіндегі
Салқындататын құрал - жабдықтар және кәмпитті бұйымдарды әрлеу
Кәмпитті салқындататын құрал жабдықтар тобына кіретіндер:
Формаға енген карамель жіпшелерін алдын ала салқындату үшін
Мойпаньсе және дайын карамельді салқындату үшін қолданылатын ашық,
Жабық торлы конвейер.
Помадалы кәмпитті ашық сорттарын әрлеу үшін қолданылатын құрал
Кәмпитті үздіксіз жылтырату үшін өндірістегі механикаландырылған арналы линияға
Енсіз ленталы конвейер. Бұл конвейер карамельді алдын -
Инерционды конвейерлер. Бұл конвейерлердің жұмысы енсіз салқындатқыш конвейерден
Бір ярусты конвейер мінген пружиналы бағанаға бекітілген. Өнім
Конвейердің шыға беріс жеріне реттегіш жапқыш орнатылады. Ашық
800мм.
Помадалы кәмпитті жүретін инерционар конвейер бетіне реттегіш жапқышы
ауа үрлегіштен салқын ауа жіберіледі.
Суытушы ауаның оптимальді температурасы 16 - 18С
Екі конвейерге
6000...9000 м3/саг.
Мұндай конвейерлердің кемшілігі
салқындататын ауаны тиімсіз қолдану.
Сондықтан, ықшам және өнімділігі жоғары жабық салқындататын конвейер
Жабық типтегі торлы конвейерлі салқындататын агрегат АОК.
Механикаландырылған және жартылай механикаландырылған арналы багыттарда (поточный мения)
1-сурет. Салқындататын агрегат АОК-2.
Агрегат АОК - 2 (3,17-сурет) (1) кәмпитті әкелуші
АОК - 2 агрегатын қоректендіргіш (3,18-сурет) оған мына
Қозғалтқыш науа (13) вертикал жазықтықта тербелгіш қимылдар жасап
Бөліп түрушы қораптың астымен жылжып отырады. Қораптан саңылаулар
Агрегатты құрастырғанда ондағы суық ауаның ұнемі айналып жүруін
Салқындататын агрегат қоректенгіш АОК-2.
Қозғалысты ол шатун (9) және вертикал жалғастырғыш (12)
Бөлгіш науа (14) шатун (7) және рычак (5)
АОК - 2 агригатының суытушы камерасына мыналар жатады.
1 2
Салқындататын камераның агрегаты АОК-2.
Агрегаттың жү_мыс уақтысы кезінде суытушы ауа температурасын 0..3
Жұмыс бітіргенде суытушы құрылғыны өшірмей науаның және конвеер
Технологиялық есептемелер
Өнімділігі
Бұлғау машина және араластырғыштың
сыртқы қабаттарының өлшемдері, мм де
Ұзындығы 2000
Диаметрі 350
Біліктің айналу жиілігі,айналым/мин.
Бұлғау машина 300
Араластырғыш 94
Қуаттылығы,кВт . Айналу жиілігі, айн/мин.
Электроқозғалтқыш
Бұлғамалы машина
10 980
Араластырғыш 1 1410
Плунжерлі насос
Қант-алма қоспасы үшін 1 930
Қант-сірне –агар шырыны үшін 1 930
Габаритті өлшемдер
(қосымша жабдықсыз), мм
Масса, кг
Бұлғау агрегатының (кг/сағ) өнімділігі мына формула бойынша есептелінді.
Мұндағы: V –бұлғау машинасының сыртқы қабатының сыйымдылығы, м3
- араластырылған массаның тығыздығы, кг/м3 (пастилла үшін
- шығу кезіндегі сыртқы қабатын толтырудағы коэффицент (
- араластыру ұзақтығы, минут ( =
кг/сағ.
Кинетикалық есептемелер
Беру механизмінің кинематикалық есептемелері былай шығарылады.
Іжалпы =nав /n
Мұндағы nав –бұлғау машинасындағы біліктің айналу жиілігі
n –араластырғыштағы біліктің айналу жиілігі
Іжалпы = 300/94= 3,2 айн/мин,
Өнімнің сақтау ұзақтығы мына формула бойынша есептелінеді.
Мұндағы:
Мк – шикізат массасы,т .
- сақтау мерзімі.
П= 5000/8 =625 т/тәул.
Жылу есептемелер
Жылудың қоршаған ортаға берілуі мына формуламен анықталынады.
Мұндағы:
1,3 – анықталмаған жылудың берілу коэффиценті;
- аппараттың сыртқы бетінің қоршаған ауаға жылу
Fa – жылу алмастыру аппаратырның сыртқы бетінің ауданы,
- изоляцияның сыртқы бетінің температурасы (таблица бойынша вакуум-
- қоршаған ауаның температурасы, 200С
Дж
Құрылғының қосымша элементтерінің есептемелері
Помада массасының активті желдеткіші мына формуламен есептелінеді.
Мұндағы:
60 – уақыттың берілу коэффиценті
- желдеткіштің берілуі (м3/мин.)
V0 – активті желдеткіштің ауадағы меншікті шығыны 500кг
Ауаның меншікті шығыны 40м3
сағ.т
Желдеткіштің пайдавлану қуаты (білік электр қозғалтқышының қуаты)
Мұндағы - ауаның жағдайын қараша
желдеткіштегі ауаның өнімділігі, м3/сағ.
Вентилятордан отырған толық қысым, Па.
вентилятордың сипаттамасы бойынша КПД ( )
КПД берілуі (электр қозғалтқыш үшін - )
Вт
Рецептуралық есептемелер
1кг өнімде 130 дана оралған кәмпит бар.
Кәмпит ылғалдылығы 1,74% (+1,0%; - 0,5%).
Шикізат пен шала фабрикаттар Құрғақ затттың масса
лық мөлшері, % Шикізаттың шығыны, кг
1тонна шала фабрикатына 500кг шала фабрикатына
таза
салмақ-та
Құрғақ затта
таза
салмақта
Құрғақ затта
таза
сал
мақ-та
Құр
ғақ зат
та
таза
сал
мақ-та
Құр
ғақ зат
та
1 және 500кг шала фабрикаттағы дайын помадалы
Сыртқы беті
Сүтті помада
Барлығы
Шығыс 80,00
99,10
-
86,68 656,56
353,48
1010,04
1000,00 525,25
350,30
875,55
866,80 328,8
176,4
505,2
500 262,25
175,5
437,75
433 65,56
35,48
101,04
100,00 52,25
35,30
87,55
86,80 328,8
176,4
505,2
500 262,25
175,5
437,75
433
Сыртқы беті 656,56 кг шала фабрикаттың рецептурасы
Құмшекер
Жемісті сүтті пом.
Эссенция
Лимон қышқылы
Сүт қышқылы
Ванильді эссенция
Барлығы
Шығыс
99,85
10,00
12,00
85,00
40,00
-
-
80,00 320,71
386,10
64,25
534,73
6,68
0,99
1314,46
1000,00 321,23
38,61
7,71
454,52
2,67
-
824,74
800,00 160,55
193,5
32,25
267365
3,4
4,95
657,3
500 160,15
965,5
160,25
1336,25
16
2,75
3286,5
2500 211,22
253,50
42,18
351,10
4,38
0,65
863,03
656,56 210,09
25,35
5,06
298,43
1,75
-
541,49
525,25
105,1
126,5
21,9
175,5
2,9
3,25
431,15
328,8 105,45
12,75
2,3
149,15
8,75
-
270,45
262,25
Ылғалдылығы 20,0%(+3,0%;- 1,0%)
Агарлы шырын 351,10 кг шала фабрикатының рецептурасы
Құмшекер
сірне
Жеміс-жидек эс.
Барлығы
Шығыс
99,85
78,00
85,00
-
85,00 644,02
257,91
15,88
917,81
1000,00 643,05
201,17
13,50
857,72
850,00 322,1
128,55
7,4
458,05
500 321,25
100,85
6,5
428,6
425,00 226,11
90,55
5,58
322,24
351,10 225,77
70,63
4,74
301,14
298,43
113,55
45,75
2,9
161,2
175,5 112,85
35,15
2,7
150,7
149,15
Біріктірілген рецептура
Шикізаттар
Құрғақ затттың масса
лық мөлшері, % Шикізаттың шығыны, кг
1т оралмаған өнім шала фабрикатының
бағасы бойынша 500кг оралмаған өнім шала
бағасы бойынша 1т дайын
өнімге 500кг дайын
өнімге
таза
салмақ-та
Құр
ғақ затта
таза
салмақ
та
Құрғақ затта
таза
сал
мақта
Құр
ғақ зат
та
таза
сал-
мақта
Құр
ғақ зат
та
Қантты помада
Құмшекер
Сірне
Сүтті помада
Жұмыртқа ақуызы
Эссенция
сүтқышқылы
Ванилді эссенция
Барлығы
Шығыс 99,10
99,85
78,00
10,00
12,00
85,00
40,00
-
-
86,68 353,48
437,33
90,55
253,50
42,18
5,58
4,38
0,65
1187,65
1000,00
350,30
436,67
70,63
25,35
5,06
4,74
1,75
-
894,50
866,80 176,5
218,65
45,75
126,5
21,9
2,9
2,9
3,25
593,25
500,00 17,15
218,35
35,15
12,75
2,3
2,35
8,75
447,5
86,8 358,3
443,3
91,8
257,0
42,5
4,6
4,5
0,7
1203,7
1000,0 855,1
442,6
71,6
25,7
5,1
4,8
1,8
-
906,7
866,8 17,15
221,5
45
128
21,5
2
2,5
3,5
601,5
500,0 427,5
221
35
12,5
2,5
2
9
453,5
433
Помадалы кәмпит өндірісін жобалау
Кәсіпорындардың жобалануы жобалау мекемелеріне тапсырылады. Жобаны орындау кезінде
Өндіріс орнының магистраль жолдарының байланысы және желдердің
Әр бір өнім бойынша технологиялық сызбалардың таңдалуы
Цехтағы қоймалардың, конторалардың, тұрмыстық жағдайлардың және басқа алаңдардың
Негізгі технологиялық құрылғының есептемесі.
Көп қабатты өндіріс орындарының енін 24м деп аламыз.
Кейбір құрал-жабдықтардың жүктілігі 1000кг/м2 жоғары болса, онда ол
Осылайша, өндірістегі негізгі құрал-жабдықтар бөлімі екінші қабаттан бастап
Ені 24м болатын өндіріс орнының бір қабатына кем
Жоғарыдағы талаптар бойынша жұмысшылар үшін өндірістің басынан ағын
Өндірістің шеткі жақтарында жүк көтерү үшін –екі лифт
Өндіріс орнының алаңына мен ШПА станциялы
Помадалы конфет өндіретін цехтың аппаратта немесе құрылғыда
Еңбекті қорғау - бұл еңбек жағдайын жеңілдету, денсаулықты
Өндірістегі техника қауіпсіздігін қызметі техника қауіпсіздігі бойынша жұмыстарды
Техника қауіпсіздігі.
Цех төрағалары, мастерлері, бригадирлері өндіріс цехтарында еңбекті қорғау
Еңбектің қауіпсіз және мықты жағдайын көпшілік үйымдарда -фабрикалар
Кондитер өнеркәсібіндегі өндірісте жарақатты талдау көп жағдайда бақытсыз
- үйымдарда жұмыс
- қондырғының
жөнделмеуі;
- жұмысшыларға еңбектің қауіпсіз эдістерін жеткіліксіз үйретуі;
- жұмысшылардың мамандығы бойынша жұмыс істемеуі;
- қондырғыны қызмет ету кезінде техника қауіпсіздігі
- еңбек ережесінің бұзылуы.
Инструкциялар, ережелер және техника қауіпсіздігінің нормалары мен өндірістік
Инструктаждың келесі түрлері болады: енгізілетін (вводный) және жұмыс
Енгізілген инструкьаждың мақсаты - техника қауіпсіздігі бойынша жалпы
Біріншілік (алғашқы) инструктажды жұмыс орнында жаңа жұмысшыны жұмысқа
Қайта өтетін инструктаж периодты түрде өндірістік бөлІмше шебері
Жоспардан тыс инструктажды өндірістік бөлімшенің жетекшісі технологиялық процесс
Арнайы оқудан және Мемқалтехбақылау (Госгортехнадзор) және Мемэнергобақылау (Госэнергонадзор)
Күрделі агрегаттарға қызқмет ететін жұмысшылар орындалған жұмысына қатысты
Инструктаждың кұнделікті, ағымдық түрлерімен қоспағанда жүргізілген барлық түрлері
Жұмыс орындарындағы жарақатты болдырмау жолдары.
Өндіріске түсуші шикізатты бар бөшкелердің сыртын жуу үшін
Бөшкелерді буландыру кезінде тек жоғары қысымдағы резеңкелі шлангтар
Бос бөшкелердің ішін санитарлық өңдеу үшін қысымы 0,05
Барлық техналогиялық машиналар мен аппараттар механизацияланған басқару мен
қызметтерді орындау үшін қажет. Қозғалыстағы және айналып түрған
Бүл жағдайда аталған құрылған машина жетегімен тығыз байланыста
Ыстық массадан күйіп қалмас үшін, арнайы борт тәрізді
Кесу машинасының шынжырларының төбесі мен жаны қоршаулармен жабық
Құрылғылар орнатылған орындар жақсы жарықтануы тиіс.
Жылан тәрізді қайнату аппаратын, шырынды қүйып алғаннан соң,
Жұмыс кезінде аппаратын қақпақтары жабық болуы керек, ал
Жөндеу жұмыстарын жүргізуді техника қауыпсіздігі ережелерін сақтау керек.
Жабдықты жөндеу кезінде жарықтың негізгі себептері болып: еңбекті
жеткіліксіздігі, техникалық қауіпсіздік ережесі дұрыс бақыламауы. Сондықтан байқау
Аппаратта мешалканың бар болуы кезінде олар үлестіру шитімен
Қысым мен вакумда жұмыс істеитін кезінде жабдықтарды жөндемеу
Жабық сиымдылықты және аппарат ішінде жөндеу жұмысын орындау
Электр қауіпсіздігі.
Барлық электнрлі прибор, аппарат, қондырғы және байланыстарды пайдалану
Ылғал аяқкиім, ылғал немесе ток өтілген еденнен жасалғандықтан
Мұндай жоғары қэуіпке байланысты бұл аймақтарда кептіру және
Ғимараттардың санитарлы қалпы.
Складты ғимараттардың алаңдары қажетті шикізат запастары және дайын
Штабель мен қаптар арасындағы жол жүру орны 12
Бөшкелі ыдысты жуу бөлімшесі бөлек жайда орналасуы қажет
Бір жұмысшының өзіндік орнының көлемі 15 м ,
Шығу, кіру корридорлары және алаңдар шикізатпен, өнімдермен жабылып
Жарықтандыру құрылғыларының шыны қалпақшаларын мықты орнатылуы керек, ал
Өртке қарсы техникасы.
Кондитер өнеркэсібінде құм-шекерді, ұнды ыдыссыз сақтау және қант
Кондитер өндірісінің шаңы нақты бір концентрацияда жарылысқа қауіпті
какао-ұнтағының 65 г/м концентрациясында жарылғыштық қауіптігі бар екені
Шаң түзілетін орындарда жергілікті сорғыштарды орнату керек.
Оңай өртенетін немесе жанармай өнімдерін қолданатын немесе бөлмелердің
Өндірісте өрт жағдайларына қарастырылған екі эвакуациялық шығу есігі
ашылуы керек. Эвакуация жолында басқа типті есіктерді қолдануға
Әр бір кондитерлік өнеркэсіптің өрт сөндіру пункті болуы
Сигнализация жүйесі жергілікті өрт сөндіру командаларына тез әрі
Өндірісте өрт пайда болуына қарсы прафилактиканың мақсатында өз
Қорытынды
Мен курстық жобалауымды қорытындылай келе “өнімділігі тәулігіне
500кг помадалы кәмпитті өндіретін цехтың” негізгі жұмыс
Помадалы кәмпит өндірісіндегі негізгі ШПА агрегатын өзіндік
Жобалауымды қорытындылай келе «өнімділі тәулігіне
Қолданылған әдебиеттер тізімі
Аксенова Л.М, Быстрова Т.В, Горячего Г.Н, Талейсник Н.Н.Система
Москва: Н.И.К.П, 1997г
Дайрашева С.Т, Молдабекова Б.Ж. Кондитер фабрикасын курстық
Драгилев А.И, Сезаноив Я.М. Оборудование для производства сахарных
Мамонтов К.Я, Мамонтов М.М. Основы проектирование кондитерских
Трегубов Н.М, Балантер И.И, Бещенстев Б.К, Грязнов М.М.
Проектирование предприятий крахмало-патояной промышленности.
Москва 1964 г.
Прохоров В.Р, Рахманова К.Т. Проектирований кондитерских предприятий. Москва
Сборник основных рецептур сахаристых кондитерских изделий .
Ленинград 2001г.
М.П.Магельный. Восточные сладости. Москва 2002
9 . Новые кондитерские изделия.
10. Л.А.Сухой Завертывание и укладываниемашины и автоматы
кондитерских изделий.
11.О.Г.Лунин. Технологическое оборудование предприятий.
Пищевая промышленность 1975 г.
12. Дайрашева С.Т. Тәтті тағамдар
13.А.Р.Сапронов.Технология сахарного прозводства. Москва 1999 г..
14.З.Г.Скобельская, Г.Н.Горячева.Технология производства сахарных
кондитерских изделий. Москва 2002 г.
15.Б.В.Прудиус, А.И.Хоменко.Расчет оборудования сахарных заводов.
Москва 1985 г.
16.БарановскийВ.А.Кондитер Фениекс 2000г
17. Барановский В.А. Справочник кондитера.
18. Керимов В.Э.Производственный учет на кондитерских предприятиях
Инф-внедр.центр «Маркетинг» -2000г.
19.Михелев А.А.Практикум по курсу промышленные печи
хлебопекарного и кондитерского проихводства. Пищ.пром. 1974г.
20. Михелев А.А. Печи хлебопекарного и кондитерского
Киев 1974г.
21.Лурье И.С. Технохимический контроль сырья в кондитерском
производства . М:Колос 2001г.
Формат зона Позициясы
Белгіленуі
Аталуы
Саны
А1
1
Эмульсия үшін ыдыс 1
А1
2
SP-3 насосы 1
А1
3
Су жылытқыш 1
А1
4
Қайнату қазандығы 1
А1
5
Сүйекті жылытқыш 1
А1
6
катализатор 1
А1
7
Шығын өлшегіш 2
А1
8
Темпирлеуші жинағыш 1
А1
9
Насостар 3
ОҚМУ 554231 КЖ
өзг бет
Құжат № Қолы Күні
Орындаған Үсіпбеков Д.
Помадалы кәмпит өндіретін цехтің жобасы .
әдеб масса масш
Тексерген Ешімбетова Б
Қабылдаған Ешімбетова Б
н.бақылау Кандратенко
Каф.менгер Бейсенбаев А.
ТИ 04-19к тобы
ТӨТ және ТТ каф.
Формат зона Позициясы
Белгіленуі
Аталуы
Саны
А1
1
Бұрылысты жапқыш 1
А1
2
Соңғы секция 1
А1
3,7
Сулы көйлектер 1
А1
4,13,14
Труба 1
А1
5
Суды жіберуші көйлек 1
А1
6
Шнек білігінің подшипнигі 1
А1
8
Шырынды салқындатушы сулы көйлектер 1
А1
9
Қанаттардың ені 25мм 1
А1
10
Бірнеше шнектер 1
А1
11
Воронка (шұңқыр) 1
А1
12
Сетка 1
А1
15
Муфта білігінің шкиві 1
А1
16
Беріліс 1
А1
17
Электр қозғалтқыш 1
А1
18
Шкив 1
А1
19
Желдеткіш 1
А1
20
Білік 1
ОҚМУ 554231 КЖ
өзг бет
Құжат № Қолы Күні
Орындаған Үсіпбеков Д.
Помада бұлғағыш ПСА агрегаты әдеб масса масш
Тексерген Ешімбетова Б
Қабылдаған Ешімбетова Б
н.бақылау Кондратенко
Каф.менгер Бейсенбаев А.
ТИ 04-19к тобы
ТӨТ және ТТ каф.
Фор
мат зона Пози
Циясы
Белгіленуі
Аталуы
Саны
А1
1
Пісіру қазаны 1
А1
2
Қабылдау жинағы 1
А1
3
Плунжерлі носос 1
А1
4
Жылытқыш 1
А1
5
Кристаллизатор 1
А1
6
Шығын өлшегіш 1
А1
7
Бу құбыры 1
А1
8
Темпирлеуші жинағыш 1
А1
9
Насостар 3
ОҚМУ 554231 КЖ
өзг бет
Құжат № Қолы Күні
Орындаған Үсіпбеков Д.
Помада цехының технологиялық сызбасы әдеб масса
Тексерген Ешімбетова Б
Қабылдаған Ешімбетова Б
ТИ 04-19к тобы
ТӨТ және ТТ каф.
н.бақылау Кондратенко
Каф.менгер Бейсенбаев А.
1




Ұқсас жұмыстар

Өнімділігі тәулігіне 500 т помадалы конфетті өндіретін цех
Қара бидай наны
Карамель
Тіс техникалық материалтану ПӘНІ БОЙЫНША ӘДІСТЕМЕЛІК ӨҢДЕУ
Қантты печенье өндірісіне сипаттама
Инвертті шырында карамельді дайындау
Карамель өндірісі
«The best» акционерлік қоғамның шаруашылық қызметін талдау
Кәмпит өнімдері
Кapaмeль өндipу үдepiciнe тaлдaу жacaу және карамель қондырғысын монтаждау жұмыстарына талдау жасау