Микроорганизмдер ферменттері



 Ж о с п
І Кіріспе. Ферменттерге сипаттама
ІІ Негізгі бөлім.
а) Микроорганизмдер ферменттері
ә) Өндірісі
б) Қолданылуы
ІІІ Қорытынды.
ІV Пайдаланған әдебиеттер тізімі
Ферменттер өндірісі
Микроорганизмдер клеткасында және олар тіршілік ететін
Ферменттер туралы ғылымының негізін қалаушылар М.М.
Петербург ғалымы К.С. Кирхгофф 1814
Ферменттер деп- бүкіл жануарлар, өсімдіктер,
І Гидролазалар- су молекуласының қатысуымен
ІІ Трансфераза- бұл ферменттер бір молекуладағы
ІІІ Изомераза – бұл ферменттер органикалық
ІV Лиазалар- атомдардың түрліше топтарын ажыратады
V Лигазалар – бұл ферменттер синтетикалық
VI Оксидоредуктазалар - тотығу-тотықсыздану реакцияларының ферменттері,
Кейбір ферменттерді микроб клеткасына кез келген
Микроорганизмдер ферменттерінің өзгешелігі- басқа организм ферменттеріне
Ферменттер тек тірі клеткаларда түзіледі және
Ферменттер кейбір ұлы заттардың әсеріне төзімді
Молекулаларының құрылымына қарай ферменттерді екі топқа
Ферменттер ерте кезден бері адамдардың тұрмыс
Қазіргі кезде микробиологиялық синтез арқылы гидролаза
Ферменттер тек тірі клеткада ғана емес,
Микроб клеткаларынд фермент мөлшері мол болуы
Микроорганизмдер клеткасында жүріп жататын сан қилы
Әрбір ферменттің екі түрлі аты болады.
Әр фермент атының алдында төрт санды
Ферменттерді классификациялаудың қазіргі кездегі тәртібі олардың
О к с и р е
Д е г и д р
О к с и д а
П е р о к с
К а т а л а
Т р а н с ф
Г и д р о л
П е п т и д
Д е з а м и
А с п а р г
А м и л а з
М а л ь т а
Л а к т а з
Ц е л л ю л
П е к т и н
Л и п а з а-
П о о т е а
Л и а з а-
А л ь д о л
И з о м е р
Р а ц е м а
Л и г а з а-
Микроорганизмдер басқа жоғары сатыдағы организмдер сияқты
Ферменттік микробтар тіршілік процестері кезінде
Микробтық ферменттер сыртқы орта жағдайына байланысты
Олар өндірісте, медицинада, ауыл шаруашылығында кең
Пайдаланған әдебиеттер тізімі:
1. « Микробиология және иммунология»
Б. Т. Толысбаев.,
К.Б.Бияшев
2. «Микробиология»
Н. Шоқанов
3. «Микробиология»
Реннеберг. И.
Реннеберг. Р.





Ұқсас жұмыстар

Микроорганизмдердің ферменттері
Ферменттерге сипаттама
Микроб ферменті, классификациясы. Микроорганизмдердің көмегімен органикалық заттардың, азот, күкірт, фосфор және темір қосылыстардың өзгеріске ұшырауы
Углеводтар
Ет өнімдерінің технологиясын жетілдіру
Асқорыту үрдісіндегі тоқ ішектің ролі
Ферменттердің классификациясы
Микроб ферменттері, классификациясы
Ферменттер әсерінің кинетикасы жайлы ақпарат
Рестрикция сайттары