Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздік көрсеткіштеріне қойылатын СанЕжН бойынша гигиеналық талаптар
Мазмұны
Кіріспе 5
Әдебиетке шолу 7
1.1 Санитарлық-көрсеткіш микроорганизмдердің сипаттары 8
1.2 Шикі сүттегі микробиологиялық өзгерістер 10
Арнайы бөлім 13
2.1 Нормативтік құжаттар 13
2.2 ММ "Алматы қаласының санитарлық-эпидемиялық сараптау орталығы" сипаттамасы 14
2.3 Зерттеу материалдары 16
2.3.1 Сүт өнімдерінің микробиологиялық көрсеткіштерің нормалаудың негіздері 16
2.3.2 Сүттің жалпы микрофлорасы 16
2.3.3 Сүт және сүт өнімдерін микробиологиялық бақылау 19
2.3.4 Сүт және сүт өнімдерінінің сапасына қойылатын СанЕжН бойынша микробиологиялық талаптар 21
2.3.5 Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздік көрсеткіштеріне қойылатын СанЕжН бойынша гигиеналық талаптар 26
2.4 Жүргізілген зерттеулер әдістемесі 27
2.4.1 Сүттегі жалпы бактериялар санын анықтау 27
2.4.2 Ішек таяқшасы титрін анықтау 28
2.4.3 Редуктаздық тексеру. 28
2.4.4 Сүт сапасына әсер ететін ауыр металдар тұздарын зерттеу 33
2.4.5 Зерттеу нәтижелері 35
3 Сүттің, сарымайдың және ірімшіктің бұзылуы 36
4 Қорытындылар мен ұсыныстар 38
5 Еңбек қорғау 40
Қолданылған әдебиеттер 41
Қосымша
Ішек таяқшасы тобының бактериялары
Дайын өнімдердің сапасына қойылатын сапа көрсеткіштер талаптары
Шұжық фарышының микроорганизмдермен ластануы
Дайындайтын сиыр сүтіне үйлестірілген гост стандартының ерекшеліктері
Макарон өнімдерінің сапасын жақсарту
«Райымбек Агро» ЖШС-те СМЖ және қаупсіздік жүйесін дайындау
Сиыр етінің техникалық шарттары
Балмұздақтың тағамдық құндылығы мен тұтынушылық қасиеті
Лактозаның химиялық қасиеттері
Қарақұмық ұны қосылған нан әзірлеу технологиясы