Дұрыс тамақтанудың екінші приципі – негізгі қоректік заттарға деген қажеттілікті қанағаттандыру
Мазмұны.
Кіріспе 2
1. Тамақтану тәртібін білесің бе? 3
1.1. Теңестірілген тағам теориясы 6
2. Тамақтанудың гигиенасы 6
2.1. Ішек-қарын ауруларының алдын алу. 7
2.2. Ұлттық тағамдардың адам денсаулығын нығайтудағы маңызы. 9
3. Дұрыс тамақтану негіздері 10
3.1. Дұрыс тамақтанудың бірінші принципі – энергия теңдестігі 11
3.2. Дұрыс тамақтанудың екінші приципі – негізгі қоректік заттарға деген қажеттілікті қанағаттандыру. 15
3.3. Дұрыс тамақтанудың үшінші принципі – тамақтану режимі 27
Қорытынды 31
Пайдаланылған әдебиеттер тізімі
Организм қажеттерінің қоректік заттардың белгілі бір мөлшерде және арақатынасында қанағаттандырылуы
Мектеп оқушыларын тамақтандырудағы қызмет көрсетуді ұйымдастыру
Дұрыс тамақтанудың бірінші принципі - энергия теңдестігі
Дұрыс тамақтанудың принциптері
Дұрыс тамақтану негіздері
Егде жастағы адамдардың тамақтануы
Алиментарлық аурулар, олардың алдын алу
Спорттық тағам
Асқазан - ішек жолдарына түсініктеме
Ақылға қонымды шешімдер қабылдау үшін қантты алмастыратын түрлі өнімдердің денсаулыққа әсерін зерттеу