Тамақтанудың дұрыс режимінің бірініші принципі – мезгілінде тамақтану, яғни тәуліктің белгілі бір уақытында тамақтанып отыру;
Жоспар:
Кіріспе
Дұрыс тамақтану негіздері;
Негізгі бөлім
Дұрас тамақтанудың бірінші принципі – энергия теңдестігі;
а) Негізгі алмасу;
ә) Тамақтың өзіне тән динамикалық әрекеті;
б) Бұлшық ет қызметіне энергияның жұмсалуы;
Дұрас тамақтанудың екінші принципі – негізгі қоректік заттарға деген қажеттілікті қанағаттандыру;
а) Рациондағы белоктық компоненттердің ең қолайлы ара қатынасы;
ә) Рациондағы май компоненттерінің ең қолайлы ара қатынасы;
б) Углеводтарға деген қолайлы қажеттілік;
в) Балласт заттарға деген қойылатын қажеттілік;
г) Витаминдерге деген қажеттілік;
ғ) Минералды заттарға деген қажеттілік;
д) Өмірдің әр түрлі кезеңіндегі қоректік заттарға деген қажеттілік;
е) Тамақтың әр түрлі болуы – денсаулық кепілі;
Дұрас тамақтанудың үшінші принципі – тамақтану режимі;
а) Тамақтанудың дұрыс режимінің бірініші принципі – мезгілінде тамақтану, яғни тәуліктің белгілі бір уақытында тамақтанып отыру;
ә) Тамақтанудың дұрыс режимінің екінші приципі – тәулік ішінде тамақты мезгіл-мезгіл бөліп ішу;
б) Тамақтанудың дұрыс режимінің үшінші принципі - әрбір тамақ ішкен сайын ұтымды болуын барынша сақтау;
в) Тамақтанудың дұрыс режимінің төртінші принципі – тамақ мөлшерінің бір күнде тамақтану мезгілдері бойвнша физиологиялық
тұрғыдан неғұрлым дұрыс бөлінуі;
г) Дұрыс тамақтанбаудың салдары;
Қорытынды
Организм қажеттерінің қоректік заттардың белгілі бір мөлшерде және арақатынасында қанағаттандырылуы
Дұрыс тамақтану негіздері
Дұрыс тамақтанудың принциптері
Мектеп оқушыларын тамақтандырудағы қызмет көрсетуді ұйымдастыру
Тамақтану тәртібі мен гигиенасы
Бірқалыпты дұрыс тамақтану -денсаулықтың басты кепілі
Әскери далалық жағдайларда әскердің тамақтануына санитарлық қадағалау жүргізу және ұйымдастыру негіздері туралы ақпарат
Тамақтану режимі
Қоғамдық тамақтандыруды ұйымдастыру және оның даму жолдары
Тамақтану туралы түсінік