Тамақтанудың дұрыс режимінің бірініші принципі – мезгілінде тамақтану, яғни тәуліктің белгілі бір уақытында тамақтанып отыру;

Жоспар:

Кіріспе
Дұрыс тамақтану негіздері;
Негізгі бөлім
Дұрас тамақтанудың бірінші принципі – энергия теңдестігі;
а) Негізгі алмасу;
ә) Тамақтың өзіне тән динамикалық әрекеті;
б) Бұлшық ет қызметіне энергияның жұмсалуы;
Дұрас тамақтанудың екінші принципі – негізгі қоректік заттарға деген қажеттілікті қанағаттандыру;
а) Рациондағы белоктық компоненттердің ең қолайлы ара қатынасы;
ә) Рациондағы май компоненттерінің ең қолайлы ара қатынасы;
б) Углеводтарға деген қолайлы қажеттілік;
в) Балласт заттарға деген қойылатын қажеттілік;
г) Витаминдерге деген қажеттілік;
ғ) Минералды заттарға деген қажеттілік;
д) Өмірдің әр түрлі кезеңіндегі қоректік заттарға деген қажеттілік;
е) Тамақтың әр түрлі болуы – денсаулық кепілі;
Дұрас тамақтанудың үшінші принципі – тамақтану режимі;
а) Тамақтанудың дұрыс режимінің бірініші принципі – мезгілінде тамақтану, яғни тәуліктің белгілі бір уақытында тамақтанып отыру;

ә) Тамақтанудың дұрыс режимінің екінші приципі – тәулік ішінде тамақты мезгіл-мезгіл бөліп ішу;
б) Тамақтанудың дұрыс режимінің үшінші принципі - әрбір тамақ ішкен сайын ұтымды болуын барынша сақтау;
в) Тамақтанудың дұрыс режимінің төртінші принципі – тамақ мөлшерінің бір күнде тамақтану мезгілдері бойвнша физиологиялық
тұрғыдан неғұрлым дұрыс бөлінуі;
г) Дұрыс тамақтанбаудың салдары;
Қорытынды


Ұқсас жұмыстар

Организм қажеттерінің қоректік заттардың белгілі бір мөлшерде және арақатынасында қанағаттандырылуы
Дұрыс тамақтану негіздері
Дұрыс тамақтанудың принциптері
Мектеп оқушыларын тамақтандырудағы қызмет көрсетуді ұйымдастыру
Тамақтану тәртібі мен гигиенасы
Бірқалыпты дұрыс тамақтану -денсаулықтың басты кепілі
Әскери далалық жағдайларда әскердің тамақтануына санитарлық қадағалау жүргізу және ұйымдастыру негіздері туралы ақпарат
Тамақтану режимі
Қоғамдық тамақтандыруды ұйымдастыру және оның даму жолдары
Тамақтану туралы түсінік