Тамақтандыру жүйесіндегі тауар бағасының құрылымы




Ш. Есенов атындағы
Университеті
« Экономика және құқық » институты
« Есеп және аудит » кафедрасы
Пәні: «Саудадағы бухгалтерлік есеп»
Тақырыбы: «Тамақтандыру жүйесіндегі тауар бағасының құрылымы»
Орындаған: Уа 05-01 тобының студенті
Досжанова Ж.Н.
Тексерген: э.ғ.к доцент Бекжанова Т.
Актау қ.
Жоспар:
Кіріспе.........................................................................................................................................3
Негізгі бөлім……………………………………………………………………………………4
А) Тамақтандыру мекемесіндегі азық түлік,шикізат және
Б)Қоғамдық тамақтандыру мекемелерінің өнімін іске
В)Тамақтандыру кәсіпорындағы шығындарды есепке алу …………………………….7
Қорытынды……………………………………………………………………………………..9
Пайдаланылған әдебиеттер:………………………………………………………………..10
Кіріспе
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының шаруашылық
ҚР «Сауда қызметін реттеу жөніндегі
Баға тамақтандыру кәсіпорындарында мына элементпен
Қоғамдық тамақтанудың дайын өніміне баға есептеп
Тамақтандыру мекемесіндегі азық- түлік ,шикізат және
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарына өнімдер мен тауарлар
Тауарлар мен шикізаттар кәсіпорындар жеткізушілерден қабылдау
Қабылдаумен өткізуге сәйкестік сертификаты немесе оның
Пайдалануға жарамсыз деп танылған
Жеткізушіден тауарлы материалдық қорларды алу
Тауарлы материалдық қорларды
Азық- түлікпен тауарларды қоймадан жіберу
|Онда олар екі бағада
Қоғамдық тамақтану қоймаларында бухгалтерлік есеп оперативті
Азық- түлік пен тауарлардың әр аттарына
Материалдық жауапты адамның жасаған құндылықтарды
Қоймаға материалдық жауапты адамдар
Қоймадағы азық түлік пен шикізаттың
Қоғамдық тамақтандыру мекемелерінің өнімін іске асыру
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының шаруашылық қызметінің өзгешелігі
Өндірістің шығыстары бөлек 8090 (900) «негізгі
Бухгалтерлік есептің стандартына сәйкес .
Қазақстан республикасының «Сауда қызметін реттеу
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорынның қызметі жарғының негізінде
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының сауда-өндірістік қызметі
Тамақтандыру кәсіпорындағы шығындарды есепке алу.
Бухгалтерлік есептің 7 стандартына
жалпы әкімшілік шығыстары
сыйақы бойынша шығыстар жатады.
Өнім өткізу бойынша шығыстар-тауарлы
Шығыстардың көлемі мен олардың шаруашылық мақсатқа
Тауарларды өткізу бойынша шығыстар
Бастапқы құжаттар Қазақстан Республикасының «Бухгалтерлік
құжаттың аты;
ұйымның аты;
жасалу уақыты;
шруашылық операциясының мазмұны;
шаруашылық операциясының өлшеуші;
шаруашылық операциясын шешуге жауапты
Тауарларды өткізу бойынша шығыстар
- материалдық шығындар;
- еңбекті өтеу шығындары;
- аударымдар- әлеуметтік салық, әлеуметтік
- негізгі қаржы мен материалдық
-басқа да шығыстар;
Қорытынды
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарына өнімдер
Қаржылық есептің мақсаты- ұйымның қаржылық
Баға- тамақтандыру кәсіпорындарында мына элементтерден
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорынның қызметі
Қоғамдық тамақтандырудың дайын өніміне
7





Ұқсас жұмыстар

Тамақтандыру мекемесіндегі азық түлік, шикізат және тауарды есепке алу
Шағын бизнес субъектілерінің құрамы
Тауар нарығын сегменттеу кезеңдері
Қоғамдық тамақтандыру ұйымдарында өнімнің өзіндік құнын шығару (калькуляция) жүргізу, ұйымдастыру
Жеке баға индекстері
Қоғамдық өндіріс факторлары және нәтижелері
ЖШС TOYES CATERING кәсіпорынының қызметімен танысу
Азық-түлік нарықтарын мемлекеттік реттеу
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында бухгалтерлік есепті жүргізудің теориялық аспектілері
Мейрамханадағы бухгалтерлік есепті жүргізу және ұйымдастыру ерекшеліктері