Мазмұны
Кіріспе 7
1. Әдебиетке шолу 8
1.1 Сыра пісіру кешенінің даму тенденциясы 8
1.2 Өнімді сертификаттаудан - өндірісті сертификаттауға 10
1.3 Сыра пісірудегі сапа 12
2. Негізгі бөлім. 13
2.1. Зерттеу әдістемесі және материалдар 13
2.1.1. ААҚ 1 Алматы сыра заводының мінездемесі 14
2.1.2. Зерттеу өткізудің методикасы 14
3. Арнайы бөлім. 20
3.1. Дипломдық жұмыста қолданылған нормативтік құжаттар, терминдер мен анықтамлар. 20
3.2. Сыра өндіруде қолданылатын қосалқы мтериалдар мен шикізат. 22
3.3 Сыра өндірудің технологиялық процесі. 25
3.4 Тағамдық құндылығы 27
4. Сыра сапасын бақылау 29
4.1. Органолептикалық көрсеткіш 29
4.2. Сыраның физико-химиялық көрсеткіштері 30
4.3. Токсикалық элементтер 32
4.4 Микробиологиялық көрсеткіштер 32
5. Сыра ақаулары 33
6. Сыраны құйу, упаковкалау, маркирокалау, тасымалдау және сақтау 35
7. Экономикалық тиімділігі 39
8. Еңбекті қорғау 40
9. Қорытынды мен ұсыныстар 44
Қолданылған әдебиеттер тізімі