Ет және ет өнімдерінің сапасына әсер ететін негізгі ауыр элементтер сипаттамасы

Скачать

МАЗМҰНЫ
Кіріспе 6
1 Ақпараттық шолу 8
1.1 Ет және ет өнімдерінің сапасына әсер ететін негізгі микроорганизмдер топтары 9
1.2 Ет және ет өнімдерінің сапасына әсер ететін негізгі ауыр элементтер сипаттамасы 15
2 Арнайы бөлім 16
2.1 Нормативтік сілтемелер: 17
2.2 ММ "Алматы қаласының санитарлық-эпидемиялық сараптау орталығы" сипаттамасы 17
3.2.1 Шұжық өнімдерін өндіргенде қойылатын санитарлық-гигиеналық талаптар 19
3.2.2 Шұжық фарышының микроорганизмдермен ластануы 20
3.2.3 Консервілер өндірісіне қойылатын санитарлық-гигиеналық талаптар 23
3.2.4 Ет консервілерінің микрофлорасы 24
3.2.5 Консервіленетін өнімдердің микрофлорасының көздері 25
3.2.6 Тоңазытқышта сақтағандағы ет микрофлорасының өзгеруі 29
3.2.7 Технологиялық процестерді және дайын өнімдерді бақылау 32
3 Жүргізілген зерттеу әдістемелері 39
3.1 Етті және ет өнімдерін микробиологиялық зерттеу 39
әдістемесі 39
3.2 Ысталған шұжықтарды әзірлегенде фарш микрофлорасының өзгеруін зерттеу 45
3.3 Қалған микрофлораның шұжық өнімдерінің сапасына сақтағанда әсер етуін зерттеу 46
3.4 Консервілердің сапасына қалған микрофлораның әсер етуі 46
3.5 Ет және ет өнімдерінің сапасына әсер ететін ауыр металдар тұздарын анықтау 49
3.6 Зерттеу нәтижелері 50
4 Еңбек қорғау 51
5 Қорытындылар мен ұсыныстар 52
Қолданылған әдебиеттер тізімі 53
Қосымша


Скачать


zharar.kz