Мысты сiлтiсiздендiрудiң залалсыздандырылған және бактериялық әдiстерiнiң нәтижелерiн

Скачать

МАЗМҰНЫ


Кiрiспе.......................................................................................................................4

1. Әдебиеттерге шолу............................................................................................5
Мыс металының қасиетi және мыс өндiретiн кен орындарының тарихына
шолу...............................................................................................5
Бактериялардың сульфид деструкиясы процесiне қатысуы.....................9
Мысты мыс минералдары мен күрделi өнiмдерден бактериялық
сiлтiсiздендiру..............................................................................................14
Бактериялық сiлтiсiзденуге әсер ететiн факторлар..................................16

Зерттеу объектiсi мен әдiстерi.......................................................................20
Зерттеу объектiсi – Th. ferrooxidans бактериясына жалпы сипаттама......................................................................................................20

Зерттеу әдiстерi...........................................................................................23
Th. ferrooxidans бактериясының таза дақылын бөлiп алу.......................23
Th. ferrooxidans бактериясының қоректiк ортада темiр тотықтыру қабiлетiн
анықтау........................................................................................24
Металдардың мөлшерiн анықтау ..............................................................25
Тәжiрибе қою ережелерi.............................................................................25

Нәтижелер мен талқылаулар.........................................................................26
Th. ferrooxidans дақылын белсендендiру..................................................26
Қоңырат кен орнының тотыққан мыс рудасынан мысты бактериялық
сiлтiсiздендiру..............................................................................................27
Мысты сiлтiсiздендiрудiң залалсыздандырылған және бактериялық әдiстерiнiң нәтижелерiн
салыстыру..........................................................28
Күкiрт қышқылы мен темiр тотығы сульфатының шығыны .................30

Қорытынды ....................….........................................................................31
Тұжырым......................................................................................................33
Пайдаланылған әдебиеттер


Скачать


zharar.kz