Жоспар

Скачать



 Жоспар
Баланың ас қорыту жүйесі 1
1. Ас қорыту мүшелері және олардың
2. Ауыздағы ас қорыту және оның
3. Қарында астың қорытылуы және оның
4. Ішектегі ас қорыту 6
5. Ас қорытудың реттелуі 7
Баланың ас қорыту жүйесі
1. Ас қорыту мүшелері және олардың
Ас қорытудың маңызы. Адам өз
Астың құрамындағы заттар бірнеше сағаттың ішінде
Сол сияқты жеген тамақ та ауыз
Бұл химиялық “конвейерде” асты қорыту ерекше
Тамақтың құрамын (ет, нан, көкөніс, жеміс
Белок таза күйінде жұмыртқаның ақ уызында
Егер бір кесек етті алып зерттесек,
Тамақтың құрамындағы белоктар, майлар мен көмірсу
Су, минерал тұздары мен витаминдер организмде
Тамақтың құрамындағы заттардың физикалық және химиялық
Ас қорыту жүйесінің мүшелеріне ауыз қуысы,
Ас қорыту мүшелерінің қызметін зерттеу әдістері.
Қарын мен ішектерде астың қорытылуын зерттеуде
2. Ауыздағы ас қорыту және оның
Ауыз қуысындағы ас қорыту, оның маңызы.
Тістер тамақты шайнап ұсақтайды, тіл шайналған
Нәрестеде тіс болмайды. 4-6 айда баланың
Ауыз қуысына үш жұп сілекей бездерінің
Сілекейдің қорғаныш қызметі де маңызды. Оның
Сәби туғаннан бастап сілекей бездері жұмыс
Жаңа туған сәбидің шықшыт безінің салмағы
Жаңа туған сәбидің сілекейінің реакциясы айтарлықтай
Жануарлар мен аңдарда сілекей тек тамақ
4 жастан 12 жасқа дейін ауыз
Соңғы кезде сілекейдің құрамында қанды ұйытатын
Сонымен қатар, сілекей ауыздағы тістер үшін
Жалпы алғанда сілекей бездерінің қызметі
Жұту. Жұту кезінде арнайы тетіктер
Ауыз қуысында шайналып жұмсарған, жылытылған, сілекеймен
Өңеш. Ауыз қуысында ұсақталып, сілекеймен араласқан
Нәрестелердің өңешінің кілегей қабаты нәзік болады,
3. Қарында астың қорытылуы және оның
Өңештегі ас қоймалжыңы қарынға барып жеткеннен



Скачать


zharar.kz