Өнімнің бастапқы температурасы

Скачать

ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ
БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТІРЛІГІ

СЕМЕЙ қаласының ШӘКӘРІМ атындағы
МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ

"ТАМАҚ ӨНДІРІСІНІҢ МАШИНАЛАРЫ МЕН АППАРАТТАРЫ" кафедрасы

5В072700 - Азық-түлік тағамдары технологиясы
мамандығына арналған

САЛА БОЙЫНША ТЕХНОЛОГИЯЛЫҚ ПРОЦЕСТЕР МЕН ЖАБДЫҚТАР

пәнінен білімалушылардың 1,2 межелік бақылауға арналған
тапсырмалар

Семей
2016

Әдістемелік нұсқаулық

Әрбір білімалушыға пәнді оқу барысында жеке тапсырмалар беріледі. Жеке тапсырмалар пәннің негізгі бөлімдерінің барлығын қамтиды және теориялық білімдері қандай деңгейде меңгерілгенін және сол теориялық білімдері практикалық есептерді шешуге қолдана алатындығын көрсетеді.
Әрбір тапсырма А4 формат беттерде орындалу және есептеу жұмыстарына қойылатын талаптарға сай рәсімделіп жазылуы қажет. Өздік жұмыс анық жазуымен жазылу керек. Есептеу - графикалық жұмыстың сыртқы бетінде студенттің аты-жөні, мамандығы, курсы, тобы, вариант номері және тапсыру уақыты көрсетулі керек.
Есептерді шешу кезінде оларға қысқаша түсініктемелер беріледі, есептерде қолданатын барлық формулар міндетті түрде көрсетіледі және қажетті сызбалады масштабын ескеріп орындалады. Үй жұмысының соңында пайдаланылған әдиебеттерге сілтеме жасау қажет.
Егер сіз тапсырма жұмыстарын орындағанда белгіленген графикті ұстансаңыз, есептерді шешу кезінде туындаған сұрақтарға ОБӨЖ өткізу кезінде жауап бере аламын.
Бақылау есептерінің номерін студенттің сынақ кітапшасының соңғы саны бойынша (кесте 1), ал есепте көрсетілген шамалардың сандық мәндерін студенттің сынақ кітапшасының соңғы санының алдындағы сан бойынша алады (кесте 2).
Есептерді шығаруға қажетті жетіспейтін параметрлерді берілген оқулықтың қосымша кестелерінен немесе басқа анықтамалық оқулықтардын алуға болады.

1 МЕЖЕЛІК БАҚЫЛАУҒА АРНАЛҒАН
ТАПСЫРМАЛАР

тақырып: ҚАПТАМА ҚҰБЫРЛЫ ЖЫЛУ АЛМАСТЫРҒЫШТЫ ЕСЕПТЕУ

1- кесте
Көрсеткіштер

өлшем бірліктері
Шифрдің соңғы саны

1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
Өнімділік
кгс
2,5
3,0
3,0
4,0
3,5
3,5
3,0
2,8
3,2
3,2
Өнімнің температурасы:
Бастапқы
Соңғы

С

15
70

18
68

20
65

16
68

15
65

16
68

15
72

18
66

16
70

15
72
2 - кесте
Көрсеткіштер

өлшем бірліктері
Шифрдің соңғы санның алдындағы сан

1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
Ысытатың будың температурасы
С
130
120
110
125
135
120
120
130
120
118
Өнімнің қозғалу жылдамдығы
мс
0,4
0,5
0,6
0,55
0,4
0,45
0,6
0,65
0,4
0,5
Қоршаған ортаға жылу шығындар коэффициенті

0,05
0,06
0,048
0,058
0,05
0,05
0,048
0,052
0,055
0,05
Шоғырдағы құбырдың ұзындығы
м
2,8
2,5
2,6
3,0
2,5
2,6
2,5
2,4
2,5
2,6
Құбырдың диаметрі:
ішкі
наружный
м

0,025
0,03

0,025
0,03

0,03
0,035

0,03
0,035

0,025
0,03

0,03
0,035

0,025
0,03

0,02
0,025

0,025
0,03

0,03
0,035
Құбыр бетінің ластану қабатының қалындығы
м
0,001
0,0015
0,0012
0,0012
0,001
0,0014
0,0015
0,0016
0,0012
0,0015
Ластану түрі

май
май
май
Май
май
май
май
май
май
май
Құбыр материалы

Тотықпайтын болат
Мыс
Болат 3
Тотықпайтын болат
Мыс
Болат 3
Тотықпайтын болат
Мыс
Болат 3
Мыс
Құбырдың ішкі қабырғасының абсолютті бұдырлығы

0,01
0,01
0,02
0,015
0,01
0,012
0,01
0,015
0,01
0,012
Насос жетегінің ПӘК

0,8
0,85
0,78
0,82
0,80
0,82
0,085
0,080
0,085
0,082
Қатынас

0,6
0,60
0,65
0,6
0,62
0,6
0,65
0,64
0,6
0,6
Қатынас

0,6
0,6
0,6
0,6
0,6
0,6
0,6
0,6
0,6
0,6
Жылу алмастырғыштың 1 м2 бетінің бағасы
тенге
200
200
200
180
200
180
180
200
180
180
Аммортизациялық төлемдердің жылдық үлесі

0,08
0,085
0,08
0,082
0,085
0,08
0,082
0,08
0,08
0,085
Аппарат жұмысының ұзақтығы
сағ
7420
7020
7400
7450
7000
7400
7450
7420
7400
7480
Құбырлы торды толтыру коэффициенті

0,8
0,82
0,8
0,85
0,8
0,78
0,88
0,8
0,84
0,85
Қозғалу жылдамдығы:
будың бу құбырда
конденсаттың
мс

20
0,2

18
0,18

18
0,2

20
0,21

22
0,2

18
0,2

21
0,22

20
0,22

19
0,21

18
0,2

тақырып: ТАСПАЛЫ КЕПТІРГІШ ҚОНДЫРҒЫНЫ ЕСЕПТЕУ
1 - кесте
Көрсеткіштер
өлшем бірліктері
Шифрдің соңғы саны

1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
Өнімділік
кгсағ
7500
8000
7800
7000
7200
7500
8000
7800
7500
8000
Өнімнің бастапқы ылғалдылығы
%
32
33
30
31
35
30
32
36
34
31
Кептірілетің өнім
-
ет
құрт
ірім-шік
ет
макарон
құрт
ет
ет
макарон
ет

2- кесте
Көрсеткіштер
өлшем бірліктері
Шифрдің соңғы санның алдындағы сан

1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
Өнімнің соңғы ылғалдылығы
%
12
12
13
12
11
13
13
14
11
12
Камераға берілетің кептіргіш агенттің температурасы
С
20
22
24
23
25
23
24
23
20
20
Салыстырмалы ылғалдылық
%
65
66
61
60
62
65
62
60
62
61
Шығаберісіндегі кептіргіш агенттің температурасы
С
51
50
48
50
48
45
48
46
44
48
Кептіргіш камерадаң шығтың ауаның салыстырмалы ылғалдылығы
%
70
70
66
66
66
69
68
64
68
66

2 МЕЖЕЛІК БАҚЫЛАУҒА АРНАЛҒАН
ТАПСЫРМАЛАР

тақырып: КӨП КОРПУСТЫ БУЛАНДЫРУ ҚОНДЫРҒЫНЫ ЕСЕПТЕУ
1 - кесте
Көрсеткіштер
өлшем бірліктері
Шифрдің соңғы саны

1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
Өнімділік
кгсағ
3000
2800
2500
2800
3000
2500
3000
2600
2500
2900
Бастапқы өнімдегі құрғақ заттардың концентрациясы
%
12
12
13
14
12
14
12
12
13
14
Ысытатың құбырлардың биіктігі (Н)
м
3
2- кесте
Көрсеткіштер
өлшем бірліктері
Шифрдің соңғы санның алдындағы сан

1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
Дайын өнімдегі құрғақ заттардың концентрациясы
%
42
45
40
38
40
42
40
45
44
46
Ысытатың будың температурасы
С
85
88
85
84
86
82
85
88
84
86
Өнімнің бастапқы температурасы
С
72
68
70
68
75
70
65
70
75
70
Конденсатордағы қалдық қысым
Па
10000

тақырып: МЕРЗІМДІ ӘРЕКЕТТІ ТҰНДЫРҒЫШТАРДЫ ЕСЕПТЕУ
1- кесте
Көрсеткіштер
өлшем бірліктері
Шифрдің соңғы саны

1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
Производительность
кгсағ
120
110
105
125
108
115
125
120
110
105
Содержание дисперсной фазы в системе
%
5
6
8
6
5
9
6
8
7
6

2- кесте
Көрсеткіштер
өлшем бірліктері
Шифрдің соңғы санның алдындағы сан

1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
Мөлдірленген сұйықта дисперсті фазаның құрамы
%
0,5
1
2
1
0,8
2,5
1
1,5
1,2
1,4
Ылғалды тұнбада дисперсті фазаның құрамы
%
42
40
42
44
45
50
45
48
46
40
Дисперсионды ортаның тығыздығы
кгм3
1000
Дисперсті фазаның тығыздығы
кгм3
2020
2050
2000
2100
2050
2040
2000
2080
2060
2010
Тұтқырлықтың динамикалық коэффициенті, ·106
Па·с
102
105
100
120
105
108
110
106
105
110
Тұнған бөлшектердің ең кіші диаметрі, d
мкм
21
18
15
16
17
18
20
21
16
15

ӘДЕБИЕТТЕР
1 Еренғалиев А.Е., Қасенов Ә.Л., Орынбеков Д.Р. Ет өнеркәсібінің технологиялық жабдықтары. Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университеті – Семей: 2010. – Б. 212.
2 Еренғалиев А.Е., Қасенов Ә.Л., Орынбеков Д.Р. Ет өнеркәсібінің технологиялық жабдықтары бойынша лабораториялық практикум. Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университеті – Семей: 2012. – Б. 208.
3 Ивашов В.И. Технологическое оборудование мясной промышленности Часть 1. М. Колос 2001 – 552 с.
4 Касенов А.Л. Сүт өнеркәсібіндегі технологиялық жабдықтар, Семей, 2002 ж., - 152 бет
5 Кабулов Б.Б. Ет өнімдері өндірісінің механикалық өңдеу жабдықтары.-Семей Шәкәрім атындағы СМУ, 2009.-186 бет.
6 Золин В.П. Технологическое оборудование предприятий общественного питания.. М.: 2006-245с


Скачать


zharar.kz