Икемді және білікшелі жұмысшы органдар

Скачать

Саланың технологиялық жабдықтары пәнінен

1 МЕЖЕЛІК БАҚЫЛАУ

Әдістемелік нұсқаулық.
Әрбір білім алушыға пәнді оқу барысында 1 межелік бақылау бойынша өздік жұмысына арналған тапсырмалар беріледі. Бұл тапсырмалар пәннің негізгі бөлімдерінің қамтиды және теориялық білімдері қандай деңгейде меңгерілгенін және сол теориялық білімдері практикалық есептерді шешуге қолдана алатындығын көрсетеді.
Әрбір тапсырма А4 формат беттерде орындалу және есептеу жұмыстарына қойылатын талаптарға сай рәсімделіп жазылуы қажет. Өздік жұмыс анық жазуымен жазылу керек. Есептеу - графикалық жұмыстың сыртқы бетінде студенттің аты-жөні, мамандығы, курсы, тобы, нұсқаномері және тапсыру уақыты көрсетулі керек.
Есептерді шешу кезінде оларға қысқаша түсініктемелер беріледі, есептерде қолданатын барлық формулар міндетті түрде көрсетіледі және қажетті сызбалады масштабын ескеріп орындалады. Тапсырма соңында пайдаланылған әдибеттерге сілтеме жасау қажет.
Есептерді шығаруға қажетті жетіспейтін параметрлерді берілген оқулықтың қосымша кестелерінен немесе басқа анықтамалық оқулықтардын алуға болады.

СТУДЕНТТЕРДІҢ ӨЗДІК ЖҰМЫСЫН ОРЫНДАУҒА АРНАЛҒАН ТАҚЫРЫПТАРДЫҢ ТІЗІМІ

1. Технологиялық жабдықтар туралы жалпы түсінік
2. Ет өнеркәсібіндегі технологиялық жабдықтардың негізгі параметрлері
3. Ет өндірісіндегі технологиялық жабдықтардың жұмысшы органдары
4. Икемді тартқыш жұмысшы органдар және олар пайдаланылатын жабдықтар
5. Аспалы жолдар мен конвейерлерге қызмет көрсетуге арналған жабдықтар
6. Малдың терісін сыдыруға арналған жабдықтар
7. Кесуші жұмысшы органдар және олар пайдаланылатын жабдықтар
8. Ет өнімдерінің пішінін сақтамай ұсақтауға арналған машиналар
9. Икемді және білікшелі жұмысшы органдар, олар орнатылатын жабдықтар
10. Икемді және білікшелі жұмысшы органдар. Ішек өңдеуге арналған жабдықтар
11. Барабанды жұмысшы органдар және олар қолданылатын жабдықтардың кейбір түрлері
12. Ет және ет өнімдерін жууға арналған машиналар
13. Шнекті, бұрандалы жұмысшы органдар
14. Ет өнеркәсібіндегі технологиялық жабдықтардағы қалақшалы жұмысшы органдар
15. Ет өнімдерін құбыр арқылы ығыстыру және беруге арналған құрылғылар
16. Ет өнеркәсібіндегі ығыстырғыштар конструкциясының жіктелуі мен ерекшеліктері
17. Ет өнеркәсібінде қолданылатын сораптар мен шприцтер
18. Ет өнеркәсібінде қолданылатын араластырғыштар
19. Біртекті емес сұйық, пластиналы және сусымалы денелерді (жүйе) механикалық бөлуге арналған жабдықтар
20. Гравитациялық күш жазықтығында сұйық біртекті емес жүйелерді бөлуге арналған аппараттар
21. Радиалды үдеу әсеріндегі жазықтықта сұйық біртекті емес жүйелерді бөлуге арналған жабдықтар
22. Ет өнімдерін престеуге арналған жабдықтар
23. Атмосфералық қысымда ет өнімдерін жылулық өңдеуге арналған аппараттар
24. Ет өнеркәсібіндегі жылулық операциялардың жүргізілу әдістері
25. Өнімді ыстық суға ендіру арқылы жұмыс істейтін аппараттардың конструкциясы
26. Өнімді ыстық бумен өңдеуге арналған аппараттар
27. Жанғыш жанармай өнімдерімен ет өнімдерін отпен өңдеуге арналған жабдықтар
28. Майлы ет өнімдерін жылулық және импульсті өңдеуге арналған жабдықтар
29. Майды балқытуға арналған аппараттар
30. Майды балқытуға арналған жабдықтардың технологиялық есебі

Қолданылатын әдебиеттер:

1 Еренғалиев А.Е., Қасенов Ә.Л., Орынбеков Д.Р. Ет өнеркәсібінің технологиялық жабдықтары. Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университеті – Семей: 2010. – Б. 212.
2 Еренгалиев А.Е. Технологическое оборудование мясной промышленности: Учеб. пособие для вузов А.Е. Еренгалиев .- Семипалатинск, 2002.-149 с.
3 Какимов А.К. Переработка мясокостного сырья на пищевые цели А.К. Какимов, Е.Т. Тулеуов, Н.А. Кудеринова.- Семипалатинск: Тенгри, 2006.-130 с.
4 Какимов А.К. Механическая обработка и технология комбинированных мясных продуктов А.К. Какимов.- Семипалатинск: СГУ им. Шакарима, 2006.-143 с.
5 Касенов А.Л. Ет өнеркәсібіндегі технологиялық жабдықтар, Семей, 2002 ж., - 152 бет


Скачать


zharar.kz