ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫ БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТРЛІГІ
МИНИСТЕРСТВО ОБРАЗОВАНИЯ И НАУКИ РЕСПУБЛИКИ КАЗАХСТАН
СЕМЕЙ ҚАЛАСЫНЫҢ ШӘКӘРІМ АТЫНДАҒЫ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ
ГОСУДАРСТВЕННЫЙ УНИВЕРСИТЕТ ИМЕНИ ШАКАРИМА ГОРОДА СЕМЕЙ
3 деңгейлі СМЖ құжаты
Документ СМК 3 уровня
20.04..06. № 1 басылым
Ред. № от 20.04.06.
Ф 042-13.1.24-2006
Күнтізбелік жоспар
Календарный план
БЕКІТЕМІН:
УТВЕРЖДАЮ
КАФЕДРА МЕҢГЕРУШІСІ________________
Зав.кафедрой
_______________________2015 ж. г.
КҮНТІЗБЕЛІК ЖОСПАР
КАЛЕНДАРНЫЙ ПЛАН
Санитариялық микробиология____________ пәнінің оқу сабақтары
Учебных занятий по дисциплине __________________________________________________
топ (лекпоток ___ВС-303_______5____ семестр ____20152016____ оку жылы
группа(лекпоток) _________________ на ________ семестр 200____ 200___ учебного года
Сағат саны 3 кредит
Количество часов
Студенттердің есеп беруі ___емтихан
Отчетность студентов
Айы күні
Дата
Сабақтың түрлері мен тақырыптары
Виды и темы занятий
Сағат саны
Кол-во часов
Жүмыс түрлері
Виды работ
1
2
3
4
1
31.08-06.09.15
Санитариялық микробиологияның мақсаты мен міндеттері. Қоршаған орта объектілерін санитарлық-гигиеналық бағалаудың микробиологиялық көрсеткіштері
1
Дәріс
2.
07.09.-13.09.15
Зооантропонозды инфекциялардың қоздырғыштары
1
Дәріс
3
14.09-20.09.15
Тағамдық токсикоинфекциялар мен токсикоздар
1
Дәріс
4.
21.09-27.09.15
Ет микробиологиясы
1
Дәріс
5
28.09. -04.10.15
Шұжық микробиологиясы
1
Дәріс
6
05.10 -11.10.15
Ет консервілерінің микробиологиясы
1
Дәріс
7
12.10 -18.10.15
Жұмыртқа және жұмыртқа өнімдерінің микробиологиясы
1
Дәріс
8
19.10 -25.10.15
Сүт микробиологиясы
1
Дәріс
9
26.10 -01.11..15
Сүт өнімдерінің микробиологиясы
1
Дәріс
10
02.11 -08.11.15
Балық және балық өнімдерінің микробиологиясы
1
Дәріс
11
09.11 – 15.11.15
Ет-сүт өнімдерін өдіруді санитарлық микробиологиялық бақылау
1
Дәріс
12
16.11 -22.11.15
Тері-былғары шикізатының және жүннің микробиологиясы
1
Дәріс
13
23.11 -29.11.15
Ара өнімдерінің микробиологиясы
1
Дәріс
14
30.11- 06.12.15
Мал шикізаты өнімдерін алу, өңдеу және консервациялауға қойылатын санитарлық-гигиеналық талаптар. Биологиялық активті препараттарды санитарлық –микробиологиялық бақылау.
1
Дәріс
15
07.12 -13.12.15
Шолу дәрісі.Тамақ өнімдерін бактериологиялық сараптау әдістері(ет, сүт, балық, су, ауа, топырақ-МЕСТ).
1
Дәріс
Жиыны 15 сағат
Практикалық сабақтар
1
31.08-06.09.15
Санитарлық-көрсеткіш микроорганизмдердің негізгі қасиеттері
2
Практикалық сабақ
2.
07.09.-13.09.15
Зооантопоноздар қоздырғыштары
2
Практикалық сабақ
3
14.09-20.09.15
Тамақ өнімдерінің ақаулықтарын тудыратын қоздырғыштардың қасиеттерін қарастыру
2
Практикалық сабақ
4.
21.09-27.09.15
Тағамдық токсикоздар мен токсикоинфекция қоздырғыштарының қасиеттерін қарастыру
БӨЖ-1
2
Практикалық сабақ
5
28.09. -04.10.15
Еттің балғындығын анықтау. Етті бактериологиялық зерттеу.
2
Практикалық сабақ
6
05.10 -11.10.15
Шұжық өнімдерін микробиологиялық зерттеу
БӨЖ-2
2
Практикалық сабақ
7
12.10 -18.10.15
Межелік бақылау
2
Практикалық сабақ
8
19.10 -25.10.15
Консервілерді микробиологиялық зерттеу
2
Практикалық сабақ
9
26.10 -01.11..15
Жұмыртқа және жұмыртқа өнімдерін микробиологиялық зерттеу
2
Практикалық сабақ
10
02.11 -08.11.15
Сүтті микробиологиялық зерттеу
БӨЖ-3
2
Практикалық сабақ
11
09.11 – 15.11.15
Сүт өнімдерін микробиологиялық зерттеу
2
Практикалық сабақ
12
16.11 -22.11.15
Балық және балық өнімдерін микробиологиялық зерттеу
2
Практикалық сабақ
13
23.11 -29.11.15
Өндірісте қолданылатын құрал-жабдықтарды, ыдыстарды және жұмысшылардың қолын санитарлы-микробиологиялық бақылау
2
Практикалық сабақ
14
30.11- 06.12.15
Дезинфекцияның сапасын бақылау
БӨЖ-4
2
Практикалық сабақ
15
07.12 -13.12.15
Қорытынды бақылау
2
Практикалық сабақ
Жиыны 30 сағат
Білімалушылардың өздік жұмыстары (БӨЖ)
4.
21.09-27.09.15
1.Санитарлық көрсеткіш микроорганизмдердің сипаттамасы. Оларға қойылатын талаптар.
2.Санитарлық микробиологиялық зерттеудің әдістері мен принциптері
6
05.10 -11.10.15
1.Еттердің микроорганизмдермен экзогенді және эндогенді жолдармен былғануы.
2.Микроб әсерінен болатын тағамдық токсикоздар мен токсикоинфекциялар.
11
09.11 – 15.11.15
1.Жүн және тері, ішіктік шикізаттардың микрофлорасы. Ет және тері –ішік шикізаттары өндірістерін ветеринариялық бақылау.
2.Қи микрофлорасының сандық құрамы. Қидағы микробиологиялық үрдістер. Қиды биотермиялық өңдеу.
14
30.11- 06.12.15
1.ГОСТ және ОСТ, олардың су, ауа, топырақ, сүт, ет және басқа мал шаруашылығы өнімдерін микробиологиялық және вирусологиялық бағалауға қажеттілігі.(мысалдармен негізде)
2.Дезинфекция тиімділігін бақылау
Күнтізбелік жоспарды жасаған:
Составил календарный план:
доцент Омарбеков Е.О.
______________________________________________________________________
Қызметі аты-жөні, тегі
должность фамилия
______________________________2015 ж.