Фотометриялық талдаудың құрылғылары

Скачать

Сала бойынша технологиялық процестерді бақылау және талдау әдістері

1 межелік бақылау сұрақтары

1 Азықтық өндірістегі жаңа техникалық прогресс және жаңа технологиялық тәсілдердің дамуы.
2 Дайын өнімдердің, жартылай фабрикаттардың және шикізаттардың сапасын бағалауда талдау әдістерін қолданудың мәні және ролі.
3 Өндірістік және зертханалық бақылау –азықтық тағам өндірісіндегі негізгі фактор.
4 Зерттеу әдістерінің жалпы сипаттамасы.
5 Шикізаттарды, жартылайфабрикаттарды және дайын өнімдердің сынамасын іріктеу. МЕСТ-тің негізгі талаптары Сынаманы іріктеу және тексеруге дайындау.
6 Талдауға жарамды сынама дайындау әдістері: бөлу және компоненттерді концентрлеу; минерализация; бумен айдау; сұйықтық экстракция.
7 Оптикалық зерттеу әдістері.
8 Оптикалық фотометрияның принципі және сипаттамасы.
9 Абсорбциялы фотометрияның негізгі заңдары.
10 Фотометриялық талдаудың құрылғылары.
11 Тағам өнімі өндірісінде талдау және өндірістік бақылау үшін фотометрияны қолдану.
12 Нефилометрияның негізгі заңдары және талдау сипаттамасы.
13 Тағам өндірісінде эмульсияны және суспензияны талдау үшін нефилометрия мен турбидиметрияны қолдану.
14 Рефрактометрлер.
15 Азықтық өнімде еритін заттардың массалық үлесін анықтауда рефрактометрияны қолдану.
16 Поляриметриялық әдістердің құрылғылары. Зертханалық-өндірістік бақылауда поляриметрияны қолдану.


Скачать


zharar.kz