Балық шаруашылығы

Скачать

ҚҰС, БАЛЫҚ, АРА ЖӘНЕ ӨСІМДІК ШАРУАШЫЛЫҒЫ ӨНІМДЕРІН ВЕТЕРИНАРИЯЛЫҚ – САНИТАРИЯЛЫҚ САРАПТАУ ІІ пәнінен

5В120200- Ветеринариялық санитария мамандығының 4 курс студенттеріне арналған 1 межелік бақылау сұрақтары

1. Балық шаруашылығы. Балық тұқымдастары. Қазақстандағы кәсіби ауланатын балықтар
Теңіздік, өтпелі, жартылай өтпелі және тұщы су балықтары
2. Балық анатомиясы, еттің морфологиясы мен химиялық құрамы.
Биологиялық және тағамдық құндылығы. Балық етінің автолизі. Балық және балық шаруашылығы өнімдерінен сынама алу ережелері мен тәртібі
3. Улы балықтар және улы балықтар өнімдері
4. Балықтарды әртүрлі көліктермен тасымалдау технологиясы және ветеринариялық санитариялық бақылаулар
Балық аулау және балықты есеңгірету технологиясы, қолданылатын жұмыс құралдары мен жабдықтары.
5. Балық шаруашылығы өнімдерін өндірістік өңдеу мен өндіру технологиясы
Балық өңдеудің технологиялық негіздері мен тәсілдері – тұздау, қақтау, кептіру, ыстау және консервілеу әдістері. Консервіленген балық өнімдерінің ақаулары. Балық ұны, балық майы. Теңіз жануарларының еті мен майы.
6. Жұқпалы ауруларда балық және балық шаруашылығы өнімдерін ветеринариялық санитариялық сараптау және санитариялық бағалау
Балықтың жұқпалы ауруларының жіктелуі (вирусты, бактериалы және микоздық) және олардың қысқаша сипаттамасы, осы ауруларда балықты ветеринариялық санитариялық сараптау және бағалау
7. Инвазиялық ауруларда балық және балық шаруашылығы өнімдерін ветеринариялық санитариялық сараптау және санитариялық бағалау
Балықтың инвазиялық ауруларының жіктелуі (протозойлық, гельминтоздық, акантоцефалездік, су шаяндарына байланысты және т.б) және олардың қысқаша сипаттамасы, осы ауруларда балықты ветеринариялық санитариялық сараптау және бағалау
8. Ветеринариялық санитариялық сараптау үшін балықты сыртынан тексеру және сойып қарау технологиясы.
9. Тірі, тоңазытылған және мұздатылған балықтарды сезімдік зерттеулер
10. Тірі, тоңазытылған және мұздатылған балықтарды зертханалық зерттеулер
11. Тұздалған, қақталған, кептірілген, ысталған балық өнімдерін сезімдік және зертханалық зерттеулер, олардың сапасын санитариялық тұрғыдан бағалау
12. Қалбырланған қонсерві мен пресервілерді және балық уылдырығын сезімдік және зертханалық зерттеулер, олардың сапасын санитариялық бағалау. Консервілер мен уылдырықтардың ақаулары.
13. Базарлар мен дүкендер желісінде балық және балық өнімдерін ветеринариялық санитариялық сараптау және санитариялық бағалау. Балық түрлері, оларды тасымалдау, сақтау және жарату кезеңдерімен танысу


Скачать


zharar.kz