2 рубеждік бақылау сұрақтары
1. Құнды және қатерсіз тағам өнімдерін алуда ветеринариялық қадағалудың рөлі мен маңызы қандай?
2. Қандай жағдайда ветеринариялық дәрігер соттық-ветеринариялық сараптама жүргізуге тартылады? Оның міндеттері мен құқықтары
3. Малды сояр алдында ұстауды, союды, жануартекті және өсімдіктекті өнімдер сараптамасын ветеринариялық-санитариялық қадағалау ережелерінің қандай бұзушылықтары болады?
4. Ауру, жантәсілім кезінде өлтірілген немесе өлген малдан алынған ет пен ет өнімдері сараптамасының ерекшеліктері.
5. Жануартекті тағам өнімдерінің қай мал түлігіне жататынын қалай анықтайды?
6. Тағам өнімдерінің бұрмалануы қалай анықталады?
7. Мал өлімінің негізгі себебіболған улануға диагноз қоюда және соттық-ветеринариялық сараптама жүргізуде лабораториялық зерттеу әдістерінің маңызы.
8. Адам мен жануарлар токсикоифекциялары мен токсикоздарының диагностикасы мен профилактикасында мемлекеттік ветеринариялық қадағалаудың рөлі мен міндеттері.