Сүттің жас екендігін анықтайтын санитарлық көрсеткіштер

Скачать

Ветеринариялық санитария мамандығының 2 курс студенттеріне Ветеринариялық микробиология және вирусология -1 пәнінен 2-ші аралық бақылау сұрақтары
1 Микроорганизмдердің зардаптылық факторлары.
2 Иммундық жауап механизмі.
3 Преципитация реакциясы, компоненттері.
4 Преципитация реакциясын қою схемалары, принциптері.
5 Асколи реакциясы қолднылуы, қою схемасы.
6 Агглютинация реакциясының пластинкалық түрі, қою схемасы.
7 Агглютинация реакциясының пробиркалық түрі, қою схемасы.
8 Комплемент байланыстыру реакциясы, қою схемасы, принциптері.
9 МФА-ның тікелей әдісі, компоненттері, принциптері.
10 МФА-ның жанама әдісі, компоненттері, принциптері.
11 Комплементті бояу әдісі.
12 Активті иммунитет қалыптастыратын препараттарды алу және қолдану.
13 Пассивті иммунитет қалыптастыратын препараттарды алу және қолдану.
14 Аллергендер. Аллергиялық реакциялардың диагностикадағы маңызы.
15 Тілме қоздырғышының морфологияссы.
16 .Шошқа тілмесінің диагностикасы.
17.Шошқа тілмесін емдеу,алдын-алу әдістері.
18 Листериоз қоздырғышының морфологиясы.
19 Листериоздың диагностикасы.
20 Листериоздың емі,алдын-алу әдістері.
21 Пастереллез қоздырғышының морфологиясы.
22 Пастереллездің диагностикасы.
23 Пастереллездің емі,алдын-алу әдістері.
24 Колибактериоз қоздырғышының морфологиясы.
25 Колибактериоз диагностикасы.
26 Колибактериоздың емі,алдын-алу әдістері.
27 Сальмонеллез қоздырғышының морфологиясы.
28 Сальмонеллез диагностикасы.
29 Сальмонеллездің емі,алдын-алу әдістері.
30 Сібір жарасы қоздырғышының морфологиясы.
31 Сібір жарасы диагностикасы.
32 Сібір жарасын емдеу,алдын-алу әдістері.
33. Ботулизм қоздырғышының морфологиясы.
34. Ботулизм диагностикасы.
35. Ботулизм емі,алдын-алу әдістері.
36. Сіреспе қоздырғышының морфологиясы.
37. Сіреспе диагностикасы.
38. Сіреспе емі,алдын-алу әдістері.
39. Қарасан қоздырғышының морфологиясы.
40. Қарасан диагностикасы.
27. Қарасан емі,алдын-алу әдістері.
41. Трихофития, микроспория қоздырғышының морфологиясы.
42. Трихофития, микроспория диагностикасы.
43. Трихофития, микроспория емі,алдын-алу әдістері.
44. Аспергиллез, стахиботриотоксикоз қоздырғышының морфологиясы.
45. Аспергиллез, стахиботриотоксикоз диагностикасы.
46. Аспергиллез, стахиботриотоксикоз емі,алдын-алу әдістері.
47.Санитарлық көрсеткіш микроорганизмдер,олардың қасиеттері.
48.Судың қалыпты және ластанған микрофлорасы.
49.Суды санитарлық-микробиологиялық зерттеу әдісиері.
50.Судың тазалық көрсеткіштері.
51.Ауаны санитарлық-микробиологиялық зерттеу әдістері
52.Топырақты санитарлық-микробиологиялық зерттеу әдістері.
54.Топырақтың тазалық көрсеткіштері.
55.Өсімдік тектес азықтарды санитарлық-микробиологиялық зерттеу әдісиері.
56. Өсімдік тектес азықтардың санитарлық-микробиологиялық көрсеткіштері.
57.Жануар денесінің қалыпты және патологиялық микрофлорасы.
58.Етті санитарлық-микробиологиялық зерттеу әдістері.
59.Еттің жас екендігін анықтайтын санитарлық көрсеткіштер.
60. Шұжықты санитарлық-микробиологиялық зерттеу әдістері.
61.Шұжықтың жас екендігін анықтайтын санитарлық көрсеткіштер.
62. Ет, етконсервілерін санитарлық зерттеу әдістері.
63.Ет, ет консервілерінің жас екендігін анықтайтын көрсеткіштер.
64 Сүтті санитарлық – микробиологиялық зерттеу әдістері.
65.Сүттің жас екендігін анықтайтын санитарлық көрсеткіштер.
66.Сүт қышқылды өнімдерді санитарлық зерттеу әдістері
67.Сүт қышқылды өнімдердің жас екендігін анықтайтын көрсеткіштер
68 Майда санитарлық микробиологиялық зерттеу әдістері
69 Майдың жас екендігін анықтайтын санитарлық көрсеткіштер
70. Жұмыртқа өнімдерінің санитарлық-микробиологиялық зерттеу әдістері


Скачать


zharar.kz