Екінші межелік бақылау сұрақтары
1. Трофейлік аңшылықта қолданылатын қарулар түрлері. Оларды қолдану.
2. Қарлы қошқар. Оның биологиялық ерекшеліктері. Қарлы қошқар мүйізін бағалау
3. Тау қойы немесе арқар. Мүйіздерінің типтері: гомонимді, гетеронимді. Мүйіздерді бағалау.
4. Тері сыпыру әдістері. Оларды алғашқы өндеу. Тазарту технологиясы.
5. Сусар тұқымдасының өкілдерінен алынатын трофейлік шикізат. Терілері мен бассүйектерін пайдалану.
6. Таксидермия туралы түсінік.
7. Шетелдегі көрмелерде экзотикалық аңдармен құстардың трофейлері. Оларды бағалау.
8. Аңшылықта пайдаланылатын құстардың чучелоларын даярлау. Негізгі түрлер.
9. Трофейлерді орнатуға қойылатын талаптар.
10. Теріні өндеу, майсыздандыру, олардың түрі.
11. Қабан. Биологиялық ерекшеліктері, түршелері. Ареалы. Түрше аралық айырмашылықтары. Қабан тісін бағалау.
12. Терілердің консервациясы: ұзақ және аз уақыт. Аңшылық өнімін сақтау.