1-ШІ РЕЙТИНГТІҢ СҰРАҚТАРЫ
1. Кіріспе. Мал шаруашылығы өнімдері мен шикізатын өңдеудің маңызы мен дамуы.
2. Ет ұлпалары.
3. Сүтті өңдеу.
4. Еттің химиялық құрамы мен тағамдық құндылығы
5. Ет классификациясы
6. Сүттің құрамы мен маңызы
7. Ет сапасы
8. Субөнімдер
9. Сүт сапасына қойылатын талаптар
10. Малды сою әдістері
11. Өңделген сүт түрлері
12. Сүт қышқылды өнімдер
13. Сүт түрлері
14. Етті таңбалау
15. Терінің құрылысы
16. Тері ткані мен шаш жабынының құрылымы
17. Сүт консервілері
18. Айран және қымыз өнімдері
19. Етті мүшелеу
20. Мал шикізатының ақауларына сипаттама
21. Сүт сапасына қойылатын талаптар
22. Сүт қышқылды өнімдер
23. Ет ақаулары
24. Тері түрлері
25. Қаймақ өндіру
26. Етті суықпен өңдеу және сақтау
27. Теріні консервілеу әдістері
28. Жай ашытылған сүт өнімдері
29. Сыр өндіру
30. Тері шикізатын өндіру және өңдеу
2-ШІ РЕЙТИНГТІҢ СҰРАҚТАРЫ
1. Етті суықпен өңдеу және сақтау
2. Терінің құрылысы
3. Сүт сапасына қойылатын талаптар
4. Сүзбе өндіру
5. Теріні шешу әдістері
6. Теріні сорттарға бөлу
7. Терінің тауарлық қасиеті
8. Еттің сапасын бағалау
9. Сүтті алғашқы өңдеу
10. Сойыс малын тасымалдау
11. Май өндіру технологиясы
12. Терінің сапасына әсер ететін факторлар
13. Қымыз өндіру технологиясы
14. Мал шикізаты туралы түсінік
15. Ет шығымын анықтау
16. Сүттің химиялық құрамы
17. Тері шикізатының ақаулары
18. Еттің тауарлық қасиетіне әсер ететін факторлар
19. Сүттің құрамына әсер ететін факторлар
20. Терінің тауарлық қасиеті
21. Мал шикізатының тауарлық қасиетін анықтауда қолданылатын құралдар
22. Мал түріне байланысты еттің химиялық құрамы
23. Мал сою әдістері
24. Сүт өнімдері
25. Теріні сыпырудағы стандарт талаптары
26. Кілегей өндіру технологиясы
27. Құс жұмыртқасы
28. Жұмыртқаның сапасын бағалау
29. Мал сою әдістері
30. Теріні сақтау әдістері
31. Үй құстары етінің химиялық құрамы
32. Азықтық улану
33. Еттің химиялық құрамы мен маңызы
34. Еттің жетілуі
35. Сойыс малы өнімдерін консервілеу
36. Ет түрін анықтау
37. Етті сақтаудан болатын өзгерістер
38. Консервілеу принциптері
39. Еттің жетілуі
40. Еттің шіруі
41. Төменгі температурада консервілеу
42. Терінің химиялық құрамы мен құрылысы.
43. Жұмыртқаның құрылысы мен құрамы
44. Тері шикізатының ақаулары
45. Ұшаны тауарлық жіктеу