Мал шикізатын тауартануы және сараптамасы пәні бойынша 05080200 Мал шаруашылығын өнімдерін өндіру технологиясы мамандығы, 3-курс ТЖ-305 топ студенттеріне арналған 1- рубеждік бақылау сұрақтары.
Студенттердің өздік жұмыстарының тақырыбы:
1. Мал шаруашылығы шикізатына жалпы түсінік.
2. Шикі терінің химиялық құрамы мен құрылысы.
3. Аң терісі – мехтық шикізатының тауарлық қасиеті.
4. Терінің тауарлық қасиетінің қалыптасуына әсер ететін факторлар.
5. Былғары, тондық-мех тері шикізаттарының түрлері.
6. Аң терісінің түрлері.
7. Каракульдық мех тері шикізаты.
8. Ірі қара малын сою және терісін сыпыру.
9. Былғары және тондық-мех шикізатын өңдеу.
10. Теріні сорттау.
11. Мехтық теріні қайта жасау.
12. Мехтық теріні қайта бояу.
13. Аң – мех шала фабрикаттарының қолданатын қасиеттері.
14. Былғары шикізатының стандарттары.
15. Мехтық және тондық қой терісінің стандарттары.
16. Теріні упаковкілеу, сақтау және тасымалдау.
17. Былғары және тондық тері-мех шикізатын шығу көздері және түрлері.
18. Мал өнімінің шикізатына қысқаша сипаттама.
19. Былғары-мехтың шикізатының классификациясы.
20. Шикі терінің құрылысы.
21. Шикі терінің химиялық құрамы.
22. Тері жабынының құрылысы.
23. Түк жабынының құрылысы
24. Шаштың гистологиялық құрылысы.
25. Түк жабынының тауарлық қасиеті.
26. Тері жабынының тауарлық қасиеті.
27. Терінің бүтіндей тауарлық қасиеті.
28. Терінің салмағын және көлемін анықтау.
29. Былғары және тондық затын өңдеу.
30. Былғары шикізатының түрлері.