2 Межелік бақылау сұрақтары:
1. Тамақ өндірісінде қандай микробиолоиялық процестер қолданылады?
2. Шикізатқа, етке, майға, субөнімдерді, өсімдік шикізатына қойылатын талаптар
3. Өнімді сақтаудағы негізгі талаптарды атаңыз?
4. Қандай шарттарда физикалық, химилық процестер пайда болады?
5. Өнімнің тыныс алуы дегеніміз не?
6. Тамақ өнімдерінің қорапталуы олардың сапасына қалай әсер етеді?
7. Консервілеудің әртүрлі әдістері неге негізделген?
8. Өнімнің түрі, сорты және ассортименті дегеніміз не?
9. Кепкенге дейін және кейін ұн навескасының массасы – 4,3. ұн қателігі неге тең ? Ұнда қанша құрғақ зат бар?
10. Өнімнің тынысы деген не?
11. Тамақ өнімдеренең қорабы, оның сапасына қалай әсер етеді?
12. Балық консервілері мен пресервтерінің ақауларына не жатады?
13. Пресервтердің қандай түрлері болады?
14. Айнымалы тоқтың кернеуі - тауық пен тауық балапандары үшін 90110 В болғанда жансыздандыру уақыты қанша секундқа азаяды.
15. Құсты есінен тандыруда газды не үшін қолданады?
16. .Ацидофильді тағамдар ассортименті қандай
17. 2.Ацидофилиннің қышқылдығы, майлылығы қандай?
18. 3.Ацидофильді тағамдарды даярлауда ең басты шарт не?
19. 4.Ашытқы мөлшері қандай болу керек?
20. 5.Сиыр сүтінен қымыз қалай алынады?