Сыр ваннасы

Скачать

1. Кілегейді қыздыру мен салқындатуға 1000 лсағ өнімділіктегі пастеризационды – салқындатқыш қондырғы қолданады. 5000 лсағ кілегей өндіру үшін санын есепте:
А) 5
В) 3
С) 2
D) 4
Е) 1

2. Резервуалық тәсілмен кефирді өндіру үшін ауысымға 12 000 кг қалпына келтірілген сүтті жібереді. Кефирді өндіру үшін сыйымдылықты аппараттардың санын есептеңіз (ауысымына 0,33 айналым)
А) 3
В) 4
С) 5
D) 6
Е) 7

3. Ауысымына 7500 кг қалпына келтірілген сүттен қарапайым әдіспен ірімшік сүзбе ұйытындысын өндіру үшін ВК-2,5 сыйымдылықты аппараттардың санын есептеңіз (ауысымына 0,67 айналым)
А) 3
В) 4
С) 5
D) 6
E) 7

4. Өндірістік цехтардың құрал-жабдықтарына не жатады?
А) Сораптар, таразылар
В) Қаптаушы аппараттар
С) Май өндіруші, сыр жасайтын ванналар
D) Вакуум-буландырғыш қондырғылар, пресстер
E) Кристаллизаторлар.

5. Костромск сырын өндіру үшін сыйымдылығы 5000 л сыр дәнін өндіру үшін қажетті апараттардың санын есептеңіз. Қалпына келтірілген сүттің салмағы ауысымына 20 000 кг (айналымдылық – ауысымына 1,5 цикл)
А) 3
В) 4
С) 5
D) 6
E) 7

6. Ауысымына 8500 кг балқытылған сырды өнімділігі 330 кгсағ брикеттері бар алюминді фольгаға қаптау мен орау үшін М6-АРУ автоматтарының санын есептеңіз (жұмыс өнімділігі ауысымына 7 сағ)
А) 3
В) 4
С) 5
D) 6
E) 7

7. Сүт консервілерін өндіру үшін қажетті құрал-жабдықтарға не жатады?
А) Вальцовка
В) Май жасағыш
С) Вакуум-буландырғыш қондырғы
D) Пресс
E) Сыр жасайтын ванна

8. Құрғақ сүтті өндіру үшін құрал-жабдықтарға не жатады?
А) Шашыратып кептіргіштер
В) Май жасағыш
С) Вакуум-буландырғыш қондырғы
D) Пресс
E) Сыр жасайтын ванна

9. Технологиялық құрал-жабдықты, будың, электр энергиясының, ыстық және суық судың сағаттық шығынын анықтау үшін құрастырады:
А) Технологиялық процесстерді ұйымдастыру графигі
В) Машиналар мен аппараттардың жұмыс істеу графигі
С) Ғимарат жоспары
D) Бас жоспар
E) Түсініктеме хат

10.Құрал-жабдықтарды іріктеу мен есептеудің негізгі міндеті:
А) Құрал-жабдықтың құнын анықтау
В) Құрал-жабдықтың маркасы мен санын анықтау
С) Құрал-жабдықтардың габариттерін анықтау
D) Құрал-жабдықтың тұрақты жұмысын қамтамасыз ету
E) Зауыттың үздіксіз жұмысын қамтамасыз ету және қабылданған технологиялық сұлбасы бойынша барлық технологиялық процесстерді іске асыру

11. Таразының өткізгіш қабілетін қай формуламен анықтайды?
А) N=120 Gz
В) N=120 zG
С) N=60 Gz
D) N=60 zG
E) N=360G*z

12. Тұзды бассейннің ауданын қай формуламен анықтайды?
А) F=KNf
В) F=fNK
С) F=NfK
D) F=NfK
E) F=NfK

13. Сырды тұздауға ұажет контейнерлер санын қай формуламен анықтайды:
А) N=zMG
В) N=zMG
С) N=MGz
D) N=MzG
E) N=GMz

14. Тұзды бассейннің жалпы ұзындығын қай формуламен анықтайды:
А) L=Ш*F
В) L=ШF
С) L=FШ
D) L=F-Ш
E) L=Ш+F

15. Тұзды бассейннің енін қай формуламен анықтайды:
А) Ш=L+0,2
В) Ш=L+0,1
С) Ш=L+0,3
D) Ш=L+0,4
16. Ауысымына 8500 кг балқытылған сырды өнімділігі 330 кгсағ брикеттері бар алюминді фольгаға қаптау мен орау үшін М6-АРУ автоматтарының санын есептеңіз (жұмыс өнімділігі ауысымына 7 сағ)
А) 3
В) 4
С) 5
D) 6
E) 7

17. Сүт консервілерін өндіру үшін қажетті құрал-жабдықтарға не жатады?
А) Вальцовка
В) Май жасағыш
С) Вакуум-буландырғыш қондырғы
D) Пресс
E) Сыр жасайтын ванна

18. Құрғақ сүтті өндіру үшін құрал-жабдықтарға не жатады?
А) Шашыратып кептіргіштер
В) Май жасағыш
С) Вакуум-буландырғыш қондырғы
D) Пресс
E) Сыр жасайтын ванна

19. Технологиялық құрал-жабдықты, будың, электр энергиясының, ыстық және суық судың сағаттық шығынын анықтау үшін құрастырады:
А) Технологиялық процесстерді ұйымдастыру графигі
В) Машиналар мен аппараттардың жұмыс істеу графигі
С) Ғимарат жоспары
D) Бас жоспар
E) Түсініктеме хат2
10.Құрал-жабдықтарды іріктеу мен есептеудің негізгі міндеті:
А) Құрал-жабдықтың құнын анықтау
В) Құрал-жабдықтың маркасы мен санын анықтау
С) Құрал-жабдықтардың габариттерін анықтау
D) Құрал-жабдықтың тұрақты жұмысын қамтамасыз ету
16. Сырды жетілдіру үшін қолданады:
А) Сыр дәндерін өндіретін қондырғы
В) Пресс
С) Тұзды бассейн
D) Дымқылайтарлық (сыродельные)ванна
Е) Контейнерлер мен стеллаждар

17 . Сары майды үздіксіз әдіспен өндірудің линиясы:
А) А1-ОЛК
В) В4-ОКЛ-1
С) А1-ОЛО
D) В2-ОСВ-5
Е) М6-ОЛЛ

18. Периодты әдіспен май өндірудің өнімділігін қай формуламен есептейді?
А) N=(Vzсмzц)ρ
В) N=ρ*Vzсм*zц
С) N= ρ (Vzсм*zц)
D) N=(Vzсм+zц) ρ
E) N=(Vzсм-zц) ρ

19. Кептіру кезінде алынатын ылғалдылық көлемін қай формуламен анықтайды:
А) W=C-M
В) W=M(1-Cсг.прCпр.)
С) W=M-1
D) W= (Cсг.прCпр)M
E) W=M- Cсг.пр

20. Сиропқайнататын станцияларды периодты әдіспен келесі формуламен анықтайды:
А) N=V-zсм+ zсм
В) N=V* zсм* zсм
С) N= V zсм+ zсм
D) N=V zсмzсм
E) N=V+zсм+zц
21. Сүт консервісін өндіруде қандай құралдар қолданылады?
А) Вальцовка
В) Майтүзегіш
С) Вакуум-буландырғыш қондырғы
D) Пресс
E) Сыр ваннасы

22. Құрғақ сүтті өндіруде қандай қондырғылар қолданады?
А) Шашыратқыш кептіргіштер
В) Майтүзегіш
С) Вакуум-буландырғыш қондырғы
D) Пресс
E) Сыр ваннасы

23. Технологиялық қондырғыларды таңдау және есептеу, будың сағаттық шығынын анықтау, электроэнергия, суық және ыстық суды анықтау аталады:
А) Технологиялық процесстің ұйымдастыру графигі
В) Машина мен қондырғының жұмыс істеу графигі
С) Алаң жоспары
D) Бас жоспар
E) Анықтағыш жазбалар

24. Қондырғыны таңдау мен есептеудің негізгі тапсырмасы
А) Қондырғыны бағалаудың анықтамасы
В) Қондырғының саны мен маркасын анықтау
С) Қондырғының габариттерін анықтау
D) Қондырғының әрдайым жұмыс істеуін қамтамасыз ету
E) Зауыттың үздіксіз жұмысын қамтамасыз ету және қабылданған технологиялық сұлбасы бойынша барлық технологиялық процесстерді іске асыру

25. Таразының өткізгіш қабілеттілігін қандай формуламен анықтайды?
А) N=120 Gz
В) N=120 zG
С) N=60 Gz
D) N=60 zG
E) N=360G*z

26. Тұзды бассейннің ауданын қай формуламен анықтайды?
А) F=KNf
В) F=fNK
С) F=NfK
D) F=NfK
E) F=NfK

27. Тұздауға арналған контейнерлердің санын қай формуламен анықтайды:
А) N=zMG
В) N=zMG
С) N=MGz
D) N=MzG
E) N=GMz

28. Тұзды бассейннің жалпы ұзындығын келесі формуламен анықтайды:
А) L=Ш*F
В) L=ШF
С) L=FШ
D) L=F-Ш
E) L=Ш+F

29. Тұзды бассейннің енін келесі формуламен анықтайды:
А) Ш=L+0,2
В) Ш=L+0,1
С) Ш=L+0,3
D) Ш=L+0,4
E) Ш=L+0,5

30. Сырды жетілдіру үшін қолданады:
А) Сыр дәндерін өндіруде қолданатын қондырғы
В) Пресс
С) Тұзды бассейн
D) Сыр ваннасы
Е) Контейнерлер мен стеллаждар
31. Цех ауданын қай формуламен анықтайды?
А)F=A\f
В)F=A*f
С)F=A*f\N
D)F=A*N*f
Е)F=N*f

32. Егер техникалық қондырғылар жеке машиналар мен аппараттардан, линиялардан тұрса, онда цех ауданын қай формуламен анықтайды:
А) F=KFоб+ΣFлин
В) F=KFоб+ΣFт
С) F=K\Fоб+ΣFлин
D) F=ΣFлин
Е) F=KFоб
33. Рассолда ірімшікті тұздағанда тұздау бассейнінің тереңдігі:
А) 1,5-3м
В) 1,2-1,8м
С) 3-5м
D) 8-10м
Е) 0,5-1м
34.Қандай формуламен сақтау камерасының ауданын анықтайды?
А) F=NA\f
В) F=KZ
С) F=mK
D) F=GC\q
Е) дұрыс жауап жоқ
35. Үлкен зауыттардағы қосымша бөлмелердің ауданын қай формуламен анықтайды?
А) F=A*f формуласымен
В) дұрыс жауап жоқ
С) F=G\q формуласымен
D) А және С дұрыс
Е) F=mK формуласымен
36.Негізгі өндіріс корпусына кіретін цех және басқа бөлмелердің ауданын табыңыз?
А) жұмыс ауданы
В) қосымша және қоймалар
С) қосымша бөлмелер
D) А және В дұрыс
Е) дұрыс жауап жоқ
37. Сырды тұздауға ұажет контейнерлер санын қай формуламен анықтайды:
А) N=zMG
В) N=zMG
С) N=MGz
D) N=MzG
E) N=GMz
38. Егер техникалық қондырғылар жеке машиналар мен аппараттардан, линиялардан тұрса, онда цех ауданын қай формуламен анықтайды:
А) F=KFоб+ΣFлин
В) F=KFоб+ΣFт
С) F=K\Fоб+ΣFлин
D) F=ΣFлин
Е) F=KFоб
39.Полиэтиленді пакетке құйылатын сүтті құю линиясын ата:
А) А1-ОЛК
В) В4-ОКЛ-1
С) А1-ОЛО
D) В2-ОСВ-5
Е) М6-ОЛЛ

40. Периодты әдіспен май өндірудің өнімділігін қай формуламен есептейді?
А) N=(Vzсмzц)ρ
В) N=ρ*Vzсм*zц
С) N= ρ (Vzсм*zц)
D) N=(Vzсм+zц) ρ
E) N=(Vzсм-zц) ρ

41. Сиропқайнататын станцияларды периодты әдіспен келесі формуламен анықтайды:
А) N=V-zсм+ zсм
В) N=V* zсм* zсм
С) N= V zсм+ zсм
D) N=V zсмzсм
E) N=V+zсм+zц

42. Кептіру кезінде алынатын ылғалдылық көлемін қай формуламен анықтайды:
А) W=C-M
В) W=M(1-Cсг.прCпр.)
С) W=M-1
D) W= (Cсг.прCпр)M
E) W=M- Cсг.пр

43. Қант қосылған қоюлатылған сүт консервісін таралау және қаптауда қай линия қолданылады:
А) А1-ОЛК
В) В4-ОКЛ-1
С) А1-ОЛО
D) В2-ОСВ-5
Е) М6-ОЛЛ

44. Ғимараттан тыс қандай көлемдегі сыйымдылықтарды орнатуы ұсынылады?
А) 2500 куб. дм
В) 25000 куб. дм
С) 6300 куб. дм
D) 10000 куб. дм
Е) 4000 куб. дм

45. Сүтті, сарысуды, іркітті қайта айдау үшін қандай сораптар қолданылады?
А) орталықтан тепкіш
В) Роторлық
С) Мембраналық
D) піспектік (поршень)
Е) Мөлшерлеуіш-сораптар

46. Сүт консервілерін өндіру үшін қажетті құрал-жабдықтарға не жатады?
А) Вальцовка
В) Май жасағыш
С) Вакуум-буландырғыш қондырғы
D) Пресс
E) Сыр жасайтын ванна

47. Құрғақ сүтті өндіру үшін құрал-жабдықтарға не жатады?
А) Шашыратып кептіргіштер
В) Май жасағыш
С) Вакуум-буландырғыш қондырғы
D) Пресс
E) Сыр жасайтын ванна

48. Технологиялық құрал-жабдықты, будың, электр энергиясының, ыстық және суық судың сағаттық шығынын анықтау үшін құрастырады:
А) Технологиялық процесстерді ұйымдастыру графигі
В) Машиналар мен аппараттардың жұмыс істеу графигі
С) Ғимарат жоспары
D) Бас жоспар
E) Түсініктеме хат

49.Құрал-жабдықтарды іріктеу мен есептеудің негізгі міндеті:
А) Құрал-жабдықтың құнын анықтау
В) Құрал-жабдықтың маркасы мен санын анықтау
С) Құрал-жабдықтардың габариттерін анықтау
D) Құрал-жабдықтың тұрақты жұмысын қамтамасыз ету
E) Зауыттың үздіксіз жұмысын қамтамасыз ету және қабылданған технологиялық сұлбасы бойынша барлық технологиялық процесстерді іске асыру

50. Таразының өткізгіш қабілетін қай формуламен анықтайды?
А) N=120 Gz
В) N=120 zG
С) N=60 Gz
D) N=60 zG
E) N=360G*z


Скачать


zharar.kz