1 Өнімдердің тағамдық, биологиялық және энергетикалық құндылығы.
2 Өнімдердің сапасы және қасиеттері.
3 Өлшеуіштермен анықтау әдістері.
4 Сараптық әдіс.
5 Биологиялық әдістер.
6 Органолептикалық әдіспен анықталатын өнім қасиеттері.
7 Үлгі алу және оларды талдауға дайындаудың негізгі ережелері.
8 Химиялық, физикалық және физико-химиялық зерттеу әдістері
9 Өнім тығыздығы, зерттеу әдістері
10 талдаудың спектральді әдісі мәні және классификациясы
11 Рефрактометрия және поляриметрия әдістері. Осы әдістерде қолданатын аспаптар.
12 Хроматографиялық анықтау әдістері, мәні және классификациясы.
13 Ылғал мөлшерін және құрғақ заттардың массалық үлесін анықтауға арналған әдістер.
14 Ақуызды және биологиялық құндылықты анықтау әдістері, оның мәні.
15 Тамақ өнімдеріндегі липидтердің мөлшері және саны.
16 Көмірсулардың классификациясы. Анықтау әдістері, олардың мәні.
17 Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі. Негізгі заттарды анықтау.
8 Минералды заттар. роэлементам. Анықтау әдістері.
19 Дәрумендердің классификациясы. Оларды анықтаудағы негізгі әдістер.
20 Зертханалық бақылауды ұйымдастыру.