1. Екі басқарушы сызбалар: өлшеу мен талдау және қадағалау мен төмендету.
2. Шығындар орталығы және пайдаорталығы жүйелері негізінде шығындар бойынша мәліметтер жиынтығы.
3. Өнім бірлігіне ауысатын шығындардың барлық түрлерінің өзгермелерін ерекшелеу.
4. АВС әдісін қолдану арқылы өнім түрлері бойынша үнемі шығындарды локализациялау.
5. Қалдықсыздықты талдауды жүргізу, ол әрбір өнім үшін пайдалылықпен қауіпсіздік қорында, қалдықсыздық нүктесін бағалауда көрсетіледі.
6. Шығындарды стратегиялы басқару жүйесінің жалпы жағдайы.
7. Бағалықтар тізімі, стратегиялық позициялау, шығындарды құрайтын факторлар, мақсатынан ауытқулар.
8. Бағалықтар тізімінің концепциясын қолдану.
9. Стратегиялқ позициялаудың акценті.
10. Шығындар бойынша көшбасшылық, дифференциация, шығындар қалыптастырушы факторларының концепциясы.
11. Кәсіпорынның қаржылық қызметі.
12. Қысқа мерзімді банк ссудасы есебінен кәсіпорынның төлем қабілеттілігін қамту.
13. Өз бетінше есепті шығару тапсырмалары.
14. Шағын кәсіпорынды ашудың қалдықсыздығын талдау.
15. Телефон станцияларын жинау бойынша кәсіпорынның қалдықсыздығын талдау.
16. Apple consumer мысалында фирманың қалдықсыздығын талдау.
17. Қосымша шығындарды өзгермелі және үнеміге бөлу.
18. Өзгермелі шығындарды есептеу.
19. Өнімнің қалдықсыздығын талдау.
20. Өткізу мен бағаны жоспарлау.