Мал азығының құрғақ заты арқылы азықтық бірлікті анықтаудың маңызы

Скачать

1. Республика бойынша мал азығының маңызын атаңдар.
2. Мал азығының негізгі көздерін атаңыз.
3. Мал азығының құрылымын білудің маңызы қандай?
4. Мал шаруашылығында пайдаланатын азықтар топтарынатаңдар.
5. Жаңа мал азықтық өсімдіктердің азық қорын жасаудағы маңызы қандай?
6. Табиғи өсімдік қауымдастықтарының топтарға бөлінуі, оның ерекшеліктері
7. Мал азықтық өсімдіктердің шаруашылық ботаникалық топтары, оның маңызын айтыңыз.
8. Мал азықтық өсімдіктердің экологиялық ерекшеліктерін атаңыздар.
9. Эфемерлер жəне эфемероидтар дегеніміз не, олардың аймақтарда таралуын түсіндіріңіз
10. Мал азықтық негізгі өсімдіктердің морфологиялық сипатын жəне оны білудің маңызын айтыңыз.
11. Көпжылдық шөптердің өсу кезеңдері маңызының тиімділігін келтіріңіз.
12. Мал азықтық өсімдік топтарының азықтық қоректілігін келтіріңіз.
13. Мал азығы не үшін керек?
14. Мал азығының негізгі химиялық құрамы қандай?
15. Мал азығындағы органикалық заттарды атаңыз?
16. Мал азығындағы органикалық емес заттарды атаңыз.
17. Мал азығының қоректілігі қандай тəсілдермен анықталады?
18. Мал азығының қорытылуы дегеніміз не?
19. Азықтық бірлік дегеніміз не, оны қалай анықтайды?
20. Азықтық-протеиндік бірлік дегеніміз не, оны қалай анықтайды?
21. Мал азығы сапасы жəне оның қорытылатын протеин, ауыстырылмайтын амин қышқылдары бойынша теңгерілімі дегенді қалай түсіндіресіз?
22. Мал азығының құрғақ заты арқылы азықтық бірлікті анықтаудың маңызы.
23. Мал азығының керекті мөлшерін қандай тəсілмен анықтайды?
24. Шалғындық пен жайылымда өсетін өсімдіктер қандай топтарға бөлінеді?


Скачать


zharar.kz