1 Межелік бақылау сұрақтары:
1. Тамақтық деп қандай заттарды атайды.
2. Шикізатқа, етке, майға, субөнімдерді, өсімдік шикізатына қойылатын талаптар.
3. Дайын өнімге қойылатын талаптар.
4. Қалбыр ыдыстарына қойылатын талаптар.
5. Өндіріс процестерін бақылау дегеніміз не?
6. Қаңылтыр қалбырлардағы белгілер мен жазуларды оқи білу
7. Тамақтық заттар қандай топтарға бөлінеді.
8. Тамақ өнімдеріндегі су құрамы және сапасының сақталуын қалай әсер етеді.
9. Тамақтық күл деген не, оның сапасына қалай әсер еетеді.
10. Көмірсу қандай топтарға және подгруппаға бөлінеді
11. Клейтеризация процесі қандай процесс
12. Қант, крахмал, клечатка адамның тамақтануында қандай роль атқарады.
13. Май және белоктың тағамдық құндылығы неге байланысты
14. Қандай майлар жеңіл сіңімді және сіңбейтіндерге жатады.
15. Қандай белоктар ауыстырылатын және ауыстырылмайтынға жатады
16. Қандай өнімдерде майда және сула еритін витаминдер болады
17. Адамда қандай ауру витаминдердің жетіспеуінен артықшылығынан ауру тудырады.
18. Ферменттердің әерінен болатын процестерді ата
19. Тамақ өнімдерінің ароматты заттары, иісі, дәмі неге байланысты
20. Тамақ өнімдерінің энергетикалық құндылығы неге байланысты