Жылқының сапасын бағалау

Скачать

1 межелік бақылау
1. Жергілікті жылқы тұқымдарын бағалау.
2. Жылқы шаруашылығындағы мал тұқымын асылдандыру жұмыстары.
3. Малды асылдандыру жұмыстарына мал өсіру әдістері.
4. Жылқыны сұрыптау, жұп таңдау, бағып- күту технологиясы,.
5. Жылқыны азықтандыру, жарату
6. Жылқыны сынау және жылқыны бағалау.
7. Жылқының қан аздығы
8. Жылқы тұқымдары.
9. Жылқы аурулары
10. Делбе- вирус қоздырғышы
11. Сақау – жылқы түлігінде болатын жұқпалы індет
12. Жылқыда болатын жұқпалы індет
13. Жылқының сапасын бағалау
14. Жылқыларды үйрету, жарату және сынау.
15. Аттың жегі саймандары, арбалар жегу, ер тоқым және атты ерттеу.
16. Жұмысшы жылқыларын күту, тазалау, тағалау, суару және пайдалану.
17. Аттың жегу құралдары.
18. Қамыт анықтамасын бер
19. Құйысқан анықтамасын бер
20. . Жылқыны күтудің негізгі
21. Жүгенді ережелері.

2 межелік бақылау
1. Ұрықтың сапасын анықтау.
2. Байтал шағылыстыру
3. Биені ұрықтандыру тәсілдері.
4. Биенің сүттілігін анықтау
5. Қымыз дайындау.
6. Жылқының сүт өнімділігі.
7. Шағылыстыру өткізу мерзімдері.
8. Жылқыны ұрықтандыру тәсілдері.
9. Қолдан шағылыстыру
10. Жылқының дене мүшелері, түр-түсі, ен-таңбасы және басқа белгілері.
11. Артқы аяқтың ақ және басқа белгілері.
12. Жылқының жасын анықтау.
13. Биенің сынақ және шағылыс мезгілдері
14. Жас төлдің өсуін бақылау
15. Индекстерді есептеу
16. Жылқы шаруашылығының ет және басқа өнімдері.
17. Жылқының тістері
18. Жылқы шараушылығының биологиялық өнімі.
19. Еміп жүрген құлындардың күтімі.
20. Төлдің өсіп-жетілуі, дамуы және бағып-күтілуі.
21. Жылқыны таразыға тарту, өлшемдерін өңдеу және индекстерін есептеу.


Скачать


zharar.kz