Мамандық: 6М072700 – Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
Пән: Тамақ өнімдерін физика-химиялық және биохимиялық зерттеу
1 Аралық бақылау
1. Ет және ет өнімдерін жылумен өңдеу. Жылумен өңдеудің мақсаты мен әдісі.
2. Жылумен өңдеудің микрофлораға әсері
3. Тұздау үрдісі кезінде ет өнімдерінің бояуларының тұрақтылығынаәсер етуші факторлар
4. Тұздау үрдісіне нитриттердің қолданылуы
5. Етті мұздату және сақтау кезіндегі физикалық өзгерістер
6. Ет өнімдерінің рН ортасын реттеуге фосфаттарды қолдану
7. Ет өнімдерін қақтау
8. Қақтау заттарының микрофлораға әсері
9. Қақтау заттарының антиқышқылдық қасиеттері
10. Еттің сыртқы және ішкі қабаттарындағы бактериялардың өсуіне әсер ететін факторлар