Тағамдық және өңдеуші кәсіпорындарындағы ветеринарлық-санитариялық сараптау
051202 – Ветеринариялық санитария мамандығына арналған
2 қорытынжы бақылау
1. Сүт өнімдерін өндіретін өнеркәсіптерден алынатын сүтті зерттеу тәртібі.
2. Өнім өндіретін өнеркәсіп орындарындағы техникалық қауіпсіздіктер.
3. Етті ветеринарлық таңбалау.
4. Өнім өндіретін өнеркәсіптерде жүргізілетін дезинфекция және дератизация.
5. Тағам өнімдерін өндейтін және қайта өндеу өндірісін дизинфекциялау.
6. Дезинфекция жүргізу тәртібі және уақыты. Стирилдеу. Дезинфекциялауға химиялық заттар дайындау.
7. Дезинфекциялау түрлері. Көліктердегі дезинфекциясы. Терілермен жүндердегі дезинфекция. Нәжісті заласыздандыру.
8. Тағам өнімдерін өндейтін өндірістерде сараптау бойынша стандарттық тесттар жургізу.
9. Адам және жануар өміріне қауіп төндіретін өнімдер мен шикізаттарды және жануарларды оқшаулау және жою жөнінде акт.
10. Ведомоствалық статистикалық есеп. Ветсан ережелерді бұзғанда административтық тәжірибе туралы есеп беру. № 9-вет.форма
11. Ведомоствалық статистикалық есеп . Жануарлардан алынған шикізат пен өнімдерді ветсансараптау және мемлекеттік ветеринариялық қадағалау жөнінде есеп беру. № 5-вет.форма