2-ші рубеждік бақылау сұрақтары:
1.Магний мен кальцийді анықтау және магнийдің құрамын есептеу.
2.Фосфорды анықтау.
3.Натрий мен калийді анықтау.
4.Ағымдағы типте анализатордың көмегімен азот,фосфор,калий және кальцийді анықтау.
5.Микроэлементтерді анықтау.
6.Кобальтты анықтау.
7.Азықтың химиялық талдау нәтижесін анықтау.
8.Калориметрдің көмегімен азықтың энергетикалық құндылығын анықтау.
9.Химиялық құрамына байланысты азықтың энергетикалық бағалылығын анықтау.
10.Ауыл шаруашылық малдарын азықтандыру тәжірбиесінде химиялқ талдау көрсеткіштерін пайдалану.
11.Құрғақ заттың құрамына және түзетілген коэфиценттеріне байланысты жасыл,сулы,құрғақ және құрама азықтың энергетикалық құндылығын есептеу.
12.Азықтың ауыспалы энергиясының құндылығын есептеу.
13.Сұлының азық бірлігінің құндылығын есептеу.
14.Сүрлем сапасын бағалау.
15.Пішеннің сапасын анықтау.
16.Биологиялық обьектілер және препаратордағы азықтың каротині және А витаминін анықтау.
17.Сүттегі және уаздағы каротинді анықтау.
18.Азықтағы рибофлавинді анықтау.
19.Қанның сарысуындағы белок,кальций және неорганикалық фосфорды анықтау.
20.Рефрактометриялық әдіспен қан сарысуындағы белокты анықтау.
21.Лабораторияның техникалық жұмысындағы кейбір қосымша мәліметтермен танысу.
22.Таразы және өлшеу.
23.Фотокалориметрия.
24.Химиялық ыдыстарды жуу және кептіру.
25.Қоспаны дайындау жолдары.
26.Химия лабораториясындағы еңбекті қорғау және техникалық қауіпсіздік ережелері.
27.Лабораториядағы жұмыс уақытында болатын кейбір келеңсіз жағдайлардағы алғашқы көмек.
28.Кнельдаль әдісімен азотты анықтаудағы микротәсіл.
29.Азықтағы кальцийді оксолат әдісімен анықтау.
30.Қайта титрлеу әдісімен Б триолоны,магний және кальцийды комплексометриялық әдіспен анықтау.