Ашытқы зауыттарына түсетін мелассаның құрамындағы биотиннің мөлшері

Скачать


1. Меласса көміртегісінің негізгі бөлігі неден тұрады
А) сахарозадан
В) фруктозадан
С) глюкозадан
Д) лактозадан
Е) дұрыс жауабы жоқ

2. Сахарозадан бөлек мелассада инвертті болады.
А)инвертті қант және раффиноза
В) глюкоза
С) фруктоза
D) лактоза
Е) тұз қышқылы

3. Рафиноза қызылша құрамында қаншамөлшерде болады?
А)4-5%
В) 0,01-0,03%
С)0,04-0,05%
D) 6-7%
Е)10-15%

4. Мелассаның бейқантытұрады?
А) органикалық қышқылдардан
В) органикалық заттардан
С) органикалық және бейорганикалық заттардан
D) лакитозадан
Е) фруктозадан

5. Ашытқы зауытына түскен мелассаны негізгі неше топқа бөлуге болады?
А) 4
В) 2
С) 3
D) 6
Е) 5

6. Мелассада неше аминқышқыл болады?
А) Болмайды
В) 11
С) 10
D) 20
Е)17

7. Қызылша мелассасының құрамында биотин қанша мөлшерде болады?
А) 40—140
В) 50 000—110 000
С) 5 770 000—8 000 000
D) 200—250
Е) 17

8. Меласса ерітіндісін қатайту үшін, ашытқы өсіру процесі кезінде рН жіктеу ортасын реттеу үшін және егу ашытқыларын бактериалды инфекциялардан тазарту үшін не қолданылады?
А) NaOH
В) Сілті қышқылы H2SO4
С) ашытқы өсіргіш
D) мышьяк
Е) дұрыс жауабы жоқ

9. Ең алғаш рет сүт қышқылын неден алған?
А) ашыған сүттен
В) айраннан
С) қатықтан
D) кәдімгі сүттен
Е)дұрыс жауабы жоқ

10. Лактозаның 1 молекуласынан неше молекула сүт қышқылы пайда болады?
А) 4
В) 5
С) 6
D) 2
Е) 3

11. Сүт сарысуын 1 сағат ішінде неше градуста пастерлейді?
А) 75С
В) 45С
С) 30С
D 55С
Е) 10С

12. Нейтрализация кезінде әрбір сүт қышқылының 18 бөлігіне бордың неше бөлігі қажет?
А) 12
В) 20
С) 24
D) 11
Е) 10

13. Қызылша мелассасының құрамында пантотен қышқылы қанша мөлшерде болады?
А)40—140
В) 50 000—110 000
С) 5 770 000—8 000 000
D) 40-140
Е) 200—250

14. Қызылша мелассасының құрамында инозит қанша мөлшерде болады?
А) ) 40-140
В) 5 770 000—8 000 000
С) 50 000—110 000
D)200—250
Е) 50-150

15.Меласса ерітіндісін қататйту үшін, ашытқы өсіру процесі кезінде рН жіктеу ортасын реттеу үшін және егу ашытқыларын бактериалды инфекциялардан тазарту үшін не қолданылады?
А) NaOH
В) ашытқы өсіргіш
С) Сілті қышқылы H2SO4
D) мышьяк
Е) дұрыс жауабы жоқ

16. Қышқыл меласса рН-ы?
А) 5-6
В) 7,1—8,5
С) 6,3—6.9
D) 6,5-тен төмен
Е) 2-3

17. Нейтральды, әлсіз щелочтымелассарН-ы?
А) 4,5-5,5
В)2-3
С) 1-2
D) 7,1—8,5
Е)2,5-3,5

18. Су мелассада еркін және еріксіз күйде қанша% шамасында болады?
А) 20
В) 30
С)12
D) 45
Е)76
19.Меласса құрамындағы өскінді заттар(микроэлементтер)?
А) Mg ,I Ca, Fe
В) Cr,Se, F,Zn
С) кобальт (Со), бор (В), темір (Ре), мыс (Сu), марганец (Мn), молибден (Мо). мырыш (Zn)
D) микроэлементтер кездеспейді
Е) дұрыс жауап жоқ

20.Әлсіз қышқылдымелассарН-ы?
А) 7,1—8,5
В) 6,5-7,5
С) 6,3—6.9
D) 10
Е) 6,5-тен төмен

21.Толыққанды мелассаның әр 100 г көміртегінде золаның мөлшері?
А) 8-10
В)15 г-нан кем болмау қажет
С) 25
D) 13
Е) 18

22. .Меласса көміртегісінің негізгі бөлігі неден тұрады
А) сахарозадан
В) фруктозадан
С) глюкозадан
Д) лактозадан
Е) дұрыс жауабы жоқ

23..Сахарозадан бөлек мелассада инвертті болады.
А)инвертті қант және раффиноза
В) глюкоза
С) фруктоза
D) лактоза
Е) тұз қышқылы

24..Рафиноза қызылша құрамында қаншамөлшерде болады?
А)4-5%
В) 0,01-0,03%
С)0,04-0,05%
D) 6-7%
Е)10-15%

25.Мелассаның бейқантытұрады?
А) органикалық қышқылдардан
В) органикалық заттардан
С) органикалық және бейорганикалық заттардан
D) лакитозадан
Е) фруктозадан

26.Ашытқы зауытына түскен мелассаны негізгі неше топқа бөлуге болады?
А) 4
В) 2
С) 3
D) 6
Е) 5

27.Мелассада неше аминқышқыл болады?
А) Болмайды
В) 11
С) 10
D) 20
Е)17

28 .Қызылша мелассасының құрамындабиотин қанша мөлшерде болады?
А) 40—140
В) 50 000—110 000
С) 5 770 000—8 000 000
D) 200—250
Е) 17

29.Меласса ерітіндісін қататйту үшін, ашытқы өсіру процесі кезінде рН жіктеу ортасын реттеу үшін және егу ашытқыларын бактериалды инфекциялардан тазарту үшін не қолданылады?
А) NaOH
В) Сілті қышқылы H2SO4
С) ашытқы өсіргіш
D) мышьяк
Е) дұрыс жауабы жоқ

30.Ең алғаш рет сүт қышқылын неден алған?
А) ашыған сүттен
В) айраннан
С) қатықтан
D) кәдімгі сүттен
Е)дұрыс жауабы жоқ

31.Лактозаның 1 молекуласынан неше молекула сүт қышқылы пайда болады?
А) 4
В) 5
С) 6
D) 2
Е) 3

32.Сүт сарысуын 1 сағат ішінде неше градуста пастерлейді?
А) 75С
В) 45С
С) 30С
D 55С
Е) 10С

33.Нейтрализация кезінде әрбір сүт қышқылының 18 бөлігіне бордың неше бөлігі қажет?
А) 12
В) 20
С) 24
D) 11
Е) 10

34.Ашытқы зауыттарына түсетін мелассаның құрамындағы биотиннің мөлшері?
А) 50-160
В) 100-200
С) 400-500
D)1000
Е) 40-140 мкгкг-нан бастап және орташа 83 мкгкг

35.Қызылша мелассасының құрамындапантотен қышқылы қанша мөлшерде болады?
А)40—140
В) 50 000—110 000
С) 5 770 000—8 000 000
D) 40-140
Е) 200—250

36.Қызылша мелассасының құрамындаинозитқанша мөлшерде болады?
А) ) 40-140
В) 5 770 000—8 000 000
С) 50 000—110 000
D)200—250
Е) 50-150

37. Меласса ерітіндісін қататйту үшін, ашытқы өсіру процесі кезінде рН жіктеу ортасын реттеу үшін және егу ашытқыларын бактериалды инфекциялардан тазарту үшін не қолданылады?
А) NaOH
В) ашытқы өсіргіш
С) Сілті қышқылы H2SO4
D) мышьяк
Е) дұрыс жауабы жоқ

38.Қышқыл меласса рН-ы?
А) 5-6
В) 7,1—8,5
С) 6,3—6.9
D) 6,5-тен төмен
Е) 2-3

39.Нейтральды, әлсіз щелочтымелассарН-ы?
А) 4,5-5,5
В)2-3
С) 1-2
D) 7,1—8,5
Е)2,5-3,5

40.Су мелассада еркін және еріксіз күйде қанша% шамасында болады?
А) 20
В) 30
С)12
D) 45
Е)76

41.Меласса құрамындағы өскінді заттар(микроэлементтер)?
А) Mg ,I Ca, Fe
В) Cr,Se, F,Zn
С) кобальт (Со), бор (В), темір (Ре), мыс (Сu), марганец (Мn), молибден (Мо). мырыш (Zn)
D) микроэлементтер кездеспейді
Е) дұрыс жауап жоқ

42.Әлсіз қышқылды мелассарН-ы?
А) 7,1—8,5
В) 6,5-7,5
С) 6,3—6.9
D) 10
Е) 6,5-тен төмен

43.Толыққанды мелассаның әр 100 г көміртегінде золаның мөлшері?
А) 8-10
В)15 г-нан кем болмау қажет
С) 25
D) 13
Е) 18

44.Рафиноза С18Н32О16 үшсахарид –неден тұрады?
А) фруктоза мен мальтозадан
В) мальтоза, глюкоза және фруктоза
С) галактоза, фруктоза және глюкозадан
D) крахмалдан
Е) глюкоза мен фруктозадан

45.Нейтральды, әлсіз щелочтымелассарН-ы?
А) 4,5-5,5
В)2-3
С) 1-2
D) 7,1—8,5
Е)2,5-3,5

46..Меласса көміртегісінің негізгі бөлігі неден тұрады
А) сахарозадан
В) фруктозадан
С) глюкозадан
Д) лактозадан
Е) дұрыс жауабы жоқ

47.Сахарозадан бөлек мелассада инвертті болады.
А)инвертті қант және раффиноза
В) глюкоза
С) фруктоза
D) лактоза
Е) тұз қышқылы

48..Рафиноза қызылша құрамында қаншамөлшерде болады?
А)4-5%
В) 0,01-0,03%
С)0,04-0,05%
D) 6-7%
Е)10-15%

49..Мелассаның бейқантытұрады?
А) органикалық қышқылдардан
В) органикалық заттардан
С) органикалық және бейорганикалық заттардан
D) лакитозадан
Е) фруктозадан

50. Ашытқы зауытына түскен мелассаны негізгі неше топқа бөлуге болады?
А) 4
В) 2
С) 3
D) 6
Е) 5
51.Мелассада неше аминқышқыл болады?
А) Болмайды
В) 11
С) 10
D) 20
Е)17

52.Қызылша мелассасының құрамындабиотин қанша мөлшерде болады?
А) 40—140
В) 50 000—110 000
С) 5 770 000—8 000 000
D) 200—250
Е) 17

53.Меласса ерітіндісін қататйту үшін, ашытқы өсіру процесі кезінде рН жіктеу ортасын реттеу үшін және егу ашытқыларын бактериалды инфекциялардан тазарту үшін не қолданылады?
А) NaOH
В) Сілті қышқылы H2SO4
С) ашытқы өсіргіш
D) мышьяк
Е) дұрыс жауабы жоқ

54.Ең алғаш рет сүт қышқылын неден алған?
А) ашыған сүттен
В) айраннан
С) қатықтан
D) кәдімгі сүттен
Е)дұрыс жауабы жоқ

55.Лактозаның 1 молекуласынан неше молекула сүт қышқылы пайда болады?
А) 4
В) 5
С) 6
D) 2
Е) 3

56.Сүт сарысуын 1 сағат ішінде неше градуста пастерлейді?
А) 75С
В) 45С
С) 30С
D 55С
Е) 10С

57.Нейтрализация кезінде әрбір сүт қышқылының 18 бөлігіне бордың неше бөлігі қажет?
А) 12
В) 20
С) 24
D) 11
Е) 10

58.Толығымен суда еріген жылтыр түссіз кристалл немесе ақ түсті кристалл ұнтағы түріндегі бор қышқылы неше % бор қышқылынан тұрады?
А) 55
В) 89-95,9
С)99,0-99,8
D) 45-65
Е) 70-80

59..Ашытқы зауыттарына түсетін мелассаның құрамындағы биотиннің мөлшері?
А) 50-160
В) 100-200
С) 400-500
D)1000
Е) 40-140 мкгкг-нан бастап және орташа 83 мкгкг

60..Қызылша мелассасының құрамындапантотен қышқылы қанша мөлшерде болады?
А)40—140
В) 50 000—110 000
С) 5 770 000—8 000 000
D) 40-140
Е) 200—250

61.Қызылша мелассасының құрамындаинозитқанша мөлшерде болады?
А) ) 40-140
В) 5 770 000—8 000 000
С) 50 000—110 000
D)200—250
Е) 50-150

62.Меласса ерітіндісін қататйту үшін, ашытқы өсіру процесі кезінде рН жіктеу ортасын реттеу үшін және егу ашытқыларын бактериалды инфекциялардан тазарту үшін не қолданылады?
А) NaOH
В) ашытқы өсіргіш
С) Сілті қышқылы H2SO4
D) мышьяк
Е) дұрыс жауабы жоқ

63.Қышқыл меласса рН-ы?
А) 5-6
В) 7,1—8,5
С) 6,3—6.9
D) 6,5-тен төмен
Е) 2-3

64.Нейтральды, әлсіз щелочтымелассарН-ы?
А) 4,5-5,5
В)2-3
С) 1-2
D) 7,1—8,5
Е)2,5-3,5

65.Су мелассада еркін және еріксіз күйде қанша% шамасында болады?
А) 20
В) 30
С)12
D) 45
Е)76

65.Меласса құрамындағы өскінді заттар(микроэлементтер)?
А) Mg ,I Ca, Fe
В) Cr,Se, F,Zn
С) кобальт (Со), бор (В), темір (Ре), мыс (Сu), марганец (Мn), молибден (Мо). мырыш (Zn)
D) микроэлементтер кездеспейді
Е) дұрыс жауап жоқ


Скачать


zharar.kz