1. Қазақстанның агроклиматтық аймақтары және өсімдіктердің негізгі факторлармен қамтамасыз етілуі жайлы не білесіздер?
2. Қазақстанның қай облысының аймағы шөлейтті болып табылады ?
3. Факторлардың жиынтық ( қосынды ) әсер заңы жайлы не білесіздер?
4. Танаптық тәжірибе дегеніміз не ?
5. Вегетациялық тәжірибе дегеніміз не?
6. Дәнді астық дақылдарының биологиялық ерекшеліктері.
7. Күздік астық дақылдарының азық – түліктік маңызы.
8. Дүние жүзінде астық дақылдарын сақтау бойынша жүргізілетін негізгі іс-шаралары.
9. Тұқым сапасына экологиялық жағдайлардың әсері
10. Егістік дақылдар өнімділігін арттыруда тұқымның алатын орны
11. Тұқым шаруашылығын шоғырландыру мен мамандандыру шаралары және оны өнеркәсіптік негізге көшірудің жетістіктері
12. Тұқымның пайда болуы, толысуы және пісіп – жетілуі бойынша айырмашылықтары.
13. Тұқымның зақымдануы және оны азайтудың шаралары.
14. Тұқымның егістік өңгіштігі бойынша сараптама жүргізу жолдары қандай?
15. Жүгерінің биологиялық ерекшеліктері дегеніміз не?
16. Жүгерінің халық шаруашылығында алатын орыны қандай?
17. Жүгеріні өсіру мерзімі қанша?
18. Семей аймағында қандай жүгері өсімдік түрі өседі?
19. Шығас Қазақстанда өсірілетін жүгерінің биологиялық ерекшеліктері қандай?
20. Жүгеріні күтіп баптауда қолданылатын агротехнологиялық іс-шаралар әдістерін ата.
21. Жаздық бидай халық шаруашылығындағы маңызы және биологиялық ерекшелігі
22. Жаздық арпа халық шаруашылығындағы маңызы және биологиялық ерекшелігі.
23. Сұлы биологиялық ерекшелігі және халық шаруашылығындағы маңызы