ҚАЗАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ
БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ МИНИСТІРЛІГІ
СЕМЕЙ қаласының ШӘКӘРІМ атындағы
МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІ
"ТАМАҚ ӨНДІРІСІНІҢ МАШИНАЛАРЫ МЕН АППАРАТТАРЫ" кафедрасы
МАШИНАЛАР, АВТОМАТТАР ЖӘНЕ АҒЫНДЫ ЖЕЛІЛЕР
пәнінен білім алушылардың 1 межелік бақылауға арналған
тапсырмалар
Семей
2015
Студенттердің өздік жұмысқа арналған тапсырмалар
Вариант бойынша сұраққа жауап беру қажет. Қажетті сұлбаларды, формулар мен кестелерді жасау қажет. Төменде сұрақтар берілген:
1 Технологиялық өндірістің ағынды желісі;
2 Автоматтандырылған жүйедегі технологиялық жабдықтардың жіктелуі;
3 Негізгі технологиялық желілерді пайдалану және жөндеу жұмыстарын дұрыс ұйымдасту
4 Тамақ өндірісініндегі ағынды желілердің қолданылуы.
5 Даналық бұйымдары бар машиналардың автоматты қоректендіргіштер.
6 Майлылығы жоғары кілегейге арналған НРДМ маркалы сорғы – дозаторы.
7 Ағынды желінің компоновкасы.
8 Ет өндірісінде қолданылатын ағынды желілер.
9 Сүт өндірісінде қолданылатын ағынды желілер.
10 Күнбағыс майын өндіретін өндірістік ағынды желісі.
11 Даналық бұйымдары бар машиналардың автоматты қоректендіргіштер.
12 Қоректенгіштердің құрылымы, жіктелуі және негізгі типтері
13 Саңылаулы бункерлі бағдарлау – қоректендірушілер
14 Ілмекті бункерлі бағдарлау - қоректендірушілер
15 Шиберлі бункерлі бағдарлау - қоректендіруші құрылғылар
16 Ағынды желінің компоновкасы.
17 Тамақ өндірісінде қолданылатын ағынды желілер.
18 Ет өндірісінде қолданылатын ағынды желілер.
19 Тауықтарды, бройлерлерді және балапандарды өндеуге арналған ағынды желі.
20 Жабдықтардың жұмыс істеу әрекетіне қарай жұмыс істейтін машиналар мен аппараттардың жіктелуі.
21 Сүт өндірісінде қолданылатын ағынды желілер.
22 Күнбағыс майын өндіретін өндірістік ағынды желісі.
23 Желіні ұйымдастыру, жабдықтар таңдау және негізгі есептелінуі.
24 Шикізатқа байланысты өндіру тәсілдерінің технологиялық кұрылымдары.
1 кестеде тапсырма варианттары берілген:
1 кесте
Вариант нөмірі
Сұрақ нөмірі
1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
20
20
21
21
22
22
23
23
24
24
25
25
26
26
27
27
28
28
29
29
30
30
ӘДЕБИЕТТЕР
1 Негізгі әдебиеттер
1.1 Шувалов В.Н. Машины, автоматы и поточные линии. - Л.: Машиностроение, 1973
1.2 Ивашов В.И. Технологическое оборудование предприятий мясной промышленности. - М.: Колос, 2001. - 552 с
1.3 Основы расчета и конструирования машин и автоматов пищевых производств. Под редакцией А.Я. Соколова. - М.: Машиностроение, 1969.
2 Қосымша әдебиеттер
2.1 Буланов Н.А., Гаевой Е.В. Переработка мяса птицы на поточно - механизированных линиях. М.: Пищевая промышленность, 1979.
2.2 Производство сливочного масла: Справочник. Андрианов Ю.П., Вышемирский Ф.А., Качераускис Д.В. ІІ др. Под ред. Ф.А. Вышемирского.- М.: Агропромиздат,1988.
2.3 Пелеев А.И. Технологическое оборудование предприятий мясной промышленности. М.: Пищепромиздат, 1971.